Een ideaal weekendreceptje, dat is de sloppy joe.
Sloppy joe is een wit bolletje met gehakt en tomatensaus. Het is een Amerikaans recept dat ontzettend simpel is om te maken. En lekker.
In Amerika eten ze de sloppy joe op een zacht wit bolletje maar ik vind het lekkerder om het te eten op een krokant broodje, met gebakken uitjes. Bij deze deel ik mijn recept voor de sloppy joe.
Sloppy joe
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 1 stokbrood
- 500 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 500 ml passata
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 1 theelepel oregano
- zout en peper
Bereiding:
Snipper een halve ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de overige 1 1/2 ui in ringen.
Verwarm boter in een koekenpan en bak de uienringen hier in glazig en bruin.
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.
Snijd het stokbrood in 4 stukken en verwarm deze 5 minuten in de oven op 180 ºC.
Snijd de stukken stokbrood door en beleg dit met het gehaktmengsel. Verdeel de gebakken ui er over en serveer direct.