Boeren omelet

Boeren_Omelet_txt

In het weekend willen we vaak lunchen met iets lekkers, een lekker broodje bijvoorbeeld. En zo’n lekker broodje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een broodje met kaas, mosterd en tomaat kan al goed genoeg zijn.

Laatst had ik zin in een omelet en toen riep vriendlief dat ik bij de supermarkt zo’n mix voor boerenomelet mee kon nemen, want dat was vroeger altijd zo lekker. Ik heb het pakje serieus in mijn handen gehad! Tot ik bedacht dat ik dit natuurlijk gemakkelijk zelf kon maken, zonder pakje. In het pakje zitten voornamelijk specerijen om de omelet op smaak te brengen, en gedroogde groenten. Van specerijen heb ik thuis een lade vol en verse groenten (veel lekkerder dan gedroogde) nam ik mee bij de supermarkt. Binnen 10 minuten was mijn broodje omelet klaar, en dit is echt niet langer dan wanneer ik het pakje had gebruikt.

Misschien is zo’n boeren omelet een beetje old school en kan het echt niet meer in 2014, maar lekker is het wel op zijn tijd. Daarom heb ik besloten het recept toch nog met jullie te delen. Voor die ene dag dat je ook wel zin hebt in een lekkere zelfgemaakte old school boeren omelet.

Boeren_Omelet_02

(Boeren) omelet

Ingrediënten voor 1 grote omelet voor 2 personen

 • 4 eieren
 • 2 eetlepels water
 • 1/3 rode paprika
 • 1/4 ui
 • handje doperwtjes
 • halve medium wortel
 • theelepel grove mosterd
 • een snuf knoflookpoeder
 • peper en zout
 • 1 theelepel fijngesneden peterselie en basilicum (ik nam verse kruiden)
 • handje geraspte belegen kaas

Bereiding:

Snijd de groenten fijn en bak dit even aan in de koekenpan (let op gebruik een koekenpan met een goede antiaanbaklaag). Klop de eieren los met de eetlepels water. Meng door het eimengsel de mosterd, knoflookpoeder, peper, zout en fijngesneden peterselie en basilicum.

Giet het eimengsel over de groenten en laat het ei op zacht vuur stollen. Laat de omelet op een bord glijden en keer het zo om in de koekenpan. Strooi de geraspte kaas over de omelet en laat dit nog even smelten.

Lekker op een broodje of harde bol.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Ik begrijp niet wat je bedoelt met ‘old school’ boeren omelet. Dit is toch een heerlijke gevulde kaasomelet? Zoiets wordt toch nooit ouderwets? :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk