Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Gegrilde courgette

Courgette bijgerecht txtWat mij betreft zijn bijgerechten met groente altijd handig om achter de hand te hebben. Als je een stukje vlees of vis eet met bijvoorbeeld aardappeltjes moet er toch nog iets van groente bij om het compleet te maken. Vandaag is dat gegrilde courgette.

In de zomer denk ik altijd snel aan een salade maar nu het buiten een stuk kouder is trekt dat me toch niet zo. Daarom heb ik een aantal nieuwe warme combinaties uitgeprobeerd. Deze is vrij simpel. Maar simpel is vaak lekker. Erg lekker.

Dit bijgerecht met gegrilde courgette is er eentje om te onthouden. Met zijn tweetjes hebben wij namelijk dit hele recept opgegeten. Twee courgettes, gewoon even voor er bij… oeps. (Van Joost moet ik zeggen dat het Awesome was, al vind ik dat persoonlijk een beetje overdreven ;))

Courgette bijgerecht 02

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette

Ingrediënten

  • 2 courgettes ik nam een groene en een gele
  • 125 gram champignons
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Snijd de courgettes in plakken, bestrooi met zout en laat ze 20 minuten op een keukenpapiertje uitlekken.
  • Dep de courgettes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
  • Grill de plakken courgette in een grillpan of tussen een contactgrill gaar.
  • Snijd de champignons in plakjes, de tomaat in blokjes en pers de knoflook.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons met blokjes tomaat en het teentje knoflook op middelhoog vuur aan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Meng de gegrilde courgettes door het champignonmengsel en serveer het warm.

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Tanja 16 december 2015 om 07:00

    Deze komt hier heel vaak op tafel! Gezonde en heerlijke combinatie.

  2. Cour Gette 3 januari 2017 om 18:56

    Lekker hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept