Ga naar de inhoud

Draadjesvlees

Tijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker. Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik hier gek op. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak...
20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Draadjesvlees

Recept draadjesvlees stoofvleesTijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker.

Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik hier gek op. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak ga ik liever voor een stoofpotje zoals de Bouef Bourguignon, mijn stoofpotje met wortel en champignons of bijvoorbeeld dit recept dat ik met tagliatelle at. Zonde, want een goed stukje draadjesvlees kan zo lekker zijn.

Daarom ging ik met de echte draadjesvlees aan de slag. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Ik vind het fijn om er een gevulde jus bij te eten, daarom heb ik naast een uitje ook champignons mee laten sudderen. Voor de binding gebruik ik het liefst ontbijtkoek.

Als je het deze winter nog niet gegeten hebt moet je echt met dit recept aan de slag. Zeker nu het nog winter is, is het zo lekker. Van huis uit eet ik de draadjes vlees met rode kool, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

Benodigdheden:

Zelf draadjesvlees maken

Draadjesvlees

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze draadjesvlees

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten aan.
2
Stap 2
Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe.
3
Stap 3
Snipper de ui en doe dit samen met het laurierblad, kruidnagel en de appelstroop bij de rode wijn. Verwarm dit een half uur mee. Voeg warm water toe en laat het vlees 3,5 uur stoven op laag vuur.
4
Stap 4
Verwijder hierna de laurier en kruidnagels. Snijd de champignons in plakjes en verbrokkel de ontbijtkoek. Doe dit bij het stoofvlees en verwarm dit nog een half uur mee.
5
Stap 5
Het vlees is klaar als het zo mals is dat het uit elkaar valt.
Bekijk ook andere recepten
Sinterklaaskoek met chocolate chip en kruidnoten
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kidsproof kruidnotentiramisu

38 reacties

Marian

Heerlijk! Ik sudder het verder in de oven, eerst een uurtje op 100 graden, daarna 3 a 4 uur op 90 graden Hoef je er niet meer naar om te kijken en wordt het heerlijk mals 😋

Laat een bericht achter

Yvonne Haeck

Smaakt heerlijk maar is nog wel een beetje soepachtig wellicht doordat ik gelijk ui en wortel heb bijgedaan waar kan ik het mee binden? Gemaakt in slowcooker

Laat een bericht achter

Martin

Hoi Gwendolyn Ik kook op inductie vrijwel nergens staat iets over draadjes vlees maken op inductie. Vroeger maakte mijn moeder dit (nog nooit kunnen evenaren) op gas met een plaatje er onder. Hoe ga ik hier mee om met inductie Gr Martin

Laat een bericht achter

Michelle

Ik maak het ook op Inductie en ik zet hem altijd op stand 4 dan pruttelt die lekker door.

Brenda Hoff

Hoi Martin, op mijn inductieplaat zitten ook een aantal programma's. Stoven staat hier ook bij, heb jij dit niet? Bij mij is het 'stand' 2 of 3 van de inductieplaat.

Gwendolyn

Hoi Brenda, Als ik dit recept met de slowcooker wil maken, hoe lang en op welke stand kan ik dit het beste doen? Groetjes Gwen

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Gwendolyn, ik zou 1 uur op high doen en daarna minimaal 6 uur op low.

Denise

Kun je rode wijn ook vervangen voor een non-alcohol product?

Laat een bericht achter

Peter

om de spieren, vet en het vlees echt lekker zacht te krijgen heb een zuur nodig. dit kan door tomaten puree of een scheutje azijn toe te voegen. anders heb je kans dat het vlees niet 'in je mond smelt'.

Brenda Hoff

In dat geval zou ik runderbouillon toevoegen

Prangers

Vraagje, als er staat laag vuur. Hoeveel zet je hem dan? 3/4??

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi, dat is per fornuis verschillend. Ik zet hem in dat geval ongeveer 1/4 onder het midden.

