Eierpannenkoeken (basisbeslag)

Recept eierpannenkoeken

Een recept voor het basisbeslag voor pannenkoeken staat al op het blog. Het recept voor de pannenkoeken met kaneel en geraspte appel maak ik zo’n beetje iedere keer als we pannenkoeken eten. Afgelopen vakantie aten we op de camping bij het pannenkoekenhuis en hier waren de pannenkoeken zo lekker luchtig dat ik ze thuis ook zo wilde maken. Bij deze deel ik het recept voor luchtige eierpannenkoeken. Een lekker basisrecept.

Persoonlijk houd ik van dunne pannenkoeken, niet van die dikke deegballen. Maar als je luchtige pannenkoeken wilt bakken van dit beslag kun je je pannenkoeken het beste iets dikker maken, dus niet flinterdun. Hierdoor worden de pannenkoeken van binnen lekker zacht en luchtig.

Eierpannenkoeken beslag

Eierpannenkoeken

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 15 pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 4 grote eieren
  • boter om te in te bakken

Bereiding:

Meng de bloem met het zout en mix of klop de helft van de melk er door.

Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop dit door elkaar. Voeg tot slot de overige melk er bij en klop dit nog even door zodat alles goed gemengd is.

Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk