Viscuisine Bretagne

Viscuisine bretagne recept txt 02

Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje.

Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het is een heerlijk stukje vis met een krokant korstje. Maar het is niet de échte viscuisine. Die ene uit het vriesvak van de supermarkt. Die heeft namelijk een dikker, krokant maar romig laagje. In het Kookboek Oven van Koken met Karin vond ik het geheim hiervan. Het geheim is namelijk kwark. Door kwark toe te voegen wordt het laagje perfect. Precies goed.

Ik heb onze favoriete viscuisine nagemaakt. De viscuisine bretagne met ui, citroen en knoflook. Die van de Lidl is onze favoriet. Was onze favoriet, want vanaf nu gaan wij voor deze homemade viscuisine. Het is ontzettend gemakkelijk om te maken. En erg lekker dus!

Viscuisine bretagne recept 01

 

Viscuisine bretagne

Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • schil van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels panko (of oud brood)
  • 4 eetlepels kwark (naturel)
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Snijd de basilicum fijn. Meng de kwark met olijfolie, panko, basilicum, citroenschil en het uimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit.

Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven langer.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

15 Comments

  1. Tineke 14 april 2015 at 18:18

    We hebben het net op, en het was weer héérlijk! Dank je wel

    Reply
  2. Jeanne 17 juli 2015 at 07:01

    Gister gemaakt…. SUPERLEKKER!!!
    Dank je wel voor dit recept!
    #ditisnualeenfavoriet

    Reply
  3. Petra-2017 19 november 2015 at 19:20

    owww lekker! voor bij de bietjes ;-) ga ik zeker maken!!!

    Reply
  4. Susan 11 december 2015 at 14:21

    In de supermarkt hadden ze geen panko. Ik heb wel paneermeel in huis, kan ik het daar ook mee maken? En hoeveel eetlepels heb in daar dan van nodig?

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 december 2015 at 11:02

      De panko kun je vervangen dor paneermeel. Qua structuur is de paneermeel fijner, het krokante laagje wordt dan iets dunner.

      Reply
  5. Tanja 12 februari 2016 at 06:54

    Een heerlijk recept met allemaal smaken die heerlijk combineren! Aan kwark zou ik nooit gedacht hebben om het romiger te maken :-)

    Reply
  6. Meritxell 12 februari 2016 at 12:04

    Hallo Brenda,

    Mooi blog, prachtig.

    Een vraag, mag ik in plaats van kwark Turkse yoghurt gebruiken?

    Alvast bedankt

    Meri

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 februari 2016 at 21:05

      Dank je wel :) Je kunt de kwark goed vervangen door Turkse yoghurt

      Reply
  7. Meritxell 14 februari 2016 at 15:20

    Hallo Brenda,

    Bedankt

    Gr

    Meritxell

    Reply
  8. Esther 16 juli 2017 at 21:17

    Hoi Brenda,
    Bedankt voor dit heerlijke recept. Zojuist gemaakt en het is absoluut een blijvertje!! Heel erg lekker en supermakkelijk :-)

    Reply
  9. Franciska 13 januari 2020 at 21:56

    Dit recept heb ik vorige week gemaakt omdat het in je scheurkalender stond. Wij vonden het erg lekker en fris en zal het zeker nog een keer maken.

    Reply
  10. Arne 10 augustus 2020 at 18:22

    Nou, die viel even tegen! Oke gerecht, maar lang niet zo goed als omschreven en de reacties hier aangeven. Blijkbaar worden kritische reacties niet op waarde geschat… Net aan goed zou ik zeggen.

    Reply
    1. Brenda Hoff 24 augustus 2020 at 19:09

      Wat jammer dat het gerecht voor jou tegenviel. Zoals je ziet heb ik deze opmerking nog niet eerder gehad. Kritische reacties worden namelijk niet verwijderd.

      Reply

Geef een reactie