Na de foodtips en eetdagboekjes heb ik eindelijk weer een lekker receptje voor jullie: Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie. Klinkt goed hé?
Hebben jullie ook van die gerechten waar je eindeloos mee blijft varieren? Ik heb dat met ovenschotels en hartige taarten. Ik ben er gewoon dol op.
Recepten voor hartige taarten zullen er daarom altijd voorbij blijven komen op het blog vermoed ik. Ik vind het lekker om te eten, leuk om te maken en je kunt er heel goed mee variëren. Deze keer ging ik voor hartige taart met zoete aardappel. En spinazie. Een heerlijke combi!
Dit soort gerechten eet ik vaak als bijgerecht of bijna-hoofdgerecht met een kom soep of een salade er bij. Vaak is het zo lekker dat ik er nog maar een stuk bij pak. bij deze dus ook.
Staat deze hartige taart binnenkort ook bij jou op tafel?
Hartige taart Zoete Aardappel met spinazie
Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten (bijgerecht voor 2-3 personen)
- 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
- 4 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
- 10 blokjes diepvries spinazie
- 3 eieren
- 1 grote eetlepel bloem
- 1 eetlepel geitenkaas
- peper en zout
- 3/4 eetlepel tijm
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- olijfolie om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakvorm in. Bekleed de vorm met deeg, druk de plakjes goed aan elkaar. Bak het deeg 20 minuten voor in de oven voor.
Schaaf de zoete aardappel(s) in plakjes en kook ze 15 minuten voor. Verwarm de spinazie zodat het ontdooid. Klop de eieren en meng de bloem er door. Breng op smaak met peper, zout en tijm en roer nog eens goed door.
Giet het eimengsel in de vorm en verdeel de spinazie er over. Beleg met plakjes zoete aardappel. Verkruimel de geitenkaas over de hartige taart en bestrooi met pompoenpitten en pijnboompitjes.
Bak de hartige taart 30 minuten af.
Tips:
- Serveer de hartige taart warm met daarbij bijvoorbeeld met een kom soep of een groene salade
- Deze taart kun je ook maken in een ronde bakvorm