Ga naar de inhoud

Overzicht recepten met pompoen

overzicht-recepten-met-pompoen

Ben je opzoek naar een lekker recept met pompoen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lekkere pompoen recepten

Als aftrap voor de herfst (mijn favo food-seizoen) stond de afgelopen week hier op brendakookt.nl in het teken van de pompoen. Om de themaweek af te sluiten deel ik vandaag een overzicht van de pompoen recepten die op mijn blog staan. En dat zijn me toch veel lekkertjes..

Dit biedt genoeg inspiratie om deze herfst volop te genieten van de pompoen. Het is namelijk niet alleen lekker in de soep, maar ook bij een wentelteefje, in een hartige taart, salade, ovenschotel, stamppot en taart.

overzicht-recepten-met-pompoen-2

Wat is jouw favoriete gerecht met pompoen die je nu het herfst is graag op tafel zet? 

Mijn favoriet blijft de pompoenhummus en de good old geroosterde pompoensoep. Maar de hartige taart met pompoen, spinazie en feta blijft lekker. En de combinatie pompoen met geitenkaas zoals bij het bladerdeegtaartje blijf ik ook lekker vinden. Deze komen ook zeker deze herfst bij mij op tafel. En eigenlijk wil ik de stamppot ook zeker nog een keer eten dit seizoen. En, en en….

Pompoen recept

Pompoen is dus een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden gebruikt in de keuken. Ik laat je zien hoe ik dit herfstige ingrediënt graag gebruik.

Ontbijt

  • Pompoen-wentelteefjesPompoenwentelteefjes zijn een variatie op het klassieke gerecht van wentelteefjes, gemaakt met pompoenpuree en specerijen. Een heerlijk herfstig ontbijt of brunchgerecht met een zoete en gekruide smaak. Serveer ze met ahornsiroop, slagroom en wat extra pompoenpuree voor een extra smaakvolle traktatie.
  • Smoothie van pompoen: Ook een smoothie kan niet ontbreken. Het wordt gemaakt door pompoenpuree te mengen met yoghurt, melk of plantaardige melk, en een zoetstof zoals banaan, samen met kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gember.

Hapjes

  • Bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas: Dit bladerdeegtaartje is een heerlijk hartig gerecht dat perfect past bij een herfstige maaltijd. De combinatie van pompoenpuree en geitenkaas zorgt voor een smaakvolle en romige taart.
  • Geroosterde pompoenpitten: Geroosterde pompoenpitten zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en gezonde vetten. Je kan ze gebruiken als topping voor salades, soepen en stoofschotels of gewoon als lekkere snack.
  • Pompoenhummus: Pompoenhummus is een heerlijke en gezonde variant op de traditionele hummus van kikkererwten. Lekker met rauwe groenten, crackers of pitabroodjes.

Lunch

  • Geroosterde pompoensoep: geroosterde pompoensoep is een smaakvol en verwarmend gerecht dat perfect is voor koude herfst- en winterdagen. Ook een geweldige manier om pompoenrestjes te gebruiken die je over hebt van andere gerechten. Serveer de soep met wat knapperig brood of croutons voor een heerlijke maaltijd.
  • Hartige taart met pompoen, spinazie en feta: Een hartige taart is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een lekkere herfstige smaak.
  • Salade met geroosterde pompoen: Salade kan natuurlijk niet ontbreken.

Hoofdgerechten

  • Geroosterde pompoen met broccoli: Een eenvoudig en gezond bijgerecht dat vol zit met voedingsstoffen en heerlijk smaakt. De chilivlokken geven het gerecht lekker een beetje pit
  • Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm: Een variatie op het vorige recept, en weer heel lekker. Het is ook heel lekker om de feta te vervangen voor zachte schapenkaas.
  • Lasagne met pompoen en spinazie: En wat dacht je van een heerlijke lasagne? Een heerlijke vegetarische variant op de traditionele lasagne. Het romige van de pompoenblokjes en het hartige van de spinazie vullen elkaar perfect aan.
  • Pasta met pompoensaus: Over pasta gesproken! Heerlijk met een oranje pompoensaus. Lekker met gehaktballetjes of met geitenkaas.
  • Pompoenstamppot met appel en worst: In de herfst en winter mag stamppot niet ontbreken. Een goede combinatie met gestampte aardappelen, geroosterde flespompoen, zachte ui, frisse appel en uiteraard een lekker stuk rookworst.
  • Pompoenrosti-koekjes: Een bijgerechtje van aardappel en pompoenvlees. De buitenkant wordt knapperig en goudbruin, terwijl de binnenkant zacht en smeuïg blijft. Zo lekker!
  • Stoofschotel met pompoen: Vegetarische stoofpot, met pompoenblokjes en heel veel andere groentes. Zo lekker en te serveren met aardappelen, rijst, couscous of pasta.

Toetjes / Zoet

  • Pumpkin Pie: Pompoentaart is een klassiek dessert dat vaak wordt genoten tijdens het herfstseizoen, vooral rond Thanksgiving. Het wordt gemaakt door gepureerde pompoen te combineren met specerijen zoals kaneel en nootmuskaat, eieren, suiker en gecondenseerde melk, en het te bakken in een deegkorst totdat het stevig is. Het resultaat is een rijke en romige taart met een licht zoete en gekruide smaak.

Lees ook hier mijn artikel met tips voor het schillen van de pompoen.

1 reactie

Jeanne

Is er ook poenpoene siroop en waar kan ik die kopen

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op