Ga naar de inhoud

Spinazie a la crème

Woensdag, we breken de week met een lekker makkelijk receptje. Een product dat je waarschijnlijk vaak kant-en-klaar uit de diepvries pakt: Spinazie a la crème. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik heb niet iedere dag zin (en tijd!) om uitgebreid te koken. Soms nemen we iets simpels waar we niet zo
Delen op

Spinazie a la crème

Spinazie a la creme

Woensdag, we breken de week met een lekker makkelijk receptje. Een product dat je waarschijnlijk vaak kant-en-klaar uit de diepvries pakt: Spinazie a la crème.

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik heb niet iedere dag zin (en tijd!) om uitgebreid te koken. Soms nemen we iets simpels waar we niet zo veel aan hoeven te doen. Denk aan diepvriesgroenten zoals rode kool of spinazieblokjes. Mijn vriend wil dan altijd graag dat we voor spinazie a la crème gaan. Maar ik ben daar nooit zo enthousiast over, ik houd daar niet echt van. Ik vind er nooit zoveel smaak aan zitten, en ik vind het maar een gekke derrie. Zo slap.

Daarom besloot ik de spinazie a la crème eens zelf te maken. Wie weet zouden we het dan allebei lekker vinden? Met succes! En omdat ik de beroerdste niet ben deel ik mijn recept voor spinazie a la crème ook met jullie. Daar komt ie:

creme spinazie recept

Spinazie a la crème

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout
  • snuf nootmuskaat
  • roomboter om in te bakken

Bereiding:

Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan of wok. Snipper de ui en pers de knoflook en bak dit even mee in de boter.

Snijd de spinazie fijn(er) en bak dit samen met de ui mee tot de spinazie gaar is. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg de slagroom er bij in de pan. Verwarm dit 5 minuutjes mee.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op