Healthy Raw Super Bonbons

Rauwe super bonbons txt

Healthy Raw Super Bonbons. Klinkt impressive hé? Maar ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Deze gezonde chocolaatjes kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken, en ik ga je vertellen hoe.

Tijdens de detox waren chips en koek niet aan de orde, én ik mocht ook geen chocolade. En als je iets niet mag, dan wil je het soms juist heel erg graag. Dus ik wilde chocolade. Én daarom kocht ik (dure) rauwe cacao bij de bio-winkel.
Om de craving naar chocolade te stillen gaf een collega me de tip om deze gezonde bonbons te maken met rauwe cacao. En… ik vind ze heerlijk, iedere keer als er een in mijn mond stop is het een ware traktatie. Vooral de geweekte goji besjes geven een zoete smaak af de volgende keer gebruik ik daar nog iets meer van. Een heerlijk verantwoord tussendoortje.
Voordat je ze gaat maken: verwacht geen ‘echte’ chocolade smaak maar een rauwe cacao smaak. Hierbij kun je denken aan de smaak van chocolade met meer dan 72% cacao, maar dan nog net even anders.

 

Rauwe super bonbons 05

Healthy Raw Super bonbons

Bereidingstijd 10 minuten plus minimaal 1 uur ‘invriestijd’

Ingrediënten:

 • 100 gram harde kokosolie
 • 40 gram cacaopoeder
 • 40 gram geraspte kokos
 • 40 gram gemengde noten
 • flinke hand gojibesjes
 • 1 eetlepel honing
 • eventueel sesamzaadjes

Extra benodigd: siliconenvorm (bijvoorbeeld een bonbonvorm maar een ijsklontjesvorm of cupcakevorm kan ook)

Bereiding:

Smelt de kokosolie in een pannetje. Wel de gojibesjes in een laagje water. Hak de gemengde noten zodat je kleine en grote stukjes noot hebt.

Meng de kokosolie met cacaopoeder en de honing tot het goed gemengd is. Roer de geraspte kokos, noten en (uitgelekte) gojibesjes erdoor. Giet of schep het mengsel in de vormpjes. Garneer de bonbons eventueel met sesamzaadjes.

Laat de bonbons minimaal 60 minuten opstijven in de vriezer.
Bewaar de bonbons in de koelkast, de kokosolie smelt snel (ook in je tas).


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Ik Ben altijd al van de donkere en pure chocola, dus dan is rauwe cacao een minder grote stap als van melkchocolade naar rauw… Dit ziet er echt heerlijk uit! We hebben hier sinds kort ook een ekoplaza dus ga eens kijken of ik er rauwe cacao kan vinden!

 2. Het lijkt zo lekker, dat ik het net heb gemaakt en zit in de vriezer! Ben benieuwd maar met deze ingredienten kan het niet anders dan smullen… :-)

  1. Ik ben inmiddels een groot fan van je site! Wat een heerlijke gerechten vind ik hier.
   Vooral de detox-gerechten spreken mij aan. Voorheen nog nooit een detox gerecht/ recept gemaakt, maar ik ben “om”!
   Dus deze bonbons moest ik (van mijzelf) ook maken! En wat zijn ze heerlijk!!!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk