Italiaanse pasta tomatensoep

MAGGI Italiaanse zomersoep 01

gesponsord artikel

Soep kan altijd. In de winter is een kom dampende soep lekker verwarmend maar ook in de zomer is het niet verkeerd om een goede kom soep te eten. Neem dan deze zomerse Italiaanse pasta tomatensoep.

Deze tomatensoep is een lekker eenpansgerecht als lunch of maaltijd. Een snelle maaltijd. Het is ideaal om een grote pan te maken en deze met de hele familie op te eten. Op de camping of thuis nadat je van een mooie zomerdag hebt genoten.

Mijn Italiaanse tomatensoep is goed gevuld met groenten, pasta en gehaktballetjes en extra lekker met een paar krokante croutons er bij. In deze soep zijn meerdere andere Italiaanse gerechten verwerkt. Zo heeft het veel weg van deze pasta, de panzanella en dit spaghetti-gerecht.

Italiaanse zomersoep met pasta en tomaat

Italiaanse pasta-tomatensoep

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ¼ oud stokbrood
  • 1 pot MAGGI basis voor soep
  • 1,5 liter water
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram penne
  • handje verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Fruit de ui met knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten, paprika’s en prei toe en bak dit 5 minuutjes mee.

Snijd het brood in blokjes en meng dit met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel de blokjes brood over de bakplaat en bak deze in 10 minuten krokant.

Meng het paneermeel met het gehakt en draai hier soepballetjes van.

Voeg de MAGGI basis voor soep tomaat toe, samen met 1,5 liter water en breng dit aan de kook. Voeg de pasta en gehaktballetjes toe en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken tot de pasta en gehaktballetjes gaar zijn.

Garneer de soep voor het serveren met verse basilicum en croutons.

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
  1. Hallo Brenda,
    Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn.
    Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep.
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Gr.
    marina

  2. Hi Brenda,
    Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn.
    Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep.
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Gr.
    Claudia

  3. Goed en eenvoudig recept. Heerlijk!
    Zonder t vlees ook prima, zelf aangevuld met courgette en kleine worteltjes. En een scheut bio tomatensap!
    Om t af te maken zou je er brie in kunnen doen.
    Ook goed voor n zomer soepje als maaltijd icm srokbrood
    Gr.

  4. Hoi Brenda.

    Vandaag stond dit recept op de scheurkalender (wel net even iets ander dan bovenstaande)
    Nu stond er bij de ingrediënten geen oregano maar bij de bereiding wel twee keer. Hoeveel oregano moest erin?
    Heb nu maar wat op de gok gedaan?
    Ook wanneer de peper er in moet staat niet bij de bereiding maar juist wel weer bij de ingrediënten ?

    Groetjes Brenda

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk