Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broodje filet american

Luxe broodje filet american

Het is weekend, tijd voor een lekker verwenbroodje. Een broodje met filet american, ei en truffelmayonaise.

Op de zaterdagen verscheen er eigenlijk nooit een artikel op Brenda Kookt, maar vanaf nu wel! Op zaterdag deel ik vanaf deze week een lekker ontbijt- of lunchrecept. Omdat we in het weekend wel iets lekkers verdienen. En dit lekkers hoeft natuurlijk helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Soms kun je juist heel snel een lekker ontbijtje of lunch op tafel toveren. Ik trap af met een broodje dat op dit moment mijn favoriet is. Een broodje filet american.

Een broodje filet american met ei is een klassieke combi die in menig lunchroom of slagerij op de kaart staat. Ik vind het lekker om niet alleen zout en peper maar ook komkommer, lente ui en sla toe te voegen. En dat is dan extra lekker met een lik truffelmayonaise. Zo is het een echt verwenbroodje.

Filet american met ei

Broodje filet american met truffelmaoynaise

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eieren
  • stuk komkommer
  • stengel lente ui
  • 2 pistolets (afgebakken)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 eetlepels filet american
  • 1 eetlepel truffelmayonaise (of gewone mayonaise)
  • handje sla melange
  • lente ui
  • zout en peper

Bereiding

Kook de eieren 6 minuten, of zo lang als je zelf lekker vindt. Laat de gekookte eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in kwarten.

Snijd de komkommer in plakjes en de lente ui in ringen.

Snijd de pistolets in de lengte door en besmeer met boter. Verdeel de filet american over de pistolets en besmeer dit met een beetje tuffelmayonaise. Beleg vervolgens met plakjes komkommer, ringetjes lente ui, de partjes ei, bestrooi met peper en zout en maak af met een pluk slamelange.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *