Hammousse met komkommer

Hammousse txt

Vandaag geef ik je een recept van een gerechtje dat je heel goed van te voren kunt klaarmaken. Ideaal als je makkelijk wilt doen, maar ook er mensen komen eten.

Hammouse met komkommer is een lekker fris gerechtje. And i love it!

Dit gerechtje is geïnspireerd op dit hapje dat op verjaardagen altijd een hit is. En als ik het zo mag inschatten was deze amuse ook een hit op het etentje. Een leuke tip als je een lekker fris tussengerecht of amuse wilt serveren.

Hammousse 02

Hammousse met komkommer

Bereidingstijd 20 minuten plus 1 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor 8 – 10 personen:

  • 2 pakjes monchou
  • 100 gram slagersham
  • 2 eetlepels yoghurt
  • halve komkommer
  • kerrie
  • peper en zout
  • cress ter garnering

Bereiding

Het is handig om de monchou even op kamertemperatuur te laten komen zodat het gemakkelijker mengt met de overige ingrediënten.
Snijd de ham in reepjes, houdt een beetje van de ham apart voor de garnering van de mousse.

Mix met de staafmixer de monchou met hamreepjes, yoghurt, kerrie, peper en zout.
Laat de mousse hierna ongeveer een uur in de koelkast opstijven, hierdoor wordt de mousse rijker van smaak omdat de monchou de overige smaken opneemt.

Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel een beetje komkommer over de glaasjes en spuit hier de hamousse over. Garneer dit met hamreepjes en een plukje cress.

6 Comments

  1. Jennifer 8 augustus 2014 at 09:57

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Ik denk dat de combinatie van komkommer en ham heel erg lekker is.
    Twee weken geleden had ik ook een heerlijke hapje met ham gegeten in combinatie met courgette, ook heerlijk.

    Misschien een idee om binnen twee weken als hapje voor mijn verjaardag te maken!

    Reply
  2. Dominiek 1 februari 2015 at 09:21

    Mmmmm, wil ik zeker proberen!!!.
    Je spreekt over een pakje monchou ….. Hoeveel gram is dat en met wat kan ik monchou vergelijken…. Is hier in België niet zo te vinden….

    Reply
    1. Karin 6 juni 2020 at 18:05

      Alle soorten roomkaas kan je gebruiken

      Reply
  3. Gemma 27 januari 2016 at 20:36

    Een heerlijk gerecht, bedankt Brenda

    Reply
  4. Wies 27 januari 2018 at 19:48

    Heb de komkommer wat meer smaak gegeven met wat zout een een beetje azijn.
    Had er veel succes mee.

    Reply

Geef een reactie