Ga naar de inhoud

Vega stoofschotel met pompoen

Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo

Vega stoofschotel met pompoen

Pompoenstoof txt Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo lekker dat Joost het vlees niet eens mistte, en dat zegt wat 😉

Pompoenstoof 2

Vega stoofschotel met pompoen

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten stooftijd

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knofloook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen
  • 125 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • peper en zout
  • crème fraîche

Bereiding

Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.

Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)

Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op