Kip Hawaii

kip-hawaii

Dit zijn van die receptjes die altijd goed zijn toch? Rijst met kip in een lekker sausje. Deze keer gaan we voor de Kip Hawaii. Zo heb je tijdens deze grijze dagen de zon in ieder geval op je bord.

We eten niet zo vaak rijst, maar als we dat doen dan is het met een lekker sausje er bij. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Verschillende recepten heb ik inmiddels met jullie gedeeld (o.a. kip madras en kip kerrie) en nu is het tijd voor een nieuw recept met kip in een sausje. Kip Hawaii.

Of eigenlijk is het kip in zoetzure saus met ananas. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘ Hawaii’  genoemd (noem een pizza Hawaii, die ze in Italië trouwens niet eens kennen). Alsof ze in Hawaii alleen maar ananas eten. Maar goed. Dit is een lekker zoetzuur sausje (valt bij mijn Mr altijd in de smaak) en daarom is het fijn om dit soort recepten achter de hand te hebben. En het is ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Handig! En lekker.

kip-met-hawaiisaus

Kip Hawaii

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 gram kipfilet
 • rijst
 • 2 cm verse gember
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 4 eetlepels azijn
 • 4 eetlepels soyasaus
 • 2 eetlepels maizena
 • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
 • 3 paprika’s (ik nam 3 kleuren)
 • 500 gram ananasringen uit blik, met siroop

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananasringen in stukjes.

Snijd de paprika’s in reepjes en bak dit mee met de blokjes kip.

Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan.  Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker en het siroop van de ananas toe aan de saus.

Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

Doe de saus in de koekenpan bij de aangebakken kip en voeg de stukjes ananas ook toe. Verwarm dit kort met elkaar mee.

Serveer de kip hawaii met de rijst en eventueel een beetje kroepoek.

Tip: de saus (incl kip en ananas) kun je heel goed invriezen. Ontdooi het in de koelkast en warm het opnieuw op in een pannetje. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Hoi Brenda,
  Ziet er heerlijk uit, goed om binnenkort uit te proberen!
  Op de foto lijkt het of er ook 3 kleuren paprika door je saus zit. Maar dit staat niet tussen de ingrediënten.
  Klopt dit?

 2. Vandaag heb ik de Kip Hawaii gemaakt. Precies volgens recept. Het was zalig. Heb nog de helft over en verkneukel me nu al om de rest op te eten van de week. Dit is echt een aanrader. Eten we zeker vaker. Dank je wel.

 3. Heb deze vandaag gemaakt, maar zonder ananas (want ben er allergisch aan..) en ipv de siroop heb ik siroop van perziken op sap gebruikt. Superlekker! Bedankt voor je recept :)

 4. Hi Brenda, heerlijk gegeten van de kip Hawaii heb wel het eea aangepast zoals de annanas deze was vers de suiker was kokosbloemsuiker hen een klein uitje erbij gedaan enwat champignons.
  Dit gegeten met silvervlies rijst. Wij zijn met zn 2en dus wij hebben nog iets over dit gaan we zeker niet invriezen maar morgen dus nog een keer.

 5. Jeetje, wat was dit lekker! Ik heb volgens mij veel te veel gegeten hiervan, haha! Ik vond de saus wel iets te zoet, dus de volgende keer ga ik hem zonder suiker proberen. Dankjewel voor dit goede recept!

 6. Vandaag gemaakt. Wel een beetje aangepast, geen gember gebruikt, maar wel een rood uitje gesnipperd en een halve komkommer in blokjes. Dit samen met de paprika meegebakken. Ook een theelepeltje sambal toegevoegd. En een wokpan gebruikt, eerst de kip gebakken en daarna de groente toegevoegd en vervolgens de ingredienten voor de saus. Had geen maizena nodig, saus was dik genoeg. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar en veel lekkerder dan uit een pakje. Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk