Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Torentje van stoofpeertje met kletskop txtIk kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met familie en vrienden, eten…. en uitbuiken. Ook fijn :) Ik kon het niet laten op de valreep nog dit kerstreceptje te plaatsen: stoofpeertjes met vanillecreme. Dit toetje is ideaal als je opzoek bent naar last-minute inspiratie.

Wil je indruk maken maar niet teveel tijd bezig zijn in de keuken? Of misschien heb je wel geen tijd om in de keuken te staan? Dan MOET je dit toetje maken. Punt uit.

Dit torentje van stoofpeer met vanillecrème (en witte chocolade) is té lekker. En het kost dus bijna geen tijd om te maken. Als je van te voren stoofpeertjes kookt is het zo gepiept.

P.s. zelfs mensen die zeggen geen stoofpeertjes te lusten vinden dit ook een heerlijk toetje ;)

Torentje van stoofpeertje met kletskop 03

Torentje van stoofpeertje met kletskop 02

Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème

 

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

15 minuten

Ingrediënten

  • 12 kletskoppen
  • 4 afgekoelde stoofpeertjes bijvoorbeeld volgens dit recept
  • 40 gram witte chocolade
  • 75 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • vanillemerg van 1 stokje
  • 150 gram mascarpone

Bereiding

  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Snijd de stoofpeertjes in plakjes.
  • Maak een torentje door 4 kletskoppen te beleggen met plakjes stoofpeer en hier een laatje vanillecrème over te smeren. Leg daar nog een kletskop op en doe hetzelfde. Smeer op de derde laag kletskop een laagje vanillecrème en leg hier een paar blokjes stoofpeer op.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Hoi Brenda, ik wil jou bedanken voor je geweldige blog! Ik heb er dit jaar heel veel heerlijke recepten van gemaakt. Bedankt voor je inspiratie ! Verder wil ik je fijne dagen wensen met de mensen om je heen en een heel goed 2015 met heel veel geluksmomenten !

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk