Vandaag gaan we voor een skinny baksel, eentje zonder suiker, lactose en gluten. Aan dit een recept dat ik maakte tijdens de detox heb ik goede herinneringen. Om de detox goed door te komen zonder te cheaten besloot ik mezelf te verwennen met lekkere dingen die detox-proof waren. Zo haalde ik lekkere nootjes bij de notenboer, lunchte en ontbeet ik soms met boekweitpannenkoekjes en trakteerde ik mezelf op verse zalm. Door deze lekkere dingen had ik minder behoefte aan dingen die ik niet mocht eten, zoals vlees, koekjes, chips en brood.
Deze brownies waren voor mij de hemel. Ze waren zooo lekker! En ik kon ze nog eten zonder schuldgevoel ook!
Een paar brownies heb ik ingevroren omdat ik benieuwd was of ze ook zo lekker zouden zijn als ik niet aan het detoxen was. Afgelopen week heb ik ze (eindelijk!) gegeten. Natuurlijk proef je dat er geen suiker in zit, deze brownies zijn niet zoet en ze zijn ook niet smeuïg, eerder bijna droog. Door de noten hebben ze wel een lekkere bite. Nog steeds zijn ze lekker, maar de hemel kan ik ze op dit moment niet noemen. Geef me dan een echte brownie. Maar als je opzoek bent naar een lekker hapje zonder suiker, lactose en gluten is dit een goed alternatief.
Brownie zonder lactose, gluten en suiker
Bereidingstijd 10 minuten plus 30 minuten baktijd
Ingrediënten:
- 150 gram boekweitmeel
- 40 ml rauwe cacao poeder
- 40 ml honing
- 40 ml olijfolie
- 3 eieren
- 100 gram aardbeien (mag ook uit de diepvries)
- een theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 60 gram walnoten (grof gehakt)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC, vet een brownievorm in en bekleed het met bakpapier.
Meng in een kom de ingrediënten met elkaar en verdeel dit in de vorm. Verdeel eventueel extra walnoten over de bovenkant.
Bak de brownie 25 minuten in de oven, controleer met een satéprikker of de brownie gaar is (als de prikker er schoon uitkomt is het goed).
Laat de brownie afkoelen op een rooster.
Tip: deze brownie is zeer geschikt om in te vriezen.