Spinazie a la crème

Spinazie a la creme

Woensdag, we breken de week met een lekker makkelijk receptje. Een product dat je waarschijnlijk vaak kant-en-klaar uit de diepvries pakt: Spinazie a la crème.

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik heb niet iedere dag zin (en tijd!) om uitgebreid te koken. Soms nemen we iets simpels waar we niet zo veel aan hoeven te doen. Denk aan diepvriesgroenten zoals rode kool of spinazieblokjes. Mijn vriend wil dan altijd graag dat we voor spinazie a la crème gaan. Maar ik ben daar nooit zo enthousiast over, ik houd daar niet echt van. Ik vind er nooit zoveel smaak aan zitten, en ik vind het maar een gekke derrie. Zo slap.

Daarom besloot ik de spinazie a la crème eens zelf te maken. Wie weet zouden we het dan allebei lekker vinden? Met succes! En omdat ik de beroerdste niet ben deel ik mijn recept voor spinazie a la crème ook met jullie. Daar komt ie:

creme spinazie recept

Spinazie a la crème

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

 • 600 gram verse spinazie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 ml slagroom
 • peper en zout
 • snuf nootmuskaat
 • roomboter om in te bakken

Bereiding:

Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan of wok. Snipper de ui en pers de knoflook en bak dit even mee in de boter.

Snijd de spinazie fijn(er) en bak dit samen met de ui mee tot de spinazie gaar is. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg de slagroom er bij in de pan. Verwarm dit 5 minuutjes mee.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Handig.
  Ik pimp de diepvries versie inderdaad ook altijd al met een sjalotje, uitje en kruiden omdat het anders zo flets smaakt.
  Mijn secret magic ingrediënt is een half blokje kippenbouillon! Dat heft de smaak echt naar een ander niveau en past er super goed bij.

 2. Het werd helaas niet met open armen ontvangen. Smaakte niet als uit het pakje.. Ik vond het eigenlijk ook erg flets.. denk inderdaad dat het met een bouillonblokje en boursin ofzo al meer een stap in de goeie richting is.

 3. Vandaag deze spinazie bereidt. HEERLIJK!!! Eindelijk eens iets anders dan die wat vlakken diepvriesssmaak. Zelf maken is toch lekkerder, maar dat wisten we eigenlijk al.

 4. Gevonden toen ik de supermarkt misgreep bij de spinazie a la crème uit een pakje. Dit keer wel met gewone spinazie uit de diepvries geprobeerd. Was al lekker.

  Volgende keer ga ik voor de versie spinazie.

  Bedankt voor het makkelijke receptje

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk