Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas-tomatensalsa

Gepofte zoete aardappel txt
Tijdens het WK voetbal wordt alles dat oranje is, geassocieerd met het Nederlandse team. Daarom had ik het recept voor deze mooie oranje gepofte zoete aardappel eigenlijk met het WK willen plaatsen. Maar gister zag ik dat ik hem per ongeluk nog niet geplaatst had. Onbewust had ik hem voor de finale had bewaard. De finale die we niet gaan spelen. Jammer maar helaas, al had het een mooi feestje geweest.

Oranje is vanaf nu weer gewoon oranje. Zonder te associëren met Nederland en voetbal. Daarom plaats ik het recept alsnog, want dit is ook lekker als het Nederlands elftal niet speelt. Wil je hem toch bewaren voor een dag met een oranje tintje? Maak dit recept dan komend jaar met Koningsdag. Maar als je daar niet op kunt wachten dan snap ik dat ook helemaal. Ook op een mooie zomerdag in de tuin smaakt deze gepofte zoete aardappel heerlijk. Dat beloof ik je.

Op internet heb ik inmiddels vele versies van de gepofte aardappel voorbij zien komen. De ene met feta, de ander met mozzarella, crème fraîche of zure room. Mijn versie maakte ik met geitenkaas (omdat ik dat nu eenmaal heel erg lekker vind), tomaten (omdat ik die nu eenmaal in huis had) en lente ui. Een heerlijke combi, want zo hebben we de gepofte aardappel inmiddels al meerdere keren gegeten.

Oh en P.S. dit gerechtje at ik tijdens de detox, het is dus ook nog eens best verantwoord.

Gepofte zoete aardappel 02

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas-tomatensalsa

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 zoete aardappelen
 • olijfolie
 • geitenkaas
 • 1 tomaat
 • 2 stengels lente ui
 • 2 handjes rucola
 • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de zoete aardappelen schoon onder de kraan en prik met een vork meerdere keren in de aardappelen.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en wrijf de aardappelen hier ook mee in. Verwarm de zoete aardappelen ongeveer 45 tot 55 minuten in de oven. De aardappel is gaar als hij zacht van binnen is (met een vork kun je dit controleren).

Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Meng de tomatenblokjes met de lente ui en geitenkaas en breng dit op smaak met peper en zout.

Snijd de zoete aardappelen open en verdeel de geitenkaas-tomatensalsa er over.
Serveer de gepofte aardappelen op een bedje van rucola.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Maura - YLT 11 juli 2014 om 11:04

  Oooh heerlijk dit hè! Deze combi at ik ook elke week tijdens mijn detox, maar dan met warme feta en tomatensalade. Zo lekker! Je moet hem ook eens maken met mais, zwarte bonen, geitenkaas en super lekkere molesaus!

 2. Benthe 19 september 2014 om 17:46

  Wij hebben dit gisteren gegeten en oh, wat was dit lekker! Thanks!

 3. Sietske 7 september 2016 om 15:37

  Ik heb hem van de week gemaakt met een eigen touch!
  We houden niet van geitenkaas, dus op daar van hebben we kruidenroomkaas gebruikt. En omdat mijn vriend van vlees houdt, heb ik er gebakken spekjes bij gedaan. Het was heerlijk!
  Bedankt voor je recept ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *