Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananastoetje, paas receptenMisschien heb je nog ruimte voor een lekker toetje met de paasdagen? Dan is dit gegrilde ananastoetje een hele lekkere optie.

Nu het bijna Pasen is, is alles dat geel is ineens goed voor het paasthema. Gele kuikentjes, gele servetten, tafelkleden, koekjes, chocolade. En gele ananas. Dit greep ik aan om een toetje met ananas te maken. Maar natuurlijk kun je dit ook iedere andere periode in het jaar eten ;)

Gegrild fruit. Je moet er van houden. Ik hou er van en daarom vind ik het heerlijk. Een toetje als deze kun je zelfs op de barbecue bereiden (hint!)

Gegrilde ananastoetje, paas recepten

Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananastoetje

15 minuten

Ingrediënten

  • 8 verse ananasringen
  • klontje boter
  • 1,5 eetlepel amaretto of andere likeur die je lekker vindt
  • 1 eetlepel honing
  • snuf kaneel
  • kwark of slagroom
  • pistachenootjes

Bereiding

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de amaretto, honing en kaneel bij. Bestrijk de ananasringen aan beide kanten met dit mengsel en laat het even intrekken.
  • Grill de ananas in een grillpan, koekenpan, barbecue of oven.
  • Serveer de warme ananasringen met kwark of slagroom. Maak het af met een snufje kaneel en gehakte pistachenootjes.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Wat een heerlijk toetje! Door het in een koekenpannetje op een hoog vuur te bakken, krijg je het gegrilde effect ook helemaal. De ananas komt hierdoor perfect tot zijn recht.

    Ik heb het gemaakt met 1,5 eetl. kokosolie en 1,5 eetl. honing, 0,5 theel. kaneel.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk