Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 01

Het is aspergetijd! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Daarom heb ik vandaag een lekker inspiratiereceptje voor jullie, een ovenschotel met asperges.

De tweede donderdag van april begint de aspergetijd en deze eindigt met St. Jan, dat is op 24 juni. Tussen deze periode is de Hollandse witte asperge volop verkrijgbaar en daar moeten we van genieten. Dit is dé tijd om asperges te eten.

Witte asperges met ham en een gekookt eitje. Zo hoort het. En dan het liefst met dat lekkere sausje van MAGGI er bij. Omdat je hier veel meer mee kunt heeft MAGGI me gevraagd om een variatierecept met hun welbekende saus voor asperge te maken. En ik kan je zeggen, dat is gelukt.

Ik ging toch weer voor de combinatie asperges met ham. Maar ik voegde ook spinazie en aardappelschijfjes toe. Samen met de romige MAGGI saus voor asperges maakt dit een heerlijke ovenschotel. Een tip voor als je eens iets anders wilt met asperges.

Extraatje: van MAGGI mag ik 10 pakketjes weggeven met daarin een handige aspergetang en de MAGGI saus voor asperges. Laat in een reactie onder dit artikel achter wat jouw favoriete recept met asperges is om kans te maken.

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 02

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 650 gram witte asperges
 • 500 gram verse spinazie
 • 600 gram aardappelschijfjes
 • 200 gram beenham in plakken
 • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
 • 200 ml koud water
 • 150 gram geraspte kaas
 • olie om de ovenschotel in de vetten

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder het uiteinde en kook ze 10 minuten in ruim water. Verwarm een koekenpan of wok met een klein beetje olie, bak hier de verse spinazie kort in aan. Snijd de plakken ham in repen. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Beleg de aardappelschijfjes met de gebakken spinazie. Verdeel de repen ham over de spinazie. Laat de asperges even uitlekken en leg ze op de laag met ham. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin kleurt.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
43 comments
 1. Ik maak graag een Aspergesalade met walnoten en vijgen
  want daar kan ik mijn gezin erg enthousiast mee aan tafel krijgen!

  1. het seizoen start met asperges,ham en botersaus maar……
   Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en Par­ma­ham is ook heel lekker!!

 2. Ik houd van asperges! Ik eet ze in het seizoen zo veel mogelijk en haal ze vers bij de kweker. Mijn favoriete recept is een aspergegratin met spekjes en kipfilet. Hier gaat een laagje saus van Maggi over en een beetje kaas.

 3. asperges koken, met gesnipperde ham, gekookt ei, altijd de aspergesaus van maggi en natuurlijk gebakken aardappeltjes.
  Of…. Ipv de ham/ei, stukje gebakken zalm…zo heerlijk allemaal!

 4. Haha, grappig… Gisteren net gemaakt. Asperges in een overschotel, spinazie erop en een kaassausje met hamblokjes en een geklutst eitje erdoor en even in de oven gratineren.. Om je vingers bij af te likken.

 5. Ik heb serieus nog nooit asperges gegeten haha! Maar het lijkt me wel erg lekker! Nu ik op mijzelf woon wil ik het graag eens proberen :)

  1. Hai Anouk.
   Leuk dat je ‘s een keer asperges gaat proberen. Weet bijna wel zeker dat je ze lust. Alleen is het schillen het belangrijkste. Asperges die niet goed geschild zijn lijken bijna oneetbaar. Met een fijnschiller dubbelschillen (2 x rond) en je krijgt ze perfect. Succes.

 6. Mijn favoriet: aspergeparfait met gemarineerde aardbeien en karamelsaus!

 7. ik denk dat dit recept wel een favorietje wordt.. Spinazie is mijn favoriete groente en ik ben gek op ovenschotels. Lekker makkelijk en toch super lekker!

 8. Ohhh heerlijk asperges. Die ga ik het weekend weer klaar maken voor me zus. Onze mannen houden er niet van dus eten wij ze gezellig samen. Wel gewoon met ham en ei door het Maggi sausje, dan zij ze altijd goed. Dit recept ziet er wel erg goed uit dus die ga ik dit seizoen ook een keer proberen.

 9. Mijn favoriete recept met asperges heb ik eerlijk gezegd nog niet. Ik heb ze nog nooit gegeten en ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar geworden. Hopelijk kan ik er straks dan een nieuwe favoriet van maken!

  1. Dan is dit een mooie schotel om voor het eerst asperges te eten, kan bijna niet missen. Succes, laat je weten als je voor het eerst asperges hebt gegeten?

 10. Mijn favorite asperge gerecht is “Asperges met ei, beenham en botersaus”
  Maar jou gerecht van vandaag ” Ovenschotel asperges ” staat al op mijn boodschappenlijstje !

 11. Deze ovenschotel lijkt me heerlijk. Staat op mijn to-cook lijstje! :) Ik vind het zelf erg lekker om tagliatelle te koken. Vervolgens leg ik de asperges erop en schenk er aspergesaus van Maggi over. Daarnaast bak ik een lekker stukje zalm of een stukje vlees. Heerlijk!

 12. Aspergezalmtaart!
  Vul een springvorm met vers bladerdeeg, paneermeel op bodem. Vullen met 750 Gr 10 min gekookte en in stukken gesneden asperges, 600 Gr zalmfilet in stukken. Overgiet met een sausje van 4 eieren, 250 Gr creme fraiche, een bosje fijngehakte dille, peper, zout en nootmuskaat. 50 min tot een uur in de oven en smullen maar!

 13. Ha Brenda.
  Het bovenstaande recept van jou ga ik dus morgen maken. Lijkt me heerlijk!
  Ik ben dol op asperges en eet ze zo vaak mogelijk in het asperge-seizoen.
  Maar mijn echte “verslaving” is witlof……. Net als jij het liefst meerdere keren
  per week. Ik bedenkt allerlei manieren van bereiden en ook snuffel ik internet af. Zo heb
  ik ook jouw site gevonden. Ik heb zojuist je witlofsoep weer gemaakt en heb vorig weekend
  gesmuld van je witloftaart. Mjammie……
  Weet je dat Maggi-saus voor asperges ook heerlijk smaakt bij simpele gestoofde witlof?
  Wacht op je volgende en nieuwe recepten.
  Groet. Marjan

 14. Ha Brenda.
  Het bovenstaande recept van jou ga ik dus morgen maken. Lijkt me heerlijk!
  Ik ben dol op asperges en eet ze zo vaak mogelijk in het asperge-seizoen.
  Maar mijn echte “verslaving” is witlof……. Net als jij het liefst meerdere keren
  per week. Ik bedenkt allerlei manieren van bereiden en ook snuffel ik internet af. Zo heb
  ik ook jouw site gevonden. Ik heb zojuist je witlofsoep weer gemaakt en heb vorig weekend
  gesmuld van je witloftaart. Mjammie……
  Weet je dat Maggi-saus voor asperges ook heerlijk smaakt bij simpele gestoofde witlof?
  Wacht op je volgende en nieuwe recepten.
  Groet. Marjan

  1. Wat leuk dat je de witlofsoep en de witloftaart inmiddels hebt gemaakt Marjan. Ik moet zeggen dat ik asperges ook wel vind lijken op witlof, al blijft witlof mijn favorietje :)
   Bedankt voor de tip, ik ga de saus voor asperges ook eens eten bij gestoofde witlof.

 15. Ik maak graag van het kookvocht een heerlijke aspergebouillon met de afgesneden onderste stukjes. Heerlijk.

 16. wij vonden het heel erg lekker het is weer eens iets anders bedankt er voor ik ga koken steeds leuker vinden groetjes

 17. Dag Brenda, idee ovenschotel is goed maar dwecasperges 1 minuit koken betekende geen beetgare maar min of meer rauwe asperges. Ook 25 minuten in oven maar alles wel van te voren klaargemaakt en later in de oven.

 18. Wat een heerlijk gerecht. Dit zal voor 24 juni nog wel een keertje op tafel komen….

 19. Het enige recept dat ik ken met asperges en daarom ook mijn favoriet: asperges met gesmolten boter, hamreepjes en gekookt ei.

 20. Asperges , semi-zongedroogde tomaatjes en Italiaanse ham.
  Ovenschotel met olijfolie besprekenelen. Asperges in 4-en gedeeld toevoegen. 35 min in de oven . Op het laatst semi- zongedroogde tomaatjes en gesnipperde ham toevoegen .
  Makkelijker kan bijna niet……
  Smullen maar!

 21. Het witte/groene goud!

  Heerlijk op de gril/bbq, maar ook in een taart met filodeeg, aardappel en ei.. gratineren met kaas en genieten!

 22. Ik eet heel graag asperges; ben er dol op! Ik vind gewoon lekker klassiek met een botersausje heerlijk, maar ook door de macaroni met een witte saus en doperwten enzo. Jammie!

 23. Asperges… Zo grandioos lekker!!!
  Echt mijn favoriete gerecht!!
  Natuurlijk zijn de Hollandse het allerlekkerst!!!
  Een van mijn favo recepten is met zalm ( even om en om of als als in oven als laatste toevoegen zodat deze rose blijft) wat beurre blanc erbij …
  Of wat ook lekker is met creme fraise met wat mierikswortel en lente uitje en wat peterselie ..

  Verder heb ik vorig seizoen de asperges door sapcentrifuge gedaan.. Wat room en desgewenst zout en peper naar smaak erbij .. Kan warm of koud ( ala gazpacho) zalig!!!
  ( kan ook aanvullen met mooie ham , ei of hollandse garnaaltjes)

  Brenda dat je juist Nu met deze actie komt… We zijn weer onderweg van Spanje naar Nederland.. En oh ik heb nu al honger naar Asperges..
  Dat wordt overmorgen Eerst naar de Aspergehof in Mierlo!! ( die hebben n zoetje)
  Of als dat teveel om is naar Boereblij in Blaricum .. Ook super asperges.. En anders???? In ieder geval wordt t dit weekend Asperges!!!

 24. Ik ken weinig variaties met asperges, maar ik ervaar dat niet echt als een gemis. De “klassieke combi’s” (met gerookte zalm en met gekookt ei) vind ik subliem.

 25. Dit lijkt me een heerlijk gerecht, alles in de oven schuiven en klaar.Ik maak graag een quiche met groene asperges, ham, ei, gemalen kaas en creme fraiche.

 26. niks lekkerder als de old-fashioned way maar variatie is altijd het proberen waard!

 27. Lijkt me een heerlijk recept. Ga ik zeker proberen! Mijn favoriete aspergerecept is gewoon gekookte asperges met gebakken krieltjes in schil en ham en ei erbij. Eventueel af te maken met de aspergesaus van Maggie natuurlijk! Een beetje van jezelf en een beetje van. …

 28. ik vond de aardappelschijfjes onderop geen succes. De volgende keer doe ik die er apart gebakken bij. Verder een lekkere combi asperges met spinazie. Het zag er ook geweldig mooi uit met het kaaskorstje.

 29. Mijn favoriete recept?
  Ovenschotel asperges met ham en spinazie van Brendakookt ;-)

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk