Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten txt

Het is officieel lente! De dagen worden langer en de winterjas kan uit. En als je ook nog lente op je bord wilt dan moet je gaan voor deze overheerlijke frittata met groene groenten. De zon begint spontaan te schijnen als je bordje met deze frittata voor je staat.

De frittata is warm heerlijk om te eten, maar ook koud is het een topper. Je kunt dit dus ook meenemen naar een picknick in het park met vrienden. Ik kon het niet laten om als topping een beetje geitenkaas te gebruiken (ik ben een geitenkaas addict op dit moment geloof ik) maar als je daar niet van houdt kun je ook gaan voor bijvoorbeeld feta of mozzarella, of het gewoon weg laten. Wat je doet maakt me niet uit, maar maak deze lekkere frittata. Just do it.

Frittata met groene groenten 01

Frittata met groene groenten 03

Frittata met groente groenten

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels water
  • handje peulen
  • 2 handjes erwtjes
  • 4 stengels lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • rucola
  • geitenkaas

Bereiding:

Kook de peultjes desgewenst even voor. Snijd de lente ui in ringetjes en de knoflook fijn. Fruit de knoflook en lente ui aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de erwtjes en peulen erbij en bak dit even kort mee.
Meng in een kommetje de eieren met peper, zout en water. Roer de groenten hierdoor zodat de groenten mooi  worden verdeeld door het eimengsel.

Verwarm de oven (op grillstand als dit mogelijk is) voor op 175ºC.
Voeg nogmaals een klein beetje olie in de pan en verdeel het ei met groentemengsel over de pan. Zet het vuur niet te hoog zodat de onderkant van de frittata niet aanbrand, bak de frittata ongeveer 5 minuten. Plaats de pan hierna voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant ook mooi stolt.

Haal de pan uit de oven als de frittata mooi gekleurd is (pas op dat je niet (zoals ik deed) vergeet dat de steel van je pan heet is).
Serveer de frittata met rucola en een beetje verkruimelde geitenkaas.

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Comments

  1. Miron 28 maart 2014 at 11:36

    Wat toevallig, zit net een koude leftover te eten van het andere frittata recept op je blog! Superlekker :) ga zo door!

    Reply
    1. Brenda Kookt 28 maart 2014 at 17:06

      Wow, zeker toevallig! Nu moet je deze de volgende keer maken ;)

      Reply
  2. Andrea 28 maart 2014 at 16:59

    O lekker, dat is een mooie eenvoudige en snelle maaltijd!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: