Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met ei en wasabimayonaiseSoms heb je geen zin in een uitgebreid recept, maar wil je gewoon een lekker broodje. Ook dat kan! Vandaag deel ik een heerlijk broodje zalm met wasabimayonaise en ei.

Vaak staan er met de paasbrunch meerdere kleine gerechtjes op tafel. Zodat je lekker kunt pakken en meerdere dingen kunt eten. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Een lekker en goed belegd broodje met ei is natuurlijk ook lekker. Een broodje met ei/ham/kaas en ei/filet american kennen we allemaal en is een beetje standaard.

Een broodje ei is lekker, maar ook daar wil je wel eens in afwisselen. Wat dacht je van dit lekkere broodje met gerookte zalm, wasabimayonaise en gekookt ei? Ik vind het een topper! Jij?

Paasbroodje met ei en zalm, Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

10 minuten

Ingrediënten

  • 2 harde bollen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • wasabimayonaise
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • flinke hand rucola
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de eieren zo hard of zacht als je zelf het lekkerste vindt. (mijn eieren zijn op de foto naar mijn smaak iets te hard uitgevallen). Laat de eieren schrikken en pel ze.
  • Snijd de harde bollen door en besmeer de onderkant met een laagje wasabimayonaise.
  • Beleg de broodjes met rucola en vervolgens met gerookte zalm.
  • Snijd de gekookte eieren in plakjes en beleg de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de plakjes gekookte ei met peper en zout. Verdeel nog een beetje wasabimayonaise over de eieren en bestrooi met pijnboompitjes.
  • Verdeel tot slot nog een beetje extra rucola over de broodjes.

    Tip: de wasabimayonaise van het merk Jean Baton verkopen ze gewoon bij de Albert Heijn

      Broodje zalm met wasabimayonaise
      Pin dit recept
      Afdrukken

       

       Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      7 comments
      1. Hoi Brenda,

        Ik lust geen zalm maar de rest van de ingrediënten lijkt me erg lekker. Heb je een suggestie waarmee ik de zalm kan vervangen? Zou kip of tonijn uit blik kunnen?

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk