Ga naar de inhoud

Turkse Pizza

Het is zondag, en tijd om te snacken. Niet met een patatje, frikadel of kaassoufflé (die ik zonder problemen alle drie zo zou opeten) maar met Turkse Pizza. Vandaag geef ik je het recept voor een overheerlijke homemade Turkse Pizza. De lekkerste. Als je het mij vraagt. Overweeg dit dus zeker om vanavond te eten,
Delen op

Turkse Pizza

Turkse pizza txt 2

Het is zondag, en tijd om te snacken. Niet met een patatje, frikadel of kaassoufflé (die ik zonder problemen alle drie zo zou opeten) maar met Turkse Pizza. Vandaag geef ik je het recept voor een overheerlijke homemade Turkse Pizza. De lekkerste. Als je het mij vraagt. Overweeg dit dus zeker om vanavond te eten, als je nog geen andere plannen had. Had je wel andere plannen? Wijzig ze dan of zet deze Turkse Pizza op de eetplanning voor de komende week.

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk geen fan was van de echte lahmacun zoals de Turkse Pizza eigenlijk heet. Op het werk stond op de hoek een kebab-kraam, en deze moest natuurlijk getest worden. Ik durfde nog niet te gaan voor een kapsalon (ik hou niet van patat dat zacht wordt van de saus etc.) dus nam ik mijn aller eerste Turkse Pizza ooit. Het was lekker, maar toch bleek het niet helemaal mijn ding. Ik vond het te machtig en vet. Het viel zwaar op mijn maag, dat kwam vast doordat ik het om 12 uur ‘s middags als lunch at. Toch heb ik het daarna niet meer aangedurfd om er nog eentje te halen.

Op een zondagmiddag besloot ik onlangs de stoute schoenen aan te trekken en thuis een Turkse Pizza te maken, naar recept van een Turkse ex-collega. Dat moet wel goed zijn dacht ik. En dat is het dus ook.

Het deeg sloeg ik over, ik ging voor gemak en gebruikte een wrap welke ik belegde met het recept dat ik had gekregen. Op deze manier zijn Turkse Pizza’s super gemakkelijk om te maken. En lekker. Echt de lekkerste die ik ooit at (al heb ik dus niet zoveel vergelijkingsmateriaal).

Ben jij fan van Turkse Pizza’s? Heb je ze wel eens thuis gemaakt?

Op naar nog een foto en daarna het recept:

Turkse pizza 01

Turkse Pizza

Bereidingstijd 20 minuten en 8-10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 pizza’s:

  • 4 wraps
  • 1 Groene paprika
  • 1 Rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • verse peterselie
  • 1 rode peper
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Voor de topping:

  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • ijsbergsla
  • knoflooksaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°c.

Snijd de paprika´s, tomaten, ui en knoflook zo fijn mogelijk, dit kan bijvoorbeeld ook met een keukenmachine. Snijd de rode peper en peterselie fijn. Meng de gesneden ingrediënten door het gehakt en breng dit op smaak met peper en zout.

Besmeer de wraps met het gehaktmengsel zodat een dun laagje op de wrap ontstaat. Bak de wraps 8 tot 10 minuten in de oven. De Turkse pizza wordt het lekkerste als de wraps niet op elkaar liggen.

Snijd de groenten voor de topping. Beleg de Turkse pizza´s voor het serveren met groenten en knoflooksaus en rol hier een wrap van.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

26 reacties

Zaïra

Ook erg lekker op een halve turks brood..bereiding blijft het zelfde. Je vervangt alleen de wrap.

Laat een bericht achter

Mirjam

Hoi Brenda, Moet ik het kruiden/ groente mengsel door de rauwe gehakt doen en daarna bakken?

Laat een bericht achter

Marjoke

Heerlijk gerecht. Morgen komt het voor de 2e keer op tafel. Ik verheug me er nu al op!

Laat een bericht achter

Emmie

zo ver zo lekker maar hoe maak jij de knoflooksaus ??

Laat een bericht achter

Lisa

Hoi Brenda, Ik heb het recept uit je boek. Kan je het gehaktmengsel ook eerst bakken of niet? Ik weet namelijk niet of mijn oven zo goed werkt.. Groetjes, Lisa

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je hem ook in mijn boek hebt gevonden :) En handig om me via deze weg een vraag te stellen. Je kunt het gehaktmengsel ook van te voren even bakken, echter 'plakt' het dan niet zo mooi aan de wrap als wanneer je het in de oven gaart.

Erwin Troost

In plaats van de topping kan ik je aanraden om het eens echt op zijn Turks te doen. Je laat de lachmacun voor wat het is, want in feite lijkt dit gerecht er wel op als je een goede Turkse pizza maakt. Eén lachmacun maakt nog niet een goede lachmacun om te proeven. Ik heb voor het eerst in mijn stad de goede geproeft met de enige juiste toppig en ik slaakte daarbij een zucht van verademing. Eindelijk had ik weer mijn lunchgerecht. Als topping doe je niets anders gebruiken als een citroentje uitpersen en verse peterselie. Als drank een Ayran en smakelijk eten!

Laat een bericht achter

Sabrina

Word de wrap niet hard in de oven ? Dan rolt die niet meer toch ? Of moet ik hem boven in de oven doen en onder de wrap alliminium folie doen ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Onder de wrap leg ik wel vaak bakpapier of dergelijke neer. De wrap wordt wel iets harder, maar niet zo hard dat je hem niet meer kunt rollen. Al kan dit misschien ook qua oven variëren. Ik gebruik een hetelucht oven.

Marjolein

Dit ziet er heerlijk uit. .zou dit ook gewoon met een plaatpizza kunnen?

Laat een bericht achter

Daniel Kookt

Dit recept ziet er goed uit! We hebben vandaag onder andere turkse pizza's geserveerd op een verjaardag met een soortgelijk recept en het werd goed ontvangen. Ik zou wel proberen om in plaats van wraps een turks winkeltje te vinden die echte durums verkopen, vaak niet te duur (5 stuks voor een euro), omdat die beter samengaan met de vleesmix. Ik vind de smaak van durums wat meer naar brood smaken, terwijl tortillas juist wat zoets met zich meebrengen. Om de durums zacht te houden wel met een alufolie er omheen doen en 15 minuutjes in de oven. Verder een prima recept!

Laat een bericht achter

Sil Van Veen

Heerlijk op afscheidsfeest van school met vrienden gemaakt allemaal op

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat tof Sil! Nu op naar een mooie zomer :)

Jacqueline

Hoi Brenda, Vanavond de Turkse pizza gegeten, wat een top recept. Snel klaar en heerlijk! Dank daarvoor.

Laat een bericht achter

astrid

Lekker, maar hoe heb je ze tijdens het bakken van de overige pizza's warm gehouden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee, opgegeten ;) Bij mij pastte er twee Turkse Pizza's tegelijk in de oven. Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere lagen in de oven gebruiken, zoals twee bakplaten.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Vroeger at ik altijd na het uitgaan een Turkse pizza bij de snackbar. Inmiddels al jaren niet meer gehad, maar zie deze zoveel voorbij komen dat ik wel heel nieuwsgierig ben geworden! Zou er dan wel zelf plakjes kaas om te smelten aan toevoegen, of feta op het eind ;)

Laat een bericht achter

Jenny

Hoi Brenda, Lijkt me heerlijk! Ga vanavond mijn man er ook zeker mee verassen. Alle ingredienten in huis gehaald alleen geen diepvries tortilla, moet ik dan iets aanpassen denk je? Want op de verpakking staat dat de tortilla 5 minuten in de oven moet in afgedekte schaal. Hartelijk groet, Jenny

Laat een bericht achter

Esra

Ziet er heerlijk uit. Ik ga het een keer maken, heb het opgeslagen! X

Laat een bericht achter

miranda

Bak je eerst het gehakt of leg je het er rauw op??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het gehaktmengsel gaat rauw op de wrap. Als het 8 tot 10 minuten in de ovengaat dan wordt ook het gehakt gebakken.

nicole

Lekker en toch best wel gezond

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lekker Jenny, ik heb ook geen diepvries tortilla gebruikt hoor. Gewoon normale. Je kunt de belegde tortilla's de volgende keer misschien ook afdekken met aluminiumfolie zodat ze minder hard worden.

Laat een bericht achter

Meris

Hoi Brenda! Goed idee met de wraps

Jenny

Hoi Brenda, Lijkt me heerlijk! Ga vanavond mijn man er ook zeker mee verassen. Alle ingredienten in huis gehaald alleen geen diepvries tortilla, moet ik dan iets aanpassen denk je? Want op de verpakking staat dat de tortilla 5 minuten in de oven moet in afgedekte schaal. Hartelijk groet, Jenny Ik heb het dus met k & k tortillas gemaakt het enige is dat de tortillas dan wat hard worden maar daarom zeker niet minder smakelijk.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op