Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 01

Het is aspergetijd! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Daarom heb ik vandaag een lekker inspiratiereceptje voor jullie, een ovenschotel met asperges.

De tweede donderdag van april begint de aspergetijd en deze eindigt met St. Jan, dat is op 24 juni. Tussen deze periode is de Hollandse witte asperge volop verkrijgbaar en daar moeten we van genieten. Dit is dé tijd om asperges te eten.

Witte asperges met ham en een gekookt eitje. Zo hoort het. En dan het liefst met dat lekkere sausje van MAGGI er bij. Omdat je hier veel meer mee kunt heeft MAGGI me gevraagd om een variatierecept met hun welbekende saus voor asperge te maken. En ik kan je zeggen, dat is gelukt.

Ik ging toch weer voor de combinatie asperges met ham. Maar ik voegde ook spinazie en aardappelschijfjes toe. Samen met de romige MAGGI saus voor asperges maakt dit een heerlijke ovenschotel. Een tip voor als je eens iets anders wilt met asperges.

Extraatje: van MAGGI mag ik 10 pakketjes weggeven met daarin een handige aspergetang en de MAGGI saus voor asperges. Laat in een reactie onder dit artikel achter wat jouw favoriete recept met asperges is om kans te maken.

Ovenschotel Asperges met ham en spinazie 02

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 650 gram witte asperges
 • 500 gram verse spinazie
 • 600 gram aardappelschijfjes
 • 200 gram beenham in plakken
 • 1 pakje MAGGI saus voor asperges
 • 200 ml koud water
 • 150 gram geraspte kaas
 • olie om de ovenschotel in de vetten

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder het uiteinde en kook ze 10 minuten in ruim water. Verwarm een koekenpan of wok met een klein beetje olie, bak hier de verse spinazie kort in aan. Snijd de plakken ham in repen. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Beleg de aardappelschijfjes met de gebakken spinazie. Verdeel de repen ham over de spinazie. Laat de asperges even uitlekken en leg ze op de laag met ham. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin kleurt.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

43 Reacties

 1. Doret van den Berg 5 mei 2015 om 07:42

  niks lekkerder als de old-fashioned way maar variatie is altijd het proberen waard!

 2. Patricia 5 mei 2015 om 11:37

  Japanse asperges met boekweitnoodles, biefstuk en sojasaus!

 3. Corine 5 mei 2015 om 11:46

  Lijkt me een heerlijk recept. Ga ik zeker proberen! Mijn favoriete aspergerecept is gewoon gekookte asperges met gebakken krieltjes in schil en ham en ei erbij. Eventueel af te maken met de aspergesaus van Maggie natuurlijk! Een beetje van jezelf en een beetje van. …

 4. Alice 9 mei 2015 om 10:58

  ik vond de aardappelschijfjes onderop geen succes. De volgende keer doe ik die er apart gebakken bij. Verder een lekkere combi asperges met spinazie. Het zag er ook geweldig mooi uit met het kaaskorstje.

 5. Joleneq 9 mei 2015 om 15:04

  Mijn favoriete recept?
  Ovenschotel asperges met ham en spinazie van Brendakookt ;-)

  1. Brenda Kookt 11 mei 2015 om 09:25

   Wat goed om te horen Jolene! En je hebt al zoveel lekkers van mijn blog gekookt… :)