Ovenschotel rode kool en draadjesvlees
Tijd voor een typische winter ovenschotel! Een ovenschotel rode kool en draadjesvlees. Als ik op dit moment genoeg slaap zou hebben dan zou je me voor gerechten als deze wakker mogen maken. Schotels als deze zijn heerlijke comfortfood en eet je niet het hele jaar door, maar juist tijdens deze...Ovenschotel rode kool en draadjesvlees
Bewaren
Tijd voor een typische winter ovenschotel! Een ovenschotel rode kool en draadjesvlees.
Als ik op dit moment genoeg slaap zou hebben dan zou je me voor gerechten als deze wakker mogen maken. Schotels als deze zijn heerlijke comfortfood en eet je niet het hele jaar door, maar juist tijdens deze donkere maanden. En dan smaakt het extra lekker.
Stoofvlees met een zacht laagje rode kool, frisse appeltjes en daarop een romige laag aardappelpuree met een lekkere kaaskorst. Klinkt goed toch? Ik zou deze zeker maken als ik jou was!
Ovenschotel rode kool en draadjesvlees
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel rode kool en draadjesvlees
Stap 1
Snijd de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken.Stap 2
Vethit een klont boter in de braadpan en bak hier de uien even in aan.Stap 3
Voeg de sucadelappen toe en bak ze rondom even mee. Voeg de bouillon, laurier, peper en tijm er bij en laat dit met de deksel op de pan circa 2 uur sudderen tot het vlees mooi gaar is en uit elkaar valt.Stap 4
Schep het vlees tijdens het sudderen af en toe om. Verwijder hierna het laurierblad.Stap 5
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappelen met een scheut warme melk, mosterd, peper en zout. Schil de appels en snijd ze in partjes.Stap 6
Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.Stap 7
Verdeel het sucademengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de voorgegaarde rode kool en daarop de partjes appel.Stap 8
Smeer de ovenschotel dicht door de aardappelpuree te verdelen. Bestrooi de schotel voor het de oven in gaat met paneermeel en geraspte kaas.Stap 9
Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel rode kool en draadjesvlees
Stap 1
Snijd de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken.Stap 2
Vethit een klont boter in de braadpan en bak hier de uien even in aan.Stap 3
Voeg de sucadelappen toe en bak ze rondom even mee. Voeg de bouillon, laurier, peper en tijm er bij en laat dit met de deksel op de pan circa 2 uur sudderen tot het vlees mooi gaar is en uit elkaar valt.Stap 4
Schep het vlees tijdens het sudderen af en toe om. Verwijder hierna het laurierblad.Stap 5
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappelen met een scheut warme melk, mosterd, peper en zout. Schil de appels en snijd ze in partjes.Stap 6
Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.Stap 7
Verdeel het sucademengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de voorgegaarde rode kool en daarop de partjes appel.Stap 8
Smeer de ovenschotel dicht door de aardappelpuree te verdelen. Bestrooi de schotel voor het de oven in gaat met paneermeel en geraspte kaas.Stap 9
Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Brenda
Vandaag gegeten en we vonden het echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar! Maak wel vaker rodekool ovenschotel met gehakt (en dan hacheekruiden door het gehakt) Maar deze is top!
Jannie
Vraagje. Hoeveel gesneden rode kool moet ik gebruiken? Ik haal het namelijk gesneden bij de groenteboer en wil niet te weinig gebruiken ivm de andere ingrediënten ?
Marjaar
Wat een heerlijk najaars gerecht is dat zeg! Ik ben dol op rode kool, maar heb het nog nooit op deze manier gegeten. Dat ga ik zeker uitproberen, maar ik ben er van overtuigd dat het heerzijk zal smaken. Bedankt voor het recept Brenda! Groetjes, Marja. .:-D
Liesbeth
Wij maken de snellere versie met gehakt ipv draadjesvlees. Ook erg lekker!
Brigitte
Wij vonden het gerecht erg flauw. Ik had de mosterd weggelaten, omdat 2 gezinsleden dat niet lusten. Hoe kan ik er meer smaak aan krijgen? En de kleine stukjes appel (goudreinet) waren nog hard. Verder was de hele ovenschotel gaar en voorzien van een mooi goudbruin korstje.
Brenda Kookt
Dat is een handige tip voor als je minder tijd hebt. Dank je wel Liesbeth
Marlotte
Oh, echt heerlijk die winterse ovenschotels. Heb nog niet zo vaak een ovenschotel gemaakt met rode kool, ben benieuwd. Ziet er in ieder geval hartstikke lekker uit!