Diane

Als ik 2 keer zoveel vlees neem moet ik de rest Vd ingrediënten dan ook verdubbelen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Qua vocht zou ik het niet verdubbelen, maar bijv 1/2 van vocht erbij. Qua kruiden wel dubbel.

Marian

Hoi! Ik woon in Spanje en vind het heel leuk om af en toe nederlands eten te maken. Dit receptrziet de lekker uit, maar ik kan hier helaas niet aan appelstroop komen... Met wat kan ik die vervangen??

Laat een bericht achter

Monique leenderts

Hoi hoi Welke wijn zou ik dan moeten nemen ik ben geen wijn drinker dus heb er totaal geen idee bij En zou ik het eventueel ook kunnen vervangen met iets zo ja wat

Laat een bericht achter

Inge

Beste Brenda, Hoe zou je dit is de slowcooker bereiden? En hoe lang? Groeten Inge

Yvonne

Maakt niet uit. Flesje bruin bier is ook heel lekker!

Corianne

Een favoriet recept! Het is heerlijk!!

Laat een bericht achter

Hedy Bollen

Hoi Brenda, Dank voor het heerlijke recept!! Vraag: als je dit voor 8 (ipv 4) personen maakt, moet je dan van alle ingrediënten de dubbele hoeveelheid nemen? Hartelijke groet, Hedy Bollen

Laat een bericht achter

Laura

Eerste keer dat ik draadjesvlees ga maken. Exited! Als het water aan de rode wijn toegevoegd word, haal ik dan het laurierblad en kruidnagels eruit? Dan pad de deksel op de pan toch?

Laat een bericht achter

Christiaan

Eerste keer dat ik er champions in heb. Goede tip. Echt heel lekker.

Laat een bericht achter

Kelly

Hoi! Ik zou graag binnenkort dit recept proberen, maar vraag me af wat voor rode wijn hier in zou moeten? Kan er ook iets anders in in plaats van de rode wijn? Alvast bedankt voor de reactie!

Laat een bericht achter

Peter

Ik gebruik meestal port en soms Madeira beide is erg lekker.

Frank

Hi, kan dit in plaats van op het vuur ook in een emaille stalen pan met deksel in de oven? Thx Frank

Laat een bericht achter

Barry

Het staat nu te pruttelen. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Liesbeth

Beste Brenda, Mag je tijdens het stoven extra vocht toevoegen (in aanvulling op de 150 ml water en 150 ml rode wijn) of gaat dit ten koste van de smaak? Ik heb het recept geprobeerd. Na ongeveer twee uur was mijn vlees aangebrand en de jus drooggekookt. Ik had het kookpitje op de laagste stand staan en het vlees zat in een braadpan, met de deksel erop (de braadpan van de pannenserie van de ah). Ik heb vast iets verkeerd gedaan, maar wat? Zou je mij een tip kunnen geven, het lijkt me nml een heerlijk recept (de eerste anderhalf uur? rook het ook heerlijk in huis).

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oh echt? Wat snel! Had je deksel op de pan tijdens het stoven op laag vuur? Je mag zeker extra vocht toevoegen.

Jonna@burgertrutjesNL

Bijna hetzelfde als mijn recept, geode tip van de champignons. Ga ik volgende keer proberen :)

Laat een bericht achter

Annemie

De printvriendelijke versie is niet echt printvriendelijk. Als je alles print krijg je 5 pagina's waarvan er maar 2 relevant zijn n.l. pagina 4 (foto) en 5 (recept). Kunnen jullie dit aanpassen? Ook voor andere recepten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Annemie, de printvriendelijke versie kun je zelf aanpassen. In het scherm dat je krijgt kun je de foto's en stukken tekst die je niet wilt uitprinten verwijderen door er op te klikken. Ik werk achter de schermen ook aan een ander systeem. In dat systeem zal dit automatisch worden aangepast.

hennie van den dool

Misschien ligt het aan mij maar ik vind dit een verward recept.sorry

Laat een bericht achter

Denise

Ja, er zit een foutje in de tekst - een deel van de tekst is dubbel!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op