Wat eten we vanavond?

Hartige taart Zoete Aardappel met Spinazie

Hartige taart zoete aardappel met spinazie txt

Na de foodtips en eetdagboekjes heb ik eindelijk weer een lekker receptje voor jullie: Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie. Klinkt goed hé?

Hebben jullie ook van die gerechten waar je eindeloos mee blijft varieren? Ik heb dat met ovenschotels en hartige taarten. Ik ben er gewoon dol op.

Recepten voor hartige taarten zullen er daarom altijd voorbij blijven komen op het blog vermoed ik. Ik vind het lekker om te eten, leuk om te maken en je kunt er heel goed mee variëren. Deze keer ging ik voor hartige taart met zoete aardappel. En spinazie. Een heerlijke combi!

Dit soort gerechten eet ik vaak als bijgerecht of bijna-hoofdgerecht met een kom soep of een salade er bij. Vaak is het zo lekker dat ik er nog maar een stuk bij pak. bij deze dus ook.

Staat deze hartige taart binnenkort ook bij jou op tafel?

Hartige taart zoete aardappel met spinazie 02

Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie

Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten (bijgerecht voor 2-3 personen)

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
  • 4 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 10 blokjes diepvries spinazie
  • 3 eieren
  • 1 grote eetlepel bloem
  • 1 eetlepel geitenkaas
  • peper en zout
  • 3/4 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakvorm in. Bekleed de vorm met deeg, druk de plakjes goed aan elkaar. Bak het deeg 20 minuten voor in de oven voor.

Schaaf de zoete aardappel(s) in plakjes en kook ze 15 minuten voor. Verwarm de spinazie zodat het ontdooid. Klop de eieren en meng de bloem er door. Breng op smaak met peper, zout en tijm en roer nog eens goed door.

Giet het eimengsel in de vorm en verdeel de spinazie er over. Beleg met plakjes zoete aardappel. Verkruimel de geitenkaas over de hartige taart en bestrooi met pompoenpitten en pijnboompitjes.

Bak de hartige taart 30 minuten af.

Tips:

  • Serveer de hartige taart warm met daarbij bijvoorbeeld met een kom soep of een groene salade
  • Deze taart kun je ook maken in een ronde bakvorm

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Comments

  1. Corinne 28 januari 2015 at 13:20

    Ohh dit ziet er ook alweer zo lekker uit. En wat een mooie foto’s heb je er weer van gemaakt!

    Reply
  2. kelly 29 januari 2015 at 07:13

    OOO wat leuk…dit is denk ik echt een hapje voor mijn man!!! Snel maken!!! En zal je alten weten wat hij..en natuurlijk ook ik er van vond!!!

    Reply
  3. kelly 29 januari 2015 at 07:15

    Oja..kan dit ook in een stenen ovenschaal?

    Reply
    1. Brenda Kookt 29 januari 2015 at 08:32

      Ja, dat kan ook. Het duurt dan wel langer voor het deeg gaar is omdat een stenen ovenschaal de warmte anders geleid dan een bakvorm. Je kunt ook een springvorm gebruiken.

      Reply
      1. kelly 29 januari 2015 at 09:14

        oke bedankt! Nou ik ga denk ik er maar zo eentje halen als op jouw foto’s. Mijn springvorm is wel erg groot..en vind zon schulrandje ook wel wat hebben..:)

        Reply
  4. Els 1 februari 2015 at 14:07

    Ik ben dol op hartige taart, deze zal ik dus zeker een keer gaan proberen

    Reply
  5. Elianne 27 juni 2015 at 20:03

    Hallo Brenda,

    Weet u misschien de voedingswaarde van deze heerlijke taart. Ik ben bezig met afvallen maar ik vind deze taart zo lekker.

    Groetjes Elianne

    Reply
    1. Brenda Kookt 28 juni 2015 at 11:04

      Hoi Elianne, daar kan ik je helaas niet mee helpen. Misschien kun je het opzoeken via een site waar je berekeningen kunt maken voor de voedingswaarde? En anders zou ik zeggen: met mate moet je er gewoon van genieten.

      Reply
  6. Kiki 4 september 2015 at 04:20

    Hoi Brenda,

    Ik vind jouw site, met de eenvoudige en prachtige gerechten, zo leuk en hierdoor is er zelfs voor mij hoop om te koken;). Ik zal zeker wat van jouw recepten op tafel gaan zetten. Vandaag begin ik met de sperziebonen ovenschotel. Het varkensvlees ga ik vervangen door kip. Bedankt!

    Groetjes,

    Kiki

    Reply
  7. Leonie 27 december 2015 at 18:33

    Ziet er lekker uit, hier niet allemaal fan van geitenkaas. Waar zouden we dat door kunnen vervangen?

    Reply
    1. Brenda Kookt 28 december 2015 at 12:47

      Je kunt de geitenkaas vervangen door feta, maar je kunt bijvoorbeeld ook gewone geraspte kaas toevoegen als je dat lekkerder vindt.

      Reply
  8. Patty 24 maart 2017 at 17:14

    Ziet er heerlijk uit!
    Zou je dit ook gewoon met versie spinazie kunnen doen? Zo ja, aan wat voor hoeveelheid moet ik dan denken?

    Groetjes

    Reply
    1. Janneke Baas 5 november 2018 at 19:03

      Gekookte spinazie heeft ongeveer een vierde van het volume van verse spinazie. Ik ddenk dat 400 gram verse spinazieongeveer hetzelfde is….

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: