Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Geroosterde pompoenpitten

pompoenpitten-roosteren

Heel eerlijk: als ik een pompoen heb klaargemaaktgooi ik de pitten vaak ongemerkt samen met de draden weg. Zonde! Want het is super simpel om de pompoenpitten te roosteren waardoor je ze weer kunt gebruiken in verschillende gerechten.

Bij deze deel ik ‘het recept’  voor het roosteren van pompoenpitten. En dat is dus super makkelijk.

Het is lekker om de geroosterde pompoenpitten over een salade te strooien (bijvoorbeeld deze salade), (pompoen)soep of geroosterde pompoen. Maar het is ook lekker in de yoghurt of om zo uit de hand te eten. In dat laatste geval is het lekker om de pompoenpitten extra op smaak te brengen. Zie mijn tips onder dit artikel.

geroosterde-pompoenpitten

Geroosterde pompoempitten

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

 • pitten van één pompoen (of meer)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Lepel de pitten en draden uit de pompoen. Haal de pitten met je vingers los van de draden en bewaar ze in een pannetje. Soms gaat dit lastig, het is niet erg als er wat draden aan de pitten blijven zitten. Deze week je er straks af tijdens het koken. Spoel de pompoenpitten schoon en kook de pitten hierna 20 minuten in ruim water met een snuf zout.

Giet de pompoenpitten af en dep ze droog met een schone theedoek. Roer de pompoenpitten door een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Controleer tussendoor of de pompoenpitten niet te bruin (of zwart) kleuren.

Tip: het is ook lekker om de pompoenpitten op smaak te brengen met kruiden. Een paar suggesties:

 • oregano
 • chillipoeder
 • paprikapoeder
 • kaneel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Anne 10 oktober 2016 om 09:26

  Oh, ik gooi ze eigenlijk ook altijd weg. Ga ze volgende keer roosteren (promised)!

 2. Demi | StudioKOOK 10 oktober 2016 om 10:39

  Wat een goede tip! De pitten gooi ik niet altijd weg, meestal laat ik ze drogen en een jaar later zaai ik ze voor een mooie pompoenplant. Maar, ik ga ze zeker ook een keertje roosteren! Super eenvoudig recept, zonder om het niet te maken.

 3. Maike 12 oktober 2016 om 21:09

  Ik moet het toch nog maar eens een keer proberen. Na een paar mislukte pogingen (bah niet lekker!) gooi ik ze nu altijd weg met het idee, wat jammer eigenlijk. Dank voor jouw recept, ik probeer het opnieuw!

 4. Sita 14 januari 2018 om 10:11

  Heb gedaan zoals hierboven beschreven over hoe je pompoenpitten kunt roosteren. Ben er nog steeds niet weg van. Ze zijn wel knapperig geworden maar lossen niet echt op in je mond zoals nootjes dat wel doen. Misschien langer koken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *