Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Italiaanse pasta tomatensoep

MAGGI Italiaanse zomersoep 01

gesponsord artikel

Soep kan altijd. In de winter is een kom dampende soep lekker verwarmend maar ook in de zomer is het niet verkeerd om een goede kom soep te eten. Neem dan deze zomerse Italiaanse pasta tomatensoep.

Deze tomatensoep is een lekker eenpansgerecht als lunch of maaltijd. Een snelle maaltijd. Het is ideaal om een grote pan te maken en deze met de hele familie op te eten. Op de camping of thuis nadat je van een mooie zomerdag hebt genoten.

Mijn Italiaanse tomatensoep is goed gevuld met groenten, pasta en gehaktballetjes en extra lekker met een paar krokante croutons er bij. In deze soep zijn meerdere andere Italiaanse gerechten verwerkt. Zo heeft het veel weg van deze pasta, de panzanella en dit spaghetti-gerecht.

Italiaanse zomersoep met pasta en tomaat

Italiaanse pasta-tomatensoep

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ¼ oud stokbrood
  • 1 pot MAGGI basis voor soep
  • 1,5 liter water
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram penne
  • handje verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Fruit de ui met knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten, paprika’s en prei toe en bak dit 5 minuutjes mee.

Snijd het brood in blokjes en meng dit met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel de blokjes brood over de bakplaat en bak deze in 10 minuten krokant.

Meng het paneermeel met het gehakt en draai hier soepballetjes van.

Voeg de MAGGI basis voor soep tomaat toe, samen met 1,5 liter water en breng dit aan de kook. Voeg de pasta en gehaktballetjes toe en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken tot de pasta en gehaktballetjes gaar zijn.

Garneer de soep voor het serveren met verse basilicum en croutons.

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Demi 15 juli 2016 om 11:23

    Ziet er lekker uit! Lijkt me heerlijk met die penne erin :)

  2. Joan Kramer 17 juli 2016 om 21:13

    Gemaakt met een eigen draai eraan, want ben niet zo van potjes. Was een heerlijke soep.

    1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 om 10:52

      Wat goed om te horen Joan, en zonder potje gaat het ook prima natuurlijk

  3. Jonna@Burgertrutjes 19 juli 2016 om 19:59

    Eigenlijk maak ik nooit soep in de zomer, maar na het lezen van jouw artikel ben ik hier toch anders over gaan denken. Misschien morgen maar proberen!

  4. Marina 22 november 2016 om 01:09

    Hallo Brenda,
    Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn.
    Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep.
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Gr.
    marina

  5. Claudia 22 november 2016 om 01:11

    Hi Brenda,
    Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn.
    Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep.
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Gr.
    Claudia

    1. Claudia 22 november 2016 om 01:13

      Heb laatst een andere naam gebruikt want de vorige reactie wou niet geplaatst worden.

    2. Brenda Kookt 22 november 2016 om 07:03

      Hi Claudia, Inderdaad 1,5 liter soep en ik ben voor de heldere soep gegaan.

  6. Gert Wester 4 september 2017 om 12:33

    Goed en eenvoudig recept. Heerlijk!
    Zonder t vlees ook prima, zelf aangevuld met courgette en kleine worteltjes. En een scheut bio tomatensap!
    Om t af te maken zou je er brie in kunnen doen.
    Ook goed voor n zomer soepje als maaltijd icm srokbrood
    Gr.

  7. Brenda 25 juli 2019 om 18:39

    Hoi Brenda.

    Vandaag stond dit recept op de scheurkalender (wel net even iets ander dan bovenstaande)
    Nu stond er bij de ingrediënten geen oregano maar bij de bereiding wel twee keer. Hoeveel oregano moest erin?
    Heb nu maar wat op de gok gedaan?
    Ook wanneer de peper er in moet staat niet bij de bereiding maar juist wel weer bij de ingrediënten ?

    Groetjes Brenda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *