Wat eten we vanavond?

Boeren omelet

Boeren_Omelet_txt

In het weekend willen we vaak lunchen met iets lekkers, een lekker broodje bijvoorbeeld. En zo’n lekker broodje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een broodje met kaas, mosterd en tomaat kan al goed genoeg zijn.

Laatst had ik zin in een omelet en toen riep vriendlief dat ik bij de supermarkt zo’n mix voor boerenomelet mee kon nemen, want dat was vroeger altijd zo lekker. Ik heb het pakje serieus in mijn handen gehad! Tot ik bedacht dat ik dit natuurlijk gemakkelijk zelf kon maken, zonder pakje. In het pakje zitten voornamelijk specerijen om de omelet op smaak te brengen, en gedroogde groenten. Van specerijen heb ik thuis een lade vol en verse groenten (veel lekkerder dan gedroogde) nam ik mee bij de supermarkt. Binnen 10 minuten was mijn broodje omelet klaar, en dit is echt niet langer dan wanneer ik het pakje had gebruikt.

Misschien is zo’n boeren omelet een beetje old school en kan het echt niet meer in 2014, maar lekker is het wel op zijn tijd. Daarom heb ik besloten het recept toch nog met jullie te delen. Voor die ene dag dat je ook wel zin hebt in een lekkere zelfgemaakte old school boeren omelet.

Boeren_Omelet_02

(Boeren) omelet

Ingrediënten voor 1 grote omelet voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 1/3 rode paprika
  • 1/4 ui
  • handje doperwtjes
  • halve medium wortel
  • theelepel grove mosterd
  • een snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie en basilicum (ik nam verse kruiden)
  • handje geraspte belegen kaas

Bereiding:

Snijd de groenten fijn en bak dit even aan in de koekenpan (let op gebruik een koekenpan met een goede antiaanbaklaag). Klop de eieren los met de eetlepels water. Meng door het eimengsel de mosterd, knoflookpoeder, peper, zout en fijngesneden peterselie en basilicum.

Giet het eimengsel over de groenten en laat het ei op zacht vuur stollen. Laat de omelet op een bord glijden en keer het zo om in de koekenpan. Strooi de geraspte kaas over de omelet en laat dit nog even smelten.

Lekker op een broodje of harde bol.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. nicole 12 juni 2014 at 10:01

    Dat ziet er heerlijk uit en volgens mij kan het best in 2014. Dit zjn toch blijvertjes!

    Reply
  2. Ina 12 juni 2014 at 21:48

    Ik begrijp niet wat je bedoelt met ‘old school’ boeren omelet. Dit is toch een heerlijke gevulde kaasomelet? Zoiets wordt toch nooit ouderwets? :)

    Reply
  3. Brenda Kookt 13 juni 2014 at 07:12

    Nee zo is het, sommige dingen zijn tijdloos. Een boeren omelet ook wat mij betreft :)

    Reply
  4. Dinie 11 april 2018 at 15:53

    En ook in 2018 vind ik het nog kunnen hoor. Dank voor het recept.

    Reply
  5. Marieke 30 oktober 2019 at 14:55

    2019 ook! ??

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: