Ga naar de inhoud

Tomatensoep

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. Eentje die zeker van pas gaat komen. Want hè, een kom goede tomatensoep is altijd goed toch? Er staan meerdere recepten voor tomatensoep op mijn blog, maar nog geen goede basis tomatensoep. Vanaf nu wel want dit recept is een toppertje, iedere keer weer.
Delen op

Tomatensoep

Tomatensoep creme txt

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan. Eentje die zeker van pas gaat komen. Want hè, een kom goede tomatensoep is altijd goed toch?

Er staan meerdere recepten voor tomatensoep op mijn blog, maar nog geen goede basis tomatensoep. Vanaf nu wel want dit recept is een toppertje, iedere keer weer.

Meestal als ik zelf soep maakt zegt mijn vriend dat ik niet te veel moet maken omdat we anders weer drie dagen achter elkaar dezelfde soep eten. Maar van deze soep mag ik zoveel maken als ik wil. Hier blijft hij van eten, als het moet de hele week.

Een tomatensoep, eigenlijk een tomaten crème soep, zonder gekke dingen. Maar natuurlijk kun je er gehaktballetjes of dergelijke aan toevoegen.

Tomatensoep creme 02

Tomatensoep

Ingrediënten voor 6 kommen soep

  • 1 kilo roma tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortels
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de tomaten en plaats ze met de gesneden kant op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in de pan met een beetje olie aan. Snijd de selderij en wortel in halve ringen en voeg dit bij de ui. Bak dit ongeveer 10 minuten mee.

Voeg de geroosterde tomaten (inclusief sappen) bij de pan. Voeg de bouillon, laurierblaadjes en verse basilicum toe. Kook dit ongeveer 20 minuten mee.

Haal de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de tomatensoep met een staafmixer en laat het hierna nog even koken. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op