Tijd voor taart! Ik deel vandaag mijn versie van de bokkepootjes taart. Met dit ‘recept’ heb je op een gemakkelijke manier een heerlijke taart op tafel staan. Tijdens de paasdagen, of iedere andere dag.
‘Vroeger’ maakte mijn moeder de bokkepootjestaart al en ik vond hem altijd super lekker. Al was het alleen maar omdat er drank in zat. Dat was toch wel interessant als jonge meid.
De bokkepootjestaart is een lekker snel recept, ideaal als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt om een taart te maken. Als je geen moeilijk gedoe wilt.
Het enige dat je hoeft te bakken in de bodem van biscuitdeeg. De rest van het maken van de taart is een kwestie van mixen en stapelen maar. Simple as that! Deze taart kan ook eigenlijk niet misluken als je het mij vraagt, of je moet het wel heel erg bont maken ;)
De combinatie van de advocaatje met de zompige bokkepootjes, chocolade, een luchtige taartbodem en stevige slagroom is een topper. Toen ik nog een extra taart wilde maken als afscheid op mijn werk wist ik dan ook al snel dat dit hem moest worden. Zet jij deze taart ook op tafel?
Bokkepootjestaart met advocaatje
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 gebakken biscuitbodem (bijvoorbeeld met de mix van Dr. Oetker)
- 1 pak bokkepootjes koekjes
- 4 eetlepels advocaat
- 125 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
Extra benodigd: een springvorm van 24 of 26 cm
Bereiding:
Zorg er voor dat de biscuitbodem helemaal is afgekoeld voor je met de taart aan de slag gaat.
Meng de slagroom met de klopfix en klop dit met behulp van een mixer stijf.
Besmeer de bovenkant van de biscuitbodem in met ongeveer 2,5 eetlepel van de advocaat. Verdeel vervolgens de slagroom over de bodem en strijk dit glad (bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel). Halveer de bokkepootjes en rangschik ze op de slagroomlaag met de bolle kant naar boven. Drizzle tot slot nog een beetje extra advocaat over de bokkepootjes.
Laat de bokkepootjestaart voor het serveren minimaal een uur opstijven in de koelkast.