Hartige taart Zoete Aardappel met Spinazie

Hartige taart zoete aardappel met spinazie txt

Na de foodtips en eetdagboekjes heb ik eindelijk weer een lekker receptje voor jullie: Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie. Klinkt goed hé?

Hebben jullie ook van die gerechten waar je eindeloos mee blijft varieren? Ik heb dat met ovenschotels en hartige taarten. Ik ben er gewoon dol op.

Recepten voor hartige taarten zullen er daarom altijd voorbij blijven komen op het blog vermoed ik. Ik vind het lekker om te eten, leuk om te maken en je kunt er heel goed mee variëren. Deze keer ging ik voor hartige taart met zoete aardappel. En spinazie. Een heerlijke combi!

Dit soort gerechten eet ik vaak als bijgerecht of bijna-hoofdgerecht met een kom soep of een salade er bij. Vaak is het zo lekker dat ik er nog maar een stuk bij pak. bij deze dus ook.

Staat deze hartige taart binnenkort ook bij jou op tafel?

Hartige taart zoete aardappel met spinazie 02

Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie

Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten (bijgerecht voor 2-3 personen)

 • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
 • 4 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
 • 10 blokjes diepvries spinazie
 • 3 eieren
 • 1 grote eetlepel bloem
 • 1 eetlepel geitenkaas
 • peper en zout
 • 3/4 eetlepel tijm
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel pijnboompitjes
 • olijfolie om in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakvorm in. Bekleed de vorm met deeg, druk de plakjes goed aan elkaar. Bak het deeg 20 minuten voor in de oven voor.

Schaaf de zoete aardappel(s) in plakjes en kook ze 15 minuten voor. Verwarm de spinazie zodat het ontdooid. Klop de eieren en meng de bloem er door. Breng op smaak met peper, zout en tijm en roer nog eens goed door.

Giet het eimengsel in de vorm en verdeel de spinazie er over. Beleg met plakjes zoete aardappel. Verkruimel de geitenkaas over de hartige taart en bestrooi met pompoenpitten en pijnboompitjes.

Bak de hartige taart 30 minuten af.

Tips:

 • Serveer de hartige taart warm met daarbij bijvoorbeeld met een kom soep of een groene salade
 • Deze taart kun je ook maken in een ronde bakvorm

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
14 comments
 1. Hallo Brenda,

  Weet u misschien de voedingswaarde van deze heerlijke taart. Ik ben bezig met afvallen maar ik vind deze taart zo lekker.

  Groetjes Elianne

  1. Hoi Elianne, daar kan ik je helaas niet mee helpen. Misschien kun je het opzoeken via een site waar je berekeningen kunt maken voor de voedingswaarde? En anders zou ik zeggen: met mate moet je er gewoon van genieten.

 2. Hoi Brenda,

  Ik vind jouw site, met de eenvoudige en prachtige gerechten, zo leuk en hierdoor is er zelfs voor mij hoop om te koken;). Ik zal zeker wat van jouw recepten op tafel gaan zetten. Vandaag begin ik met de sperziebonen ovenschotel. Het varkensvlees ga ik vervangen door kip. Bedankt!

  Groetjes,

  Kiki

 3. Ziet er heerlijk uit!
  Zou je dit ook gewoon met versie spinazie kunnen doen? Zo ja, aan wat voor hoeveelheid moet ik dan denken?

  Groetjes

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk