Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake txt

Krijg je binnenkort een groep familie of vrienden te eten en ben je opzoek naar een lekker toetje? Zoek dan niet verder en maak deze yummy cheesecake.

Ik dacht altijd dat een gebakken cheesecake niet mijn ding zou zijn. Waarom niet? Geen idee, het trok me gewoon niet zo aan. De substantie leek me gek (gebakken roomkaas!), en het leek me mega machtig. Maar ik moet je zeggen als je eenmaal begint aan een cheesecake dan wil je niet meer stoppen. En je wilt niet anders meer.

Een collega nam met een lunch (ja serieus) een keer deze cheesecake naar recept van Donna Hay mee. Natuurlijk moest ik nu wel een stukje proeven. En ja, ik was meteen verkocht. Daarom heb ik dezelfde cheesecake thuis inmiddels ook al twee keer gemaakt. Met succes.

De substantie valt reuze mee. Lekker zacht juist. En het is een lekker fris dessert. En machtig. Ja ik kan niet bepaald zeggen dat het een licht toetje is. Maar reken er niet op dat je met gemak een stukje van de taart overhoudt. Want iedereen vindt het lekker en smult er van. Deze cheesecake gaat op. Hoe dan ook. Want hij is té lekker.

Cheesecake 02

Cheesecake met aardbeien

Bereidingstijd 30 minuten en minimaal 3 uur bak- en rusttijd

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 35 gram amandelmeel (of gemalen amandelen)
  • 95 gram bloem
  • 50 gram basterdsuiker
  • 90 gram koude boter, in stukjes

Voor de vulling:

  • 330 gram zachte roomkaas
  • 500 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 365 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 60 ml citroensap
  • halve theelepel vanille extract
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 1,5 eetlepel water

Voor de topping:

  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 tot 26 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 ° C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Voor de bodem: Doe het amandelmeel, bloem, suiker en boter in een kom. Wrijf met de vingertoppen tot het mengsel grof gemalen kruimels zijn.
Verdeel de mix in de springvorm en druk het met je vingers aan. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven, tot hij licht goudbruin is.

Voor de vulling: Mix de roomkaas met ricotta, eieren, suiker, vanille, citroenschil en -sap in een keukenmachine of met de mixer. Meng de maizena met water en voeg dit bij het roomkaas mengsel. Mix dit door tot een gladde massa ontstaat.
Vet de zijkanten van de springvorm in met een beetje boter en giet de vulling over de bodem. Tik voorzichtig tegen de taartvorm aan om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de taart 1 uur in de oven staan, met de deur gesloten.
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.

Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en een beetje poedersuiker.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

28 Reacties

  1. monique 30 juli 2015 om 21:40

    Mijn taart zit nu in de oven, maar mijn cheesecake vulling is een stuk donkerder dan op het plaatje. Komt dat doordat ik donkere bastardsuiker heb gebruikt?
    En is het qua smaak anders?

    1. Brenda Kookt 4 augustus 2015 om 20:54

      Hoi Monique, hierdoor kan je cheesecake inderdaad een stuk donkerder zijn. Verder gaat het volgens mij helemaal goed. Qua smaak zal het misschien iets zoeter zijn, maar met de citroen als tegenhanger moet dat geen probleem zijn denk ik. Hebben jullie er uiteindelijk van kunnen smikkelen? :)

  2. jetske 21 januari 2016 om 16:07

    maakt het ook welke basterdsuiker je gebruikt?

  3. Petra 22 mei 2016 om 12:12

    Gisteren gemaakt, de smaak was heerlijk! Taart was echter lastig aan te snijden; brokkelig en viel wat uit elkaar…….wat kan ik doen de volgende keer om dit te voorkomen?

  4. Iris 8 oktober 2016 om 17:55

    Ik heb de taart ook gemaakt. Ik vond hem erg lekker. Wel erg anders dan een niet gebakken cheesecake :)

    Ik heb er ook een video over gemaakt, de link naar dit recept heb ik in de beschrijving gezet om zo nog meer mensen blij te maken :)

    Mocht je benieuwd zijn, hier een linkje naar de video
    https://youtu.be/vt06KqwRG38

  5. Dianne van Kuijk 15 juli 2017 om 08:57

    Hey Brenda,
    Gisteren geprobeerd om de cheesecake te maken. Helaas….geen succes.
    De bodem was niet gaar, had m wel 15 min in de oven gehad. En, de vulling was ook nog te zacht.
    Kreeg de klontjes er niet uit bij het mixen.
    Vond het moeilijk om de juiste verhouding maizena water te vinden, hoeveel is een lepel?
    De smaak was wel goed, hij zag er alleen niet uit.
    Heb je tips?
    Groetjes Dianne

    1. Brenda Kookt 17 juli 2017 om 07:17

      Hoi Dianne, wat jammer dat hij er bij jou niet goed uit kwam. Heb je de cheesecake ook in de oven laten afkoelen? Het lastige is dat iedere oven verschillend is.

      In het recept gebruik ik 1,5 eetlepel maizena, dit zijn vaste maatlepels.

  6. Judith 10 juli 2018 om 11:29

    De taart gemaakt en was geweldig lekker! Bedankt voor het recept. De bovenkant was gebarsten, maar met de aardbeien erop was dat niet echt een probleem.

  7. Amber 24 augustus 2019 om 22:29

    Geweldige taart, volgende x maak ik hem wel een beetje minder zoet.
    Ik heb voor een springvorm van 18 cm van alles 3/4 genomen.
    Bij mij moest hij wel een stuk langer in de oven maar dat is met alles zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *