Paprika perfectie

Paprika perfectie txtEen gerecht met de naam paprika perfectie. Dat moet je maken toch?

Dit is een heerlijke koude tapas die je het beste een dag van te voren kunt maken. De geroosterde paprika kan dan namelijk extra goed marineren in de marinade van olijfolie, knoflook, citroen en peterselie.

Het recept voor dit tapas gerechtje heb ik van een collega gekregen. Volgens hem super lekker, en daarom wilde ik dit recept ook al tijden eens maken. Met de tapasavond voor vriendinnen is het er eindelijk van gekomen. Ik was heel erg benieuwd of  dit gerecht de naam kon waarmaken. Voor iedereen die het zich ook afvraagt: ja dit gerecht is ontzettend lekker en mag niet ontbreken bij een tapasavond.

Wanneer staat deze paprika perfectie bij jou op tafel?

Paprika perfectie 02

Paprika perfectie

Paprika perfectie

30 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

  • 8 rode paprika's
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 3 grote knoflooktenen
  • bosje peterselie
  • sap van 1/4 citroen
  • peper en zout

    Extra benodigd:

      • bakplaat

        • bakpapier

          • pedaalemmerzak

            • een ovenschaal

              Bereiding

              • Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
              • Verdeel de paprika's over de bakplaat en plaats dit in de oven.  In ongeveer 60 minuten kunnen we op deze manier de paprika's roosteren. Bij het roosteren kleurt de buitenkant van de paprika's zwart (hoe zwarter hoe beter). Zorg ervoor dat je de paprika's iedere 15 minuten omdraait zodat de paprika's aan iedere zijde geroosterd worden.
              • Na ongeveer 1 uur zijn de paprika's zwart genoeg. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de paprika's in de pedaalemmerzak. Knoop de zak dicht en zet dit 15 minuten apart.
              • Bereid intussen de marinade. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng de olijfolie met citroensap en roer de knoflook en peterselie er door. Breng op smaak met peper en zout.
              • Hierna is het tijd om de paprika's te ontvellen, dit kan een smeerboel worden dus dit kun je het beste boven de gootsteen doen.
              • Verwijder de steel van de paprika en scheur de paprika open. Verwijder de zaadjes en trek het vel er af. Scheur of snijd de geroosterde en ontvelde paprika in repen van ongeveer 2 cm.
              • Verdeel de stukken paprika over de bodem van de ovenschaal. Als de bodem van de schaal bedekt is lepel dan een deel van de marinade over de geroosterde paprika.
              • Ga hierna verder met de tweede laag paprika en verdeel daar ook weer marinade over. Ga zo door tot alle paprika's ontveld zijn en in repen in de ovenschaal liggen. Verdeel tot slot de laatste marinade over de schaal.
              • Dek de schaal af met plastic folie of een deksel en zet het weg in de koelkast. Haal de schaal de volgende dag 3 uur voor het serveren uit de koelkast zodat de paprika op kamertemperatuur kan komen. Serveer de paprika perfectie met brood.
              Pin dit recept
              Afdrukken

              Brenda Hoff
              Brenda Hoff
              Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
              6 comments
              1. Misschien een goede tip, de paprika’s van te voren in 2en snijden de steel en de zaatjes verwijderen den dan op de bakplaat leggen. Je hebt veel minder geklieder!
                Succes!

              Geef een reactie

              Misschien vind je dit ook leuk