Stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

kabeljauw-stoofpotje-met-prei-en-wortelVandaag een lekker stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei. Een lekkere romige visschotel!

Ik merk dat ik periodes heb waarbij ik veel vis eet en ook veel visrecepten op mijn blog publiceer en periodes waarbij ik veel minder visrecepten publiceer. Ik eet dan wel vis, maar ga lekker voor het bekende. Visrecepten die al op mijn blog staan (hier staan ze allemaal bij elkaar) of gewoon voor vissticks of iets anders kant-en-klaars uit het vriesvak. Moet ook kunnen toch? Ik kan er in ieder geval erg van genieten.

Wat ik graag nog een keer wilde maken is een stoofpotje met kabeljauw. Door het toeven van bloem en een scheutje kookroom wordt de schotel extra romig en ontstaat een lekkere volle saus. Wat het weer goed doet met rijst. Ik serveer het stoofpotje met gele rijst, maar je kunt ook een andere rijstsoort of aardappels bij het gerecht serveren.

stoofpotje-van-kabeljauw

Romig stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

Stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

40 minuten

Ingrediënten

 • 400 gram kabeljauw
 • 1 ui
 • 1 prei
 • 1 wortel
 • 60 gram roomboter
 • 2 eetlepels bloem
 • 100 ml witte wijn
 • 500 ml visbouillon
 • 125 ml kookroom
 • sap van een halve citroen
 • bosje verse peterselie
 • peper

Bereiding

 • Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de wortel in blokjes.
 • Smelt een 1/3 van de boter in een stoofpan en fruit de ui hier in aan. Voeg de ringen prei en blokjes wortel toe en bak dit een paar minuutjes mee. Voeg een scheut wijn toe en doe het zout en peper er bij. Laat dit op zacht vuur 10 minuutjes pruttelen.
 • Schep de groenten uit de pan (probeer het vocht in de pan te laten) en zet even weg in een kom.
 • Smelt de rest van de boter in de pan en roer de bloem er door. Verwarm dit kort mee en voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer tussendoor tot een gladde saus. Laat dit op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Voeg peper en citroensap toe samen met de kookroom toe aan het stoofpotje. Leg de kabeljauw in de saus en laat dit op zacht vuur stoven tot de vis gaar is, bij verse vis duurt dit ongeveer 10 minuutjes. Verwarm tot slot de groenten nog even kort met de saus mee.
 • Garneer het gerecht met verse gehakte peterselie en serveer met gekookte rijst.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Dag Brenda,
  Zojuist heb ik dit gerecht gemaakt en het was lekker!

  Toch heb ik een paar vragen/opmerkingen:

  Je schrijft:
  -“Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de wortel en tomaten in blokjes”, ik neem aan dat die tomatenblokjes op een vergissing berust?
  – de theelepel suiker kom ik niet tegen bij de bereiding.

  Beiden heb ik dus ook niet gebruikt en ook totaal niet gemist…..
  – Misschien ook even aangeven hoeveel bloem je moet gebruiken?

  Zoals gezegd we hebben heerlijk gesmuld, zoals we dat regelmatig doen bij andere recepten van je, dank daarvoor!

  Met vriendelijke groet,
  Gerard

 2. Je bent een paar letters vergeten in de 3e alinea :)
  Ik ben iets aan het zoeken voor vanavond en dit is een goeie kanshebber. Klinkt erg lekker.

  1. Ja je moet er nog gewoon groenten bij maken vind ik. Ik ben het nu aan het maken en de bos wortels schoongemaakt en die staan ook te koken…

 3. Echt heel erg lekker. Wordt een favoriet recept denk ik. Heb paprika extra toegevoegd. Had maar een mini wortel nog?. Smaakte goed. Saus u
  Is inderdaad super romig.

 4. Echt heel erg lekker. Wordt een favoriet recept denk ik. Heb paprika extra toegevoegd. Had maar een mini wortel nog?. Smaakte goed. Saus is inderdaad super romig. Dankjewel. Groet, Brenda?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk