Ga naar de inhoud

Kip Hawaii

Op zoek naar een snel recept voor rijst met kip en een lekker zelfgemaakt sausje. Hierbij tip ik je de Kip Hawaii. Eet smakelijk!

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip Hawaii

kip-hawaii

Dit zijn van die receptjes die altijd goed zijn toch? Rijst met kip in een lekker sausje. Deze keer gaan we voor de Kip Hawaii. Zo heb je tijdens deze grijze dagen de zon in ieder geval op je bord.

We eten niet zo vaak rijst, maar als we dat doen dan is het met een lekker sausje er bij. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Verschillende recepten heb ik inmiddels met jullie gedeeld (o.a. kip madras en kip kerrie) en nu is het tijd voor een nieuw recept met kip in een sausