Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stoofschotel met kip

Stoofschotel met kip txt

Hebben jullie ook zo genoten van het weekend? Mijn weekend was een ideale combi van gezelligheid, relaxen en productiviteit. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe week. Jij ook? Als je nog niet weet wat je deze week allemaal op tafel gaat zetten is dit een heerlijke tip. Je moet wel even tijd hebben om het te laten stoven, minimaal een uurtje. Maar dan heb je wel wat!

Recepten als deze maak ik te weinig. Terwijl het zo gemakkelijk is. En lekker. Je kunt dit serveren met rijst, pasta of aardappelen. Zelfs couscous in een optie als je het mij vraagt. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van kip met bot, maar voor deze kip maak ik een uitzondering. Het is zo gaar dat het zo van het bot afglijdt. Je hoeft dus niet te kluiven :)

Stoofschotel met kip 02

Stoofschotel met kip

Bereidingstijd: 15 minuten en 60 minuten stooftijd

Benodigdheden:

Ingrediënten voor 4 – 5 personen:

  • 6 kippenbouten of kippendijen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 winter wortel
  • 200 gram champignons
  • 750 ml kippenbouillon
  • scheut witte wijn (ongeveer 30 ml)
  • blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • eventueel 1,5 eetlepel maizena om de saus de binden

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout bak dit aan in een braadpan met een beetje olie. Als de kip aan beide kanten mooi bruin is haal je hem even uit de pan zodat je de groenten kunt aanbraden.

Snipper de uien en pers de knoflook, bak dit in de braadpan aan. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes voeg dit bij de pan en laat het even meebakken. Voeg een scheut witte wijn toe en roer het door. Doe de kip weer in de pan en voeg ook de bouillon, tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en oregano toe. Breng het aan de kook en laat het 50 tot 60 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Snijd de champignons in plakjes en laat deze de laatste 10 minuten meegaren.

Als de saus van de stoofschotel met kip niet dik genoeg is, bindt het dan met ongeveer 1,5 eetlepel maizena.

Serveer de stoofschotel met rijst, pasta of brood. Of couscous.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

85 Reacties

  1. Carlos 21 oktober 2020 om 14:19

    Hallo Brenda, moet ik de kippenbouten eerst ontvellen voor ze gebakken worden?

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:24

      Hoi Carlos, in dit geval heb ik dat niet gedaan. Maar als je dat lekkerder vindt kun je dat zeker doen.

  2. Lineke Breukers 3 november 2020 om 20:09

    Hallo Brenda mag je de kip ook met kipkruiden insmeren

  3. Vala 4 november 2020 om 10:01

    Kan dit ook gemaakt worden met kipfilet? 🤔

  4. Cor groenheide 18 november 2020 om 08:28

    Wat een heerlijk recept is dit Stoofschotel met kip. Ga het vanmiddag gelijk maken.
    Afzender Cor Groenheide

  5. Jonne 24 november 2020 om 14:49

    Toevallig heb ik alles in huis. Ik ga aan de slag 🎈

  6. A v Deventer 4 december 2020 om 18:59

    Vandaag deze schotel gemaakt. zag er super uit zoals op de foto en we hadden er zo,n zin in.
    Maar het was niet wat ik er van had verwacht heel weinig smaak en zoveel vocht. ik heb er nog minder boillon bij gedaan als in het recept stond omdat ik meteen al dacht dat is wel erg veel. Zo jammer.
    groet Anneke.

  7. Will 18 december 2020 om 15:51

    Kan je ook azijn gebruiken Ipv wijn?

    1. Willemijn 12 maart 2021 om 23:16

      Appelsap!

  8. Ingrid 12 februari 2021 om 11:48

    Kan dit ook in de slowcooker

  9. Martin 28 maart 2021 om 10:42

    Hoi Brenda, het is een heerlijk recept, alvast gemaakt voor vanavond. Alleen bij mij wordt winterpeen nooit zacht in 60 minuten. Ik heb ze 1 cm dik gemaakt met de mandoline, maar na een uur in de oven op 90 gr nog kneiter hard. Is bij al de stoven waar peen in zit. Is voorkoken misschien beter, of doe ik iets fout?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *