Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananastoetje, paas receptenMisschien heb je nog ruimte voor een lekker toetje met de paasdagen? Dan is dit gegrilde ananastoetje een hele lekkere optie.

Nu het bijna Pasen is, is alles dat geel is ineens goed voor het paasthema. Gele kuikentjes, gele servetten, tafelkleden, koekjes, chocolade. En gele ananas. Dit greep ik aan om een toetje met ananas te maken. Maar natuurlijk kun je dit ook iedere andere periode in het jaar eten ;)

Gegrild fruit. Je moet er van houden. Ik hou er van en daarom vind ik het heerlijk. Een toetje als deze kun je zelfs op de barbecue bereiden (hint!)

Gegrilde ananastoetje, paas recepten

Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananastoetje

15 minuten

Ingrediënten

  • 8 verse ananasringen
  • klontje boter
  • 1,5 eetlepel amaretto of andere likeur die je lekker vindt
  • 1 eetlepel honing
  • snuf kaneel
  • kwark of slagroom
  • pistachenootjes

Bereiding

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de amaretto, honing en kaneel bij. Bestrijk de ananasringen aan beide kanten met dit mengsel en laat het even intrekken.
  • Grill de ananas in een grillpan, koekenpan, barbecue of oven.
  • Serveer de warme ananasringen met kwark of slagroom. Maak het af met een snufje kaneel en gehakte pistachenootjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Emily van Kampen 26 maart 2015 om 07:31

    Ik moest ook gelijk aan de barbecue denken toen ik dit recept zag! Ik ga hem dan ook zeker opslaan voor de eerste barbecue van dit jaar. (Hoewel het met Pasen ook erg lekker was geweest )

  2. Ellen 26 maart 2015 om 09:02

    Oh, jum. Dit moet gewoon overheerlijk zijn ;)

  3. Pascale 11 november 2017 om 17:46

    Hoeveel boter,honing en kaneel moet er in ?

    1. Catharina 31 oktober 2020 om 22:52

      Ik heb gasten die geen alcohol drinken,wat kan ik ter vervanging van de amaretto gebruiken,toetje lijkt me heerlijk

      1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:54

        Hoi Catharina, in dat geval zou ik appelsap toevoegen.

  4. Inge 30 september 2018 om 10:09

    Wat een heerlijk toetje! Door het in een koekenpannetje op een hoog vuur te bakken, krijg je het gegrilde effect ook helemaal. De ananas komt hierdoor perfect tot zijn recht.

    Ik heb het gemaakt met 1,5 eetl. kokosolie en 1,5 eetl. honing, 0,5 theel. kaneel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept