Rode pesto

Rode pesto

Zo tegen het einde van de vakantie ben ik weer lekker aan het koken geslagen, er staan er een aantal heerlijke recepten (o.a. een aantal makkelijke maaltijden) voor jullie klaar. Vandaag gooi ik er nog even een klein simpel receptje in, namelijk die voor rode pesto!

Pesto uit een potje is lekker, maar zelfgemaakt is 100x lekkerder. Groene pesto maak ik regelmatig, en in meerdere varianten (waaronder deze). Rode pesto koop ik vaker uit een potje. Daarom werd het tijd dat ik daar ook eens mee aan de slag ging. Bij deze deel ik het receptje met jullie.

Pesto is super gemakkelijk om te maken. Je stopt letterlijk een aantal ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer en voor je het weet is de pesto klaar.

Met welk gerecht gebruiken jullie het liefst de rode pesto? Binnenkort zal ik een aantal gerechten delen waarbij deze rode pesto van pas komt. Tot die tijd kun je de pesto eten op een broodje of door de pasta, maar je kunt er bijvoorbeeld ook garnalen mee marineren.

Recept rode pesto

Rode pesto

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram semi- zongedroogde tomaten (de semi-zongedroogde tomaten vind je in het vers-vak van de supermarkt, deze tomaatjes zijn minder droog)
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • peper en zout

Extra benodigd: een staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan mooi bruin.

Voeg de zongedroogde tomaatjes in een keukenmachine en mix dit fijn. Voeg de geraspte kaas en geroosterde pijnboompitjes toe samen met de knoflook en een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en mix het geheel fijn zodat een mooie fijne pesto ontstaat.

Als de pesto te droog is kun je extra olijfolie toevoegen.

Bewaartips:

  • De pesto kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Als je er voor zorgt dat er een laagje olijfolie op staat kan het zelfs langer bewaard worden.
  • Ook kun je de pesto invriezen. Gebruik bijvoorbeeld ijsklont-vormpjes, zo kun je het beetje bij beetje uit de vriezer halen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
    1. Zeker weten Ria, goede tip. De zongedroogde tomaten die ik gebruik hebben vaak weinig olie, maar als je een potje gebruikt waar veel olie in zit zou ik dit zeker aanraden. Dit geeft extra veel smaak aan de rode pesto.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk