Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Filohapjes van boursin en ei

Filohapjes ei en boursin txt 2

Bij de paasbrunch is het leuk om naast broodjes ook andere kleine hapjes op tafel te zetten. Zo is de brunch afwisselend en kan iedereen overal lekker van proeven.  Zet daarom naast de broodjes met eieren ook deze leuke (en lekkere!) filohapjes van boursin en ei op tafel.

Om extra smaak aan de hapjes te geven heb ik Boursin Sjalot & Bieslook toegevoegd, dit geeft een heerlijke, licht kruidige, smaak aan de hapjes. Doordat deze roomkaas geen knoflook bevat is het goed geschikt voor het ontbijt of de brunch. Als je het iets heftiger wilt of deze hapjes bijvoorbeeld bij de borrel op tafel zet kun je ook kiezen voor de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden.

Filohapjes ei en boursin 02

Filohapjes van boursin en ei

Bereidingstijd 15 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 pakje filodeeg vellen (8 stuks)
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • 50 gram Boursin Sjalot & Bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • halve gele paprika
  • 2 stengels lente ui
  • Peper en zout

Extra benodigd: muffinbakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvorm in.

Zorg ervoor dat het filodeeg ontdooid is. Snijd de lente ui in ringen en de gele paprika in blokjes.
Vouw de vellen filodeeg dubbel en vervolgens nogmaals zodat een vierkant labje ontstaat. Leg de opgevouwen filodeeg in de vormpjes.

Klop de eieren los met een garde, en klop de boursin, bloem, peper en zout door het ei. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Roer de paprika en lente ui en 30 gram van de geraspte kaas ook door het eimengsel.

Verdeel het beslag over de vormpjes met filodeeg en bestrooi dit met het overige geraspte kaas.
Verwarm de muffins 20 tot 25 minuten in de oven, tot het eimengsel gestold is en het deeg mooi goudbruin is geworden.

Tips:

  • De hapjes zijn warm het lekkerste. Als je ze van te voren maakt kun je ze voor het opdienen nog even een paar minuten verwarmen in de oven.
  • Als je naast de kruidige ook een lichte knoflooksmaak aan je hapjes wilt geven vervang je de Boursin Sjalot & Bieslook door Boursin Knoflook & Fijne Kruiden. 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Daisy (Lekker Happen) 15 maart 2016 om 11:53

    Hoi Brenda,
    Ik kwam dit zelfde recept + foto tegen op ‘Recepten uit Limburg’, waarschijnlijk staat het dan ook wel ergens op hun Facebookpagina.
    Ik weet niet of jij hier al weet van hebt.

    1. Brenda Kookt 15 maart 2016 om 13:42

      Bedankt voor je reactie Daisy, ik zie dat ze nog meer recepten van me hebben overgenomen. Ik ga ze er eens op aanspreken, want dit is natuurlijk niet de bedoeling. Groeten, Brenda

  2. Rolean 2 juni 2017 om 15:01

    Brenda,

    Welke afmetingen heeft de muffinbakvorm, a.u.b.?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *