Wat eten we vanavond?

Healthy Raw Super Bonbons

Rauwe super bonbons txt

Healthy Raw Super Bonbons. Klinkt impressive hé? Maar ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Deze gezonde chocolaatjes kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken, en ik ga je vertellen hoe.

Tijdens de detox waren chips en koek niet aan de orde, én ik mocht ook geen chocolade. En als je iets niet mag, dan wil je het soms juist heel erg graag. Dus ik wilde chocolade. Én daarom kocht ik (dure) rauwe cacao bij de bio-winkel.
Om de craving naar chocolade te stillen gaf een collega me de tip om deze gezonde bonbons te maken met rauwe cacao. En… ik vind ze heerlijk, iedere keer als er een in mijn mond stop is het een ware traktatie. Vooral de geweekte goji besjes geven een zoete smaak af de volgende keer gebruik ik daar nog iets meer van. Een heerlijk verantwoord tussendoortje.
Voordat je ze gaat maken: verwacht geen ‘echte’ chocolade smaak maar een rauwe cacao smaak. Hierbij kun je denken aan de smaak van chocolade met meer dan 72% cacao, maar dan nog net even anders.

 

Rauwe super bonbons 05

Healthy Raw Super bonbons

Bereidingstijd 10 minuten plus minimaal 1 uur ‘invriestijd’

Ingrediënten:

  • 100 gram harde kokosolie
  • 40 gram cacaopoeder
  • 40 gram geraspte kokos
  • 40 gram gemengde noten
  • flinke hand gojibesjes
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel sesamzaadjes

Extra benodigd: siliconenvorm (bijvoorbeeld een bonbonvorm maar een ijsklontjesvorm of cupcakevorm kan ook)

Bereiding:

Smelt de kokosolie in een pannetje. Wel de gojibesjes in een laagje water. Hak de gemengde noten zodat je kleine en grote stukjes noot hebt.

Meng de kokosolie met cacaopoeder en de honing tot het goed gemengd is. Roer de geraspte kokos, noten en (uitgelekte) gojibesjes erdoor. Giet of schep het mengsel in de vormpjes. Garneer de bonbons eventueel met sesamzaadjes.

Laat de bonbons minimaal 60 minuten opstijven in de vriezer.
Bewaar de bonbons in de koelkast, de kokosolie smelt snel (ook in je tas).

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Comments

  1. Sanne 9 maart 2014 at 18:27

    Wauw, wat klinkt dit lekker! Ik ben ook net begonnen met een detox. Lijkt me heerlijk om me hier de komende weken een keer mee te verwennen

    Reply
    1. Brenda Kookt 9 maart 2014 at 20:35

      Zeker doen, die van mij zijn nu op. Maar ik ga deze week voor de volgende ronde.

      Reply
  2. astrid 9 maart 2014 at 18:54

    Ha Brenda,

    Ziet er goed uit, kan je de kokosolie en rauwe cacao (of is dit standaard al poeder) in de natuurwinkel krijgen?

    Het lijkt me heeriljk

    Reply
    1. Brenda Kookt 9 maart 2014 at 20:35

      Ja, dat klopt bijvoorbeeld ook bij ecoplaza of de tuinen. Rauwe cacao kun je kopen in nibs (stukjes) of poedervorm.

      Reply
  3. Simone 11 maart 2014 at 07:32

    Ik Ben altijd al van de donkere en pure chocola, dus dan is rauwe cacao een minder grote stap als van melkchocolade naar rauw… Dit ziet er echt heerlijk uit! We hebben hier sinds kort ook een ekoplaza dus ga eens kijken of ik er rauwe cacao kan vinden!

    Reply
    1. Brenda Kookt 11 maart 2014 at 08:48

      Dat ga je daar zeker vinden! Ik ga vanaf nu ook voor donkere en pure chocolade.

      Reply
  4. Marrit 17 september 2014 at 12:39

    Het lijkt zo lekker, dat ik het net heb gemaakt en zit in de vriezer! Ben benieuwd maar met deze ingredienten kan het niet anders dan smullen… :-)

    Reply
    1. Patricia 17 november 2014 at 21:00

      Ik ben inmiddels een groot fan van je site! Wat een heerlijke gerechten vind ik hier.
      Vooral de detox-gerechten spreken mij aan. Voorheen nog nooit een detox gerecht/ recept gemaakt, maar ik ben “om”!
      Dus deze bonbons moest ik (van mijzelf) ook maken! En wat zijn ze heerlijk!!!!

      Reply
  5. Nelly 8 mei 2016 at 16:22

    Geweldig! Bedankt! Een aanrader.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: