Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is aardbeientiramisu. Een heerlijk nagerecht met zomers fruit!

Dit toetje maakte ik van de eerste Hollandse aardbeien die ik kreeg van het Proevkantoor. Ik wist meteen dat ik daar een fruitige alcoholvrij nagerecht van ging maken. Een ideaal dessert voor de warme zomeravonden.

Zomerse Aardbeientiramisu

Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu is zeker weten helemaal een topper. Iedereen kan dit namelijk eten, jong en oud. Zwanger en niet zwanger ;) Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.

Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. Je kunt het goed voorbereiden en ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan.

 

Tip: voeg je liever een beetje alcohol toe aan de tiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

 

Aardbeientiramisu

+ 25 minuten
6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker 7 gram
  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml appelsap
  • 1 pak lange vingers

Bereiding

  • Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.
  • Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt.
  • Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren.
  • Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
  • Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus.
  • Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Tip:

Voor het serveren:
Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Nagerecht
Aardbei, Aardbeien Tiramisu, Tiramisu
Nagerecht, Zoete recepten

Tiramisu met aardbeien

Deze aardbeientiramisu is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en/of rauwe eieren. Bekijk hier meer nagerechten.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via nagerechtenTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

70 Reacties

  1. Mieke 18 mei 2018 om 07:22

    De aardbeiebtiramisu was een verrassende afsluiting van het etentje. Iedereen vond het heerlijk. Dank voor het recept.

  2. Willianne 20 juli 2018 om 20:47

    Heerlijk nagerecht in de zomer als zwangere. Was vergeten om poedersuiker aan de puree toe te voegen maar was eigenlijk prima en zoet genoeg.

  3. Annelies 22 juli 2018 om 21:21

    Geïnspireerd door een collega die dit ging maken..samen met zoonlief gemaakt . Een heel groot succes! Hij was teleurgesteld dat de taartvorm vanavond niet helemaal leeg moest. Maar wetende dat hij morgen nog een keer dit toetje mag eten…. hij ging fluitend zijn bed in ;-)

    1. Brenda Kookt 24 juli 2018 om 10:03

      Ah wat super leuk om te horen! En wie wet bewaard die heeft wat… toch? ;)

  4. Amy 16 april 2019 om 20:36

    Hallo,

    I Hoe groot dient de schaal te zijn voor deze aardbeientiramisu?

  5. Deniz 30 april 2019 om 17:12

    Ik wil die maken met perzikken. Moet ik dezelfde hoeveelheid perzikken nemen?

  6. vanessa 4 mei 2019 om 19:08

    mmm das een lekker receptje, word bij ons op lentefeest van ons zoontje gemaakt

  7. Gerrie Kamphuis 19 juni 2019 om 18:54

    Vandaag heb ik dit gerechtje gemaakt. Ik ben geen held met toetjes maar mens wat is dit lekker. Nou Brenda deze ga ik zeker vaker maken. Dank je wel.

  8. Leonoor 5 augustus 2019 om 12:04

    Toetje gemaakt Staat nu in de koelkast een beetje aardbeien likeur bij de appelsap gedaan op advies van een nichtje Kan ook met frambozen likeur Aarbeien gepureerd wordt wel erg dun Volgende keer misschien iets korter pureren met de staaf mixer of zijn de gepureerde aardbeien altijd zo dun. We zullen het zien vanavond hoe het smaakt Ziet er in ieder geval al lekker uit

  9. Denise 12 augustus 2019 om 10:35

    Mijn man houdt niet van kaas, hoe kan ik mascarpone vervangen?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept