Overzicht recepten met pompoen

overzicht-recepten-met-pompoen

Ben je opzoek naar een lekker recept met pompoen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als aftrap voor de herfst (mijn favo food-seizoen) stond de afgelopen week hier op brendakookt.nl in het teken van de pompoen. Om de themaweek af te sluiten deel ik vandaag een overzicht van de pompoen-recepten die op mijn blog staan. En dat zijn me toch veel lekkertjes..

Dit biedt genoeg inspiratie om deze herfst volop te genieten van de pompoen. Pompoen is namelijk niet alleen lekker in de soep, maar ook bij een wentelteefje, in een hartige taart, salade, ovenschotel, stamppot en taart.

overzicht-recepten-met-pompoen-2

Wat is jouw favoriete gerecht met pompoen die je nu het herfst is graag op tafel zet? 

Mijn favoriet blijft de pompoenhummus en de good old geroosterde pompoensoep. Maar de hartige taart met pompoen, spinazie en feta blijft lekker. En de combinatie pompoen met geitenkaas zoals bij het bladerdeegtaartje blijf ik ook lekker vinden. Deze komen ook zeker deze herfst bij mij op tafel. En eigenlijk wil ik de stamppot ook zeker nog een keer eten dit seizoen. En, en en…. 

Klik op de titel van het gerecht om het recept te bekijken

Ontbijt

Hapjes

Lunch

Hoofdgerechten

Toetjes / Zoet

Lees ook hier mijn artikel met tips voor het schillen van de pompoen.

 

1 Comment

  1. Jeanne 2 oktober 2018 at 09:31

    Is er ook poenpoene siroop en waar kan ik die kopen

    Reply

Geef een reactie