Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is aardbeientiramisu. Een heerlijk nagerecht met zomers fruit!

Dit toetje maakte ik van de eerste Hollandse aardbeien die ik kreeg van het Proevkantoor. Ik wist meteen dat ik daar een fruitige alcoholvrij nagerecht van ging maken. Een ideaal dessert voor de warme zomeravonden.

Zomerse Aardbeientiramisu

Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu is zeker weten helemaal een topper. Iedereen kan dit namelijk eten, jong en oud. Zwanger en niet zwanger ;) Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.

Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. Je kunt het goed voorbereiden en ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan.

 

Tip: voeg je liever een beetje alcohol toe aan de tiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

 

Aardbeientiramisu

+ 25 minuten
6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker 7 gram
  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml appelsap
  • 1 pak lange vingers

Bereiding

  • Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.
  • Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt.
  • Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren.
  • Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
  • Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus.
  • Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Tip:

Voor het serveren:
Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Nagerecht
Aardbei, Aardbeien Tiramisu, Tiramisu
Nagerecht, Zoete recepten

Tiramisu met aardbeien

Deze aardbeientiramisu is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en/of rauwe eieren. Bekijk hier meer nagerechten.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via nagerechtenTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

76 Reacties

  1. Maaike 24 december 2020 om 20:19

    Zou het ook met diepvries aardbeien kunnen ?

    1. Brenda Hoff 3 januari 2021 om 13:57

      Diepvriesaardbeien zijn vaak erg vochtig. Je kunt dan beter bijvoorbeeld bosbessen uit de diepvries gebruiken. Of een andere verse fruitsoort

  2. Vincent 14 maart 2021 om 17:00

    Zou je ook de appelsap kunnen vervangen met apfelkorn? Of is dat niet lekker met de andere smaken?

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 11:18

      Klinkt heel interessant, ik zou het een keer proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept