Tomatensoep

Tomatensoep creme txt

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. Eentje die zeker van pas gaat komen. Want hè, een kom goede tomatensoep is altijd goed toch?

Er staan meerdere recepten voor tomatensoep op mijn blog, maar nog geen goede basis tomatensoep. Vanaf nu wel want dit recept is een toppertje, iedere keer weer.

Meestal als ik zelf soep maakt zegt mijn vriend dat ik niet te veel moet maken omdat we anders weer drie dagen achter elkaar dezelfde soep eten. Maar van deze soep mag ik zoveel maken als ik wil. Hier blijft hij van eten, als het moet de hele week.

Een tomatensoep, eigenlijk een tomaten crème soep, zonder gekke dingen. Maar natuurlijk kun je er gehaktballetjes of dergelijke aan toevoegen.

Tomatensoep creme 02

Tomatensoep

Ingrediënten voor 6 kommen soep

  • 1 kilo roma tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortels
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de tomaten en plaats ze met de gesneden kant op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in de pan met een beetje olie aan. Snijd de selderij en wortel in halve ringen en voeg dit bij de ui. Bak dit ongeveer 10 minuten mee.

Voeg de geroosterde tomaten (inclusief sappen) bij de pan. Voeg de bouillon, laurierblaadjes en verse basilicum toe. Kook dit ongeveer 20 minuten mee.

Haal de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de tomatensoep met een staafmixer en laat het hierna nog even koken. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
18 comments
  1. Het lijkt me heerlijk. Ik heb het recept net in mijn kookboekje gezet. We gaan de tomatensoep dit weekend eten. Bedankt, Brenda. Top. Goed weekend.

  2. De tomaten staan in de oven, de rest van de groenten zit in de pan, het begint hier al heerlijk te ruiken :) Vanavond lekker tomatensoep, jammie!!

  3. Wat een heerlijke soep, top recept weer! Heb er nog een blikje tomatenpuree doorheen gedaan. Dan ziet de soep er wat roder uit.
    Ben zo blij met al jouw super recepten!

  4. heeeerlijk!.. Maak het vaak ook zo, maar zonder de bleekselderij..niet zo dol op. En als iets meer vullend, kikkerwerwten erdoor!!! En vries ook bakken in!! :P..Altijd een mega pan.

  5. Deze week gemaakt, lekker soepje! Wat over was ingevroren dus later nog een keer genieten.
    Wel iets te scheutig geweest met de olijfolie besprenkelen over de tomaten dus dat werd de oven poetsen ;-)

  6. Dit ga ik morgen uitproberen!

    Twee vraagjes, hoe groot moet de soeppan ongeveer zijn?
    En als ik er verse gehaktballetjes aan toe wil voegen, zouden deze eerst in een aparte pan moeten worden klaar gemaakt?

      1. Vanmiddag gemaakt en het is super lekker! Misschien heb ik iets te veel zout en peper gebruikt op de tomaten. Maar gelukkig hou ik daar wel van :)

        Bedankt voor het delen van dit recept!

  7. Heeerlijk, je “Brenda recepten”.
    Heb er niet eerder aan gedacht je te mailen en een compliment te geven, maar nu las ik het dat je dat op prijs stelt. We genieten, en velen met ons, aangezien we met ons tweetjes zijn, vind ik het leuk om iets uit te proberen wanneer we mee eters krijgen.
    Op dit moment staat de soep te pruttelen met bleekselderij en wortel (deze had ik nog over van een ander recept ;-) Dat wordt weer genieten straks….
    Altijd makkelijk, een pan soep wanneer er iemand komt binnenvallen die nog niet gegeten heeft en altijd lekker. Succes!!!

  8. Het is misschien al een ouder recept, maar heb het vandaqg ook gemaakt. Ik heb 800g verse tomaten gebruikt en dan nog een blik tomatenblokjes. Ook heb ik gerookte knoflook gebruikt, omdat ik de tomaten niet ging roosteren op voorhand. Was een geslaagde soep :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk