Ga naar de inhoud

Bokkepootjestaart met advocaatje

Tijd voor taart! Ik deel vandaag mijn versie van de bokkepootjes taart. Met dit ‘recept’ heb je op een gemakkelijke manier een heerlijke taart op tafel staan. Tijdens de paasdagen, of iedere andere dag. ‘Vroeger’ maakte mijn moeder de bokkepootjestaart al en ik vond hem altijd super lekker. Al was het alleen maar omdat er
Delen op

Bokkepootjestaart met advocaatje

bokkepootjestaart

Tijd voor taart! Ik deel vandaag mijn versie van de bokkepootjes taart. Met dit ‘recept’ heb je op een gemakkelijke manier een heerlijke taart op tafel staan. Tijdens de paasdagen, of iedere andere dag.

‘Vroeger’ maakte mijn moeder de bokkepootjestaart al en ik vond hem altijd super lekker. Al was het alleen maar omdat er drank in zat. Dat was toch wel interessant als jonge meid.

De bokkepootjestaart is een lekker snel recept, ideaal als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt om een taart te maken. Als je geen moeilijk gedoe wilt.

Het enige dat je hoeft te bakken in de bodem van biscuitdeeg. De rest van het maken van de taart is een kwestie van mixen en stapelen maar. Simple as that! Deze taart kan ook eigenlijk niet misluken als je het mij vraagt, of je moet het wel heel erg bont maken 😉

De combinatie van de advocaatje met de zompige bokkepootjes, chocolade, een luchtige taartbodem en stevige slagroom is een topper. Toen ik nog een extra taart wilde maken als afscheid op mijn werk wist ik dan ook al snel dat dit hem moest worden. Zet jij deze taart ook op tafel?

taart met bokkepootjes

 

Bokkepootjestaart met advocaatje

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 gebakken biscuitbodem (bijvoorbeeld met de mix van Dr. Oetker)
  • 1 pak bokkepootjes koekjes
  • 4 eetlepels advocaat
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix

Extra benodigd: een springvorm van 24 of 26 cm

Bereiding:

Zorg er voor dat de biscuitbodem helemaal is afgekoeld voor je met de taart aan de slag gaat.

Meng de slagroom met de klopfix en klop dit met behulp van een mixer stijf.

Besmeer de bovenkant van de biscuitbodem  in met ongeveer 2,5 eetlepel van de advocaat. Verdeel vervolgens de slagroom over de bodem en strijk dit glad (bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel). Halveer de bokkepootjes en rangschik ze op de slagroomlaag met de bolle kant naar boven. Drizzle tot slot nog een beetje extra advocaat over de bokkepootjes.

Laat de bokkepootjestaart voor het serveren minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

16 reacties

Annelotte

Hoi, Nu wil ik deze taart gaan maken alleen is de bescuitbodem van dr oetker nu extra hoog. (is vernieuwd). wordt het dan niet een te dikke bodem? Heb je andere alternatieven? Verder heerlijk recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook een biscuitbodem van een ander merk gebruiken, of minder van het beslag gebruiken zodat de bodem minder hoog wordt

Rianne

Daar heb je wel gelijk in inderdaad, met bastognekoeken wordt het té knapperig allemaal. Ik heb de taart van het weekend gemaakt, mét een zachte bodem. Hij was heerlijk! Nu heb ik het geluk dat ik in een geweldige banketbakkerij werk (in de winkel) en van de bakkers gewoon een kapsel als bodem kreeg. Daar werd de taart nog makkelijker te maken van. Biscuitbodem is trouwens uit den boze bij bakkers, je moet kapsel zeggen van ze:-) Bedankt weer!

Laat een bericht achter

Rianne

Stomme vraag misschien maar is dit ook lekker/mogelijk met een bodem van bastognekoeken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt het zeker proberen. Al vermoed ik dat de taart in dat geval wel erg knapperig wordt. Door de biscuitbodem is de taart mooi zacht met daarop krokante bokkenpootjes. Als de bodem ook krokant is (door de bastognekoeken) is de gehele taart harder. Ook zuigt de bodem de advocaat in dat geval niet op.

Anouchka

Super lekker lijkt me. Kan ik deze taart ook een dag van te voren maken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan, bewaar hem afgedekt met bv huishoudfolie in de koelkast

Catharina

Deze taart komt hier zeker een keer op tafel. Ik hou van dit soort makkelijk te maken taart. Hij lijkt me heerlijk, misschien dat ik de bodem van biskwie met jam en boter doe lijkt me ook wel lekker !

Laat een bericht achter

Heike.

Woww dat is een super taart waar ik nog nooit van heb gehoord en ga ik zeker maken en zal de recept ook aan mijn dochter geven want die maakt ook graag van zulke taarten ... dankjewel voor je heerlijke recept.

Laat een bericht achter

Dita

Wauw dat ziet er lekker uit! En ook niet heel moeilijk.

Laat een bericht achter

Michelle

Wauw dat ziet er héél makkelijk uit en lekker! Ik ga hem eens maken!

Laat een bericht achter

Marlotte

Ah wauw, wat een gave taart is dit! Heel origineel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op