Ga naar de inhoud

Stoofpeer verwerken

Restjes stoofpeer verwerken, stoofpeer gerechtenDe kans is groot dat je de komende kerstdagen stoofpeertjes gaat eten. Op de een of andere manier is dit een bijgerecht die met de kerstdagen eigenlijk niet ontbreken mag. Zelf ben ik er gek op, ook als het geen kerst is geniet ik van de heerlijke stoofpeertjes naar recept van mijn moeder. Dat recept heb ik inmiddels alweer 3 jaar geleden met jullie gedeeld, het blijft mijn favoriet. Het recept kun je hier terugvinden. Wist je dat je in veel recepten stoofpeer gerechten kan verwerken?

Het valt me op dat stoofpeertjes vaak worden gegeten als bijgerecht. Naast een stukje vlees, groenten en bijvoorbeeld aardappeltjes. Maar met stoofpeertjes kun je nog veel meer! Als je na de kerstdagen stoofpeertjes over hebt kun je ze nog heel goed verwerken in een ander gerecht. In dit artikel geef ik je een paar tips:

Klik op de gearceerde tekst om het recept te bekijken

Stoofperen bij het ontbijt

Ook bij het ontbijt kun je stoofperen eten. Koud in de yoghurt zijn de stoofpeertjes heerlijk. En extra lekker met een paar scheppen verse zelfgemaakte granola.

En wat dacht je van een warm kommetje havermout met stoofpeer? Dat is toch een heerlijk begin van de dag?

Salade met stoofpeer

Stoofpeertjes kun je ook heel goed in een salade verwerken. Zoals ik bij deze salade met couscous heb gedaan. In dit geval kun je de stoofpeertjes warm of koud in de salade verwerken.

Toetjes met stoofpeer

Ook bij toetjes kun je (restjes) stoofperen verwerken. Ik ben nog steeds fan van mijn hangop met stoofpeertjes en restjes cake. Dit gerechtje serveerden we ook bij de high tea die ik organiseerde, ook nu was het weer een topper. Een lekker fris hapje met een winters-tintje.

Ook een aanrader is het torentje van stoofpeer met vanillecreme. Extra lekker door de combinatie van zoete stoofpeer met de frisse mascarpone en krokante kletskoppen.

Oliebol gevuld met stoofpeer

En wist je dat stoofpeer ook lekker is bij baksels? Bijvoorbeeld in een cake. Maar stoofperen zijn zelfs lekker bij een oliebol. Vul de gebakken oliebol met in stukjes gesneden stoofpeer of maak er kleine hapjes van zoals ik hier deed.

Hebben jullie nog meer tips wat je met restjes stoofperen kunt doen? Laat het me weten in de reacties. 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op