Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is aardbeientiramisu. Een heerlijk nagerecht met zomers fruit!

Dit toetje maakte ik van de eerste Hollandse aardbeien die ik kreeg van het Proevkantoor. Ik wist meteen dat ik daar een fruitige alcoholvrij nagerecht van ging maken. Een ideaal dessert voor de warme zomeravonden.

Zomerse Aardbeientiramisu

Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu is zeker weten helemaal een topper. Iedereen kan dit namelijk eten, jong en oud. Zwanger en niet zwanger ;) Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.

Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. Je kunt het goed voorbereiden en ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan.

 

Tip: voeg je liever een beetje alcohol toe aan de tiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

 

Aardbeientiramisu

+ 25 minuten
6 personen

Ingrediënten

 • 500 gram aardbeien
 • 50 gram poedersuiker
 • 250 gram Griekse Yoghurt
 • 1 zakje vanillesuiker 7 gram
 • 250 gram mascarpone
 • 300 ml appelsap
 • 1 pak lange vingers

Bereiding

 • Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.
 • Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt.
 • Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren.
 • Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
 • Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus.
 • Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Tip:

Voor het serveren:
Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Nagerecht
Aardbei, Aardbeien Tiramisu, Tiramisu
Nagerecht, Zoete recepten
Pin dit recept
Afdrukken

Tiramisu met aardbeien

Deze aardbeientiramisu is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en/of rauwe eieren. Bekijk hier meer nagerechten.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via nagerechtenTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
70 comments
 1. Ik ben normaal niet zo’n tiramisu fan vanwege de alcholhol, maar deze ga ik toch echt eens proberen! Hij klinkt erg lekker!

 2. Heb vandaag dit toetje gemaakt. Het was super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. De vrienden die kwamen eten wouden ook direct het recept hebben.

 3. Net dit overheerlijke toetje gegeten! Zeker voor herhaling vatbaar. Vond alleen dat het een beetje uit elkaar viel doordat de lange vingers te nat waren…volgende x dus minder appelsap denk ik.

   1. Is het een gezond toetje of toch niet? ik vind het onder een gezond toetje.
    ben namelijk bezig met afvallen door gewoon gezond te eten.
    ik hoor het wel van je.
    dank je alvast!

 4. Ik had nog nooit tiramisu gemaakt omdat ik niet alcohol hou. Gisteren heb ik deze gemaakt en hij was heerlijk. Was alleen de poedersuiker door de aardbeipuree vergeten waardoor die iets dunner was. Gaan we vaker maken.

 5. Lijkt me heel lekker, maar moet er geen gelatine door voor het opstijven? Blijft het yoghurt mascarponemengsel niet te zacht in de koelkast?

 6. Gisteren gemaakt en het was heerlijk!
  Mijn collega die ik het recept ook had gegeven, heeft het vorige week gemaakt en die was ook enthousiast.

  Dank voor dit lekkere recept!

 7. Dit ga ik zo maken! Lijkt me heerlijk!
  maar zou ik een deel tot maandag kunnen bewaren, of is het dan niet meer lekker?

 8. Wauw, wat een heerlijk toetje!! Super makkelijk te maken en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit! De reacties van onze gasten op dit toetje maken de avond dan helemaal compleet. En als zwangere is het erg fijn om de tiramisu gewoon mee te kunnen eten! Zou je de aardbeien ook kunnen vervangen door een ander soort fruit/vrucht zodat je variaties op deze tiramisu kunt maken?

 9. Hoi Brenda, volgende week ga ik voor een groep van 17 personen koken en had dit in gedachten als toetje. De aardbeien tiramisu. Hoe pas ik het beste het aantal ingrediënten aan?

  Hartelijke groet, Mirjam

   1. Heb het ook gemaakt, op zich goed alleen vraag ik moet je beide porties langevingers weken in de appelsap? Heb alleen 1 deel gedaan de onderste laag lange vingers niet..hoort dat ook zo? Gr.Jolanda.

 10. Dag Brenda ! Al de combinatie speculoos /aardbeien geprobeerd ? Waarin zou ik de speculoos dan best even laten trekken ?
  Ik zou dit een dag op voorhand willen klaarmaken voor 12 personen …hopelijk wordt de tiramisu dan niet te slap ?
  Hartelijk dank voor info ! Grtjs. Brigitte

  1. Nog eens ik Brenda ! Heb zelf aardbeienconf gemaakt en die gebruikt i p v de vers gemixte aardbeien , samen met gemalen speculoos …als afwerking verse aardbeien ..was een topper …?
   Nog eens groetjes,Brigitte

 11. Een fantastisch recept! Heerlijk!
  Een tip is om de lange vingers met appelsap of witte wijn voorzichtig te besprenkelen i.p.v. ze in een ‘ badje’ van vocht te keggen. Leg de lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden in de schaal en giet voorzichtig met een lepel de appelsap over de lange vingers. Vervolg verder het recept en leg de 2e laag lange vingers met de niet-gesuikerde kant op de aardbeiensaus. Deze hoef je dan verder niet meer te besprenkelen, want de aardbeiensaus is vochtig genoeg. Deze versie is bij mij eg goed gelukt. Ik heb trouwens ook maar de helft van de suiker gebruikt, voor ons zoet genoeg, maar dat is persoonlijk.
  Succes!

 12. Ik heb het recept gemaakt en het was echt heerlijk! Ik had alleen een klein foutje gemaakt: de onderste lange vingers moesten ook in de appelsap en dat was ik vergeten. Dom, maar het was nog steeds erg lekker!!

 13. Ik heb wel wat aanpassingen gedaan dus ipv griekse yoghurt, volle kwark en appelkersensap ipv gewone appelsap!!! Maar het was echt een super lekker nagerecht!!!

 14. Deze zomer al meerdere keren gemaakt, iedereen vond het heerlijk!!
  Ik heb de lange vingers niet in de appelsap gelegd, maar besprenkeld met appelsap. De lange vingers worden hierdoor minder zacht ?

 15. lekker van smaak maar blijft te zacht. Griekse yoghurt was vlg mij niet stevig genoeg. Volgende keer misschien aan ander merk gebruiken.

 16. Hoi!
  Klinkt verrukkelijk! Over twee weken een bbq voor 12 personen, dus ik weet wat me te doen staat!

  Welke afmetingen van ovenschaal heb je gebruikt?

  Groetjes,
  Annelies

 17. Vandaag samen met mijn zoontje gemaakt, wat een heerlijk toetje! Zelfs mijn man die niet van aardbeien houdt heeft 2x wat genomen ?

 18. Heerlijk fris met de Griekse yoghurt. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door chocoladebiscuits te gebruiken en licor 43 toe te voegen (biscuits weken in sinaasappelsap ) ☺

 19. Hallo Brenda,

  Hartelijk dank voor het recept.

  Toen ik het toetje gisteravond gemaakt had (ik heb het over twee bakjes verdeeld) was ik heel nieuwsgierig hoe het zou smaken en heb ik een bakje een half uur in de vriezer gedaan, maar toen vond ik hem niet lekker, maar vanavond heb ik het tweede bakje gegeten en was hij superlekker! ?

  Ik denk dat de smaken gisteren gewoon nog niet goed met elkaar vermengd waren (te snel uit de vriezer gehaald).

 20. Heerlijk nagerecht in de zomer als zwangere. Was vergeten om poedersuiker aan de puree toe te voegen maar was eigenlijk prima en zoet genoeg.

 21. Geïnspireerd door een collega die dit ging maken..samen met zoonlief gemaakt . Een heel groot succes! Hij was teleurgesteld dat de taartvorm vanavond niet helemaal leeg moest. Maar wetende dat hij morgen nog een keer dit toetje mag eten…. hij ging fluitend zijn bed in ;-)

 22. Toetje gemaakt Staat nu in de koelkast een beetje aardbeien likeur bij de appelsap gedaan op advies van een nichtje Kan ook met frambozen likeur Aarbeien gepureerd wordt wel erg dun Volgende keer misschien iets korter pureren met de staaf mixer of zijn de gepureerde aardbeien altijd zo dun. We zullen het zien vanavond hoe het smaakt Ziet er in ieder geval al lekker uit

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk