Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Detox Brownie

Brownies zonder suiker en gluten txt

Vandaag gaan we voor een skinny baksel, eentje zonder suiker, lactose en gluten. Aan dit een recept dat ik maakte tijdens de detox heb ik goede herinneringen. Om de detox goed door te komen zonder te cheaten besloot ik mezelf te verwennen met lekkere dingen die detox-proof waren. Zo haalde ik lekkere nootjes bij de notenboer, lunchte en ontbeet ik soms met boekweitpannenkoekjes en trakteerde ik mezelf op verse zalm. Door deze lekkere dingen had ik minder behoefte aan dingen die ik niet mocht eten, zoals vlees, koekjes, chips en brood.

Deze brownies waren voor mij de hemel. Ze waren zooo lekker! En ik kon ze nog eten zonder schuldgevoel ook!

Een paar brownies heb ik ingevroren omdat ik benieuwd was of ze ook zo lekker zouden zijn als ik niet aan het detoxen was. Afgelopen week heb ik ze (eindelijk!) gegeten. Natuurlijk proef je dat er geen suiker in zit, deze brownies zijn niet zoet en ze zijn ook niet smeuïg, eerder bijna droog. Door de noten hebben ze wel een lekkere bite. Nog steeds zijn ze lekker, maar de hemel kan ik ze op dit moment niet noemen. Geef me dan een echte brownie. Maar als je opzoek bent naar een lekker hapje zonder suiker, lactose en gluten is dit een goed alternatief.

Brownies zonder suiker en gluten 02

Brownie zonder lactose, gluten en suiker

Bereidingstijd 10 minuten plus 30 minuten baktijd

Ingrediënten:

 • 150 gram boekweitmeel
 • 40 ml rauwe cacao poeder
 • 40 ml honing
 • 40 ml olijfolie
 • 3 eieren
 • 100 gram aardbeien (mag ook uit de diepvries)
 • een theelepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 60 gram walnoten (grof gehakt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC, vet een brownievorm in en bekleed het met bakpapier.

Meng in een kom de ingrediënten met elkaar en verdeel dit in de vorm. Verdeel eventueel extra walnoten over de bovenkant.
Bak de brownie 25 minuten in de oven, controleer met een satéprikker of de brownie gaar is (als de prikker er schoon uitkomt is het goed).
Laat de brownie afkoelen op een rooster.

Tip: deze brownie is zeer geschikt om in te vriezen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

35 Reacties

 1. Sonja 4 februari 2019 om 17:20

  Ik ga het van de week proberen. Wel moet ik het recept aanpassen. De veelbelovende titel “zonder suiker” gaat voor mij als diabeet niet op. Honing is net zo slecht voor mij.

  1. Brenda Kookt 6 februari 2019 om 14:52

   Dat klopt Sonja. Voor wat vervang je de honing in dit geval? Of laat je het er helemaal uit?

 2. Tanja 22 maart 2021 om 14:25

  Kan dit ook zonder eigeel? Ik ben voor mijn nichtje op zoek naar lekkere baksels maar er mag geen lactose, suiker, soja, gluten of eigeel in zitten…. Iemand tips?

  1. Brenda Hoff 22 maart 2021 om 19:15

   Hoi Tanja, hier heb ik helaas geen ervaring mee. Wat lastig om een geschikt recept te vinden. Misschien even googelen op ei-geel vervangen, in combinatie met lactose allergie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!