Ga naar de inhoud

Boekweitpannenkoeken

Hartige boekweitpannenkoeken, basisrecept. Lekker met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup. Of gerookte zalm met geitenkaas.

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoekjes txt

Pannenkoeken, ohhh I looove pannenkoeken! Maar dat wist je vast al šŸ˜‰
En omdat ikĀ zo ontzettend van pannenkoeken houd verwen ik mijzelf zo nu en dan met een stapeltje pannenkoeken. Vorige maand koos ik in verband met de detox voor boekweitpannenkoekjes. Ik heb er ontzettend van genoten, op deze manier was detoxen een feest! En door de pannenkoeken te beleggen met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrupĀ werd het feest compleet.

Boekweitpannenkoekjes 01

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten voor ongeveer 15 pannenkoeken

  • 300 ml amandelmelk
  • 240 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie plus olie om in te bakken

Bereiding:

Mix de eieren met een eetlepel olijfolie, zout, kaneel, de helft van de melk en de boekweitmeel. Voeg beetje bij beetje de overige melk toe. Verwijder het klokhuis en rasp de appel (mag gewoon met schil) en roer dit door het beslag.

Zorg dat de koekenpan goed warm is, giet een beetje olijfolie in de pan en bak (dunne) pannenkoekjes van het beslag.
Het beslag is nogal dik en omdat ik van dunne pannenkoeken houd heb ik ze iets kleiner gemaakt zodat ik ze in de pan zoveel mogelijkĀ uit konĀ laten lopen.

Serveer de boekweitpannenkoeken met een lekkere topping, bijvoorbeeld met bosbessen en plakjes banaan met honing of maple syrup.

Tip: ook lekker om deze pannenkoekjes hartig te eten en bijvoorbeeld te beleggen met avocado en zalm

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

11 reacties

Els

geweldige recepten Brenda, ik mis alleen de hoeveelheid koolhydraten en cal.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Els. Koolhydraten en cal tel ik zelf inderdaad niet.

Eveline

Ik heb ze net gemaakt als ontbijt :) de smaak is opzich prima maar ik zou zelf volgende keer wat meer melk erin doen. De pannekoeken waren wel erg stevig :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Eveline, de boekweitpannenkoeken zijn inderdaad aardig stevig. Het toevoegen van extra melk is een mooie oplossing als je het beslag wat slapper wilt maken.

Jenny

Sorry, Maple syrup.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik dacht dat maple syrup lastig te verkrijgen was, dus mijn eerste flesje kocht ik in New York ;) Maar de Albert Heijn verkoopt het in Nederland ook gewoon weet ik inmiddels :) Het staat bij de bakspullen of de honing etc. Ik bestel het ook vaak bij webwinkels (o.a. Dille en Kamille) en soms neem ik het mee bij delicatesse- en speciaalzaken.

Jenny

Hoi Brenda, even een vraag, waar koop ik Mapje syup? Groetjes Jenny.

Laat een bericht achter

Carlijn/Ourtaste.nl

Net een flinke pot boekweitmeel in de Food We Love box gekregen, dus dit recept ga ik zeker proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zo, komt dat even goed uit!

MARLOES

Ziet er heerlijk uit. Ik maak ook regelmatig boekweitpannenkoeken!

Laat een bericht achter

Esther - Pimpante

Heerlijk, boekweitpannenkoekjes zijn hier ook een favoriet! Wordt mijn lijf ook blijer van!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op