Bokkepootjestaart met advocaatje

bokkepootjestaart

Tijd voor taart! Ik deel vandaag mijn versie van de bokkepootjes taart. Met dit ‘recept’ heb je op een gemakkelijke manier een heerlijke taart op tafel staan. Tijdens de paasdagen, of iedere andere dag.

‘Vroeger’ maakte mijn moeder de bokkepootjestaart al en ik vond hem altijd super lekker. Al was het alleen maar omdat er drank in zat. Dat was toch wel interessant als jonge meid.

De bokkepootjestaart is een lekker snel recept, ideaal als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt om een taart te maken. Als je geen moeilijk gedoe wilt.

Het enige dat je hoeft te bakken in de bodem van biscuitdeeg. De rest van het maken van de taart is een kwestie van mixen en stapelen maar. Simple as that! Deze taart kan ook eigenlijk niet misluken als je het mij vraagt, of je moet het wel heel erg bont maken ;)

De combinatie van de advocaatje met de zompige bokkepootjes, chocolade, een luchtige taartbodem en stevige slagroom is een topper. Toen ik nog een extra taart wilde maken als afscheid op mijn werk wist ik dan ook al snel dat dit hem moest worden. Zet jij deze taart ook op tafel?

taart met bokkepootjes

 

Bokkepootjestaart met advocaatje

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

 • 1 gebakken biscuitbodem (bijvoorbeeld met de mix van Dr. Oetker)
 • 1 pak bokkepootjes koekjes
 • 4 eetlepels advocaat
 • 125 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix

Extra benodigd: een springvorm van 24 of 26 cm

Bereiding:

Zorg er voor dat de biscuitbodem helemaal is afgekoeld voor je met de taart aan de slag gaat.

Meng de slagroom met de klopfix en klop dit met behulp van een mixer stijf.

Besmeer de bovenkant van de biscuitbodem  in met ongeveer 2,5 eetlepel van de advocaat. Verdeel vervolgens de slagroom over de bodem en strijk dit glad (bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel). Halveer de bokkepootjes en rangschik ze op de slagroomlaag met de bolle kant naar boven. Drizzle tot slot nog een beetje extra advocaat over de bokkepootjes.

Laat de bokkepootjestaart voor het serveren minimaal een uur opstijven in de koelkast.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
 1. Woww dat is een super taart waar ik nog nooit van heb gehoord en ga ik zeker maken en zal de recept ook aan mijn dochter geven want die maakt ook graag van zulke taarten … dankjewel voor je heerlijke recept.

 2. Deze taart komt hier zeker een keer op tafel. Ik hou van dit soort makkelijk te maken taart. Hij lijkt me heerlijk, misschien dat ik de bodem van biskwie met jam en boter doe lijkt me ook wel lekker !

  1. Je kunt het zeker proberen. Al vermoed ik dat de taart in dat geval wel erg knapperig wordt. Door de biscuitbodem is de taart mooi zacht met daarop krokante bokkenpootjes. Als de bodem ook krokant is (door de bastognekoeken) is de gehele taart harder. Ook zuigt de bodem de advocaat in dat geval niet op.

 3. Daar heb je wel gelijk in inderdaad, met bastognekoeken wordt het té knapperig allemaal.
  Ik heb de taart van het weekend gemaakt, mét een zachte bodem. Hij was heerlijk!
  Nu heb ik het geluk dat ik in een geweldige banketbakkerij werk (in de winkel) en van de bakkers gewoon een kapsel als bodem kreeg. Daar werd de taart nog makkelijker te maken van.
  Biscuitbodem is trouwens uit den boze bij bakkers, je moet kapsel zeggen van ze:-)
  Bedankt weer!

 4. Hoi, Nu wil ik deze taart gaan maken alleen is de bescuitbodem van dr oetker nu extra hoog. (is vernieuwd). wordt het dan niet een te dikke bodem?
  Heb je andere alternatieven?
  Verder heerlijk recept.

    1. Tip: gebruik 2/3 of 1/2 van het beslag en bak het 15 minuten minder. Check dan even met een prikker of de binnenkant droog is, of dat hij nog even moet. Zo kun je het altijd nog even langer bakken en voorkom je dat je het te lang bakt en de bodem droog wordt.

     Wil je een nog snellere oplossing: in de supermarkt worden ook kant-en-klare biscuitbodems verkocht, dit ligt vaak op de bakafdeling, bij het vlaaifruit in blik. Deze heb ik (vooral vroeger) ook regelmatig gebruikt voor deze lekkere bokkepootjestaart.

     1. Ik heb ook de bodem van Dr. Oetker gebruikt, alleen heb ik een extra laag banketbakkersroom met chocolade toegevoegd. De bodem heb ik door midden gesneden. Daarna de onderste laag bedekt met room en geraspte chocolade. Daarna heb ik het andere deel van de taart erop gelegd en daar de advocaat, slagroom en bokkepootjes op gedaan. Was ontzettend lekker!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk