Ga naar de inhoud

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Buiten begint het nu toch wel echt af te koelen en hierdoor heb ik niet bepaald trek in salades. Geef mij maar iets warms. De oplossing als je toch een salade wilt eten: ga voor een Lauwwarme salade met geroosterde pompoen. Een salade met koude en warme elementen. Ik maakte...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olie of boter aan.
3
Stap 3
Snijd de courgette in plakjes en verdeel dit samen met de pompoen over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen en courgette in 30 minuten gaar.
4
Stap 4
Meng 2 eetlepels olijfolie met honing en breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Snijd de avocado in reepjes.
6
Stap 6
Verdeel de spinazie over de borden en verdeel hierover de geroosterde pompoenblokjes en courgette en de champignons en avocado. Bestrooi de salade met pompoenpitten en serveer het direct.

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

herfstsalade-met-pompoenBuiten begint het nu toch wel echt af te koelen en hierdoor heb ik niet bepaald trek in salades. Geef mij maar iets warms. De oplossing als je toch een salade wilt eten: ga voor een Lauwwarme salade met geroosterde pompoen. Een salade met koude en warme elementen.

Ik maakte deze lekkere salade met geroosterde pompoen en courgette. Als basis heb ik rauwe spinazie gebruikt. Extra lekker met romige avocado er bij en gebakken champignons. Eet deze salade als gezonde lunch of makkelijke maaltijd.

Doordat de pompoen geroosterd wordt duurt het iets langer om de salade te bereiden. Een tip: rooster extra pompoen en bewaar dit een paar dagen in de koelkast, of langer in de vriezer. Als je trek hebt in een salade met pompoen hoef je de pompoen alleen even kort op te warmen in een koekenpan.

lauwwarme-salade-met-pompoen

Lauwwarme salade met geroosterde pompoen

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

3 reacties

Heike.

Ziet er heerlijk uit en ook nog lekker makkelijk ook. Dankjewel!!

Laat een bericht achter

Nicole

Ik ben dol op lauw warme salades! Deze past heel goed bij het seizoen :)

Laat een bericht achter

Sanne

Super lekker ziet het er (weer) uit! Denk dat met de toevoeging van iets van vlees zelfs mannen deze salade kunnen waarderen (spekjes :)?) Bedankt!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op