Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Viscuisine Bretagne

Viscuisine bretagne recept txt 02

Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje.

Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het is een heerlijk stukje vis met een krokant korstje. Maar het is niet de échte viscuisine. Die ene uit het vriesvak van de supermarkt. Die heeft namelijk een dikker, krokant maar romig laagje. In het Kookboek Oven van Koken met Karin vond ik het geheim hiervan. Het geheim is namelijk kwark. Door kwark toe te voegen wordt het laagje perfect. Precies goed.

Ik heb onze favoriete viscuisine nagemaakt. De viscuisine bretagne met ui, citroen en knoflook. Die van de Lidl is onze favoriet. Was onze favoriet, want vanaf nu gaan wij voor deze homemade viscuisine. Het is ontzettend gemakkelijk om te maken. En erg lekker dus!

Viscuisine bretagne recept 01

 

Viscuisine bretagne

Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • schil van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels panko (of oud brood)
  • 4 eetlepels kwark (naturel)
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Snijd de basilicum fijn. Meng de kwark met olijfolie, panko, basilicum, citroenschil en het uimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit.

Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven langer.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Anne 1 november 2020 om 21:01

    Misschien lees ik er overheen, maar ik vind het combineren hiervan lastig. Iemand tips waarmee dit te combineren? Pasta, rijst, aardappels en/of groente?

    1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:49

      Hoi Anne, wij combineren dit met aardappeltjes en groente.

  2. Tanja 31 januari 2021 om 10:24

    Gek op deze vis met topping er was ook italiaan uit voering bij aldi en lidl helaas kan mm niet meer vinden hier. lekker met alleen geroosterd olie tijm peper honing worteltjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *