Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met ei en wasabimayonaiseSoms heb je geen zin in een uitgebreid recept, maar wil je gewoon een lekker broodje. Ook dat kan! Vandaag deel ik een heerlijk broodje zalm met wasabimayonaise en ei.

Vaak staan er met de paasbrunch meerdere kleine gerechtjes op tafel. Zodat je lekker kunt pakken en meerdere dingen kunt eten. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Een lekker en goed belegd broodje met ei is natuurlijk ook lekker. Een broodje met ei/ham/kaas en ei/filet american kennen we allemaal en is een beetje standaard.

Een broodje ei is lekker, maar ook daar wil je wel eens in afwisselen. Wat dacht je van dit lekkere broodje met gerookte zalm, wasabimayonaise en gekookt ei? Ik vind het een topper! Jij?

Paasbroodje met ei en zalm, Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

10 minuten

Ingrediënten

  • 2 harde bollen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • wasabimayonaise
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • flinke hand rucola
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de eieren zo hard of zacht als je zelf het lekkerste vindt. (mijn eieren zijn op de foto naar mijn smaak iets te hard uitgevallen). Laat de eieren schrikken en pel ze.
  • Snijd de harde bollen door en besmeer de onderkant met een laagje wasabimayonaise.
  • Beleg de broodjes met rucola en vervolgens met gerookte zalm.
  • Snijd de gekookte eieren in plakjes en beleg de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de plakjes gekookte ei met peper en zout. Verdeel nog een beetje wasabimayonaise over de eieren en bestrooi met pijnboompitjes.
  • Verdeel tot slot nog een beetje extra rucola over de broodjes.

    Tip: de wasabimayonaise van het merk Jean Baton verkopen ze gewoon bij de Albert Heijn


      Broodje zalm met wasabimayonaise

       

       Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      7 Reacties

      1. Marlotte 23 maart 2016 om 06:47

        Yum, wat een heerlijk broodje lijkt me dit! Mooie foto’s!

      2. Heike 23 maart 2016 om 08:28

        Woww lekker en zo simpel.

        Ga ik zeker uit proberen.

      3. Cheese and Chinese 23 maart 2016 om 09:29

        Waarschijnlijk 1 van onze favoriete combo’s: zalm en wasabi. Met ei erbij lijkt me ook lekker, vooral voor deze tijd van het jaar erg leuk!

      4. Fran 23 maart 2016 om 09:33

        Hoi Brenda,

        Ik lust geen zalm maar de rest van de ingrediënten lijkt me erg lekker. Heb je een suggestie waarmee ik de zalm kan vervangen? Zou kip of tonijn uit blik kunnen?

        1. Brenda Kookt 23 maart 2016 om 09:39

          Hoi Fran, kip kan hee goed Maar het lijkt me ook lekker met bijvoorbeeld rosbief.

          1. Fran 23 maart 2016 om 11:57

            Dat is een nog beter idee, ik ga het recept bewaren en een keer met rosbief maken. Thanks.

      5. M de Leeuw 20 januari 2019 om 16:52

        Ik heb de broodjes zalm gemaakt en ze zijn erg lekker toppie ?

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept