Viscuisine Bretagne

Viscuisine bretagne recept txt 02

Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje.

Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het is een heerlijk stukje vis met een krokant korstje. Maar het is niet de échte viscuisine. Die ene uit het vriesvak van de supermarkt. Die heeft namelijk een dikker, krokant maar romig laagje. In het Kookboek Oven van Koken met Karin vond ik het geheim hiervan. Het geheim is namelijk kwark. Door kwark toe te voegen wordt het laagje perfect. Precies goed.

Ik heb onze favoriete viscuisine nagemaakt. De viscuisine bretagne met ui, citroen en knoflook. Die van de Lidl is onze favoriet. Was onze favoriet, want vanaf nu gaan wij voor deze homemade viscuisine. Het is ontzettend gemakkelijk om te maken. En erg lekker dus!

Viscuisine bretagne recept 01

 

Viscuisine bretagne

Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • schil van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels panko (of oud brood)
  • 4 eetlepels kwark (naturel)
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Snijd de basilicum fijn. Meng de kwark met olijfolie, panko, basilicum, citroenschil en het uimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit.

Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven langer.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
  1. In de supermarkt hadden ze geen panko. Ik heb wel paneermeel in huis, kan ik het daar ook mee maken? En hoeveel eetlepels heb in daar dan van nodig?

  2. Hoi Brenda,
    Bedankt voor dit heerlijke recept. Zojuist gemaakt en het is absoluut een blijvertje!! Heel erg lekker en supermakkelijk :-)

  3. Dit recept heb ik vorige week gemaakt omdat het in je scheurkalender stond. Wij vonden het erg lekker en fris en zal het zeker nog een keer maken.

  4. Nou, die viel even tegen! Oke gerecht, maar lang niet zo goed als omschreven en de reacties hier aangeven. Blijkbaar worden kritische reacties niet op waarde geschat… Net aan goed zou ik zeggen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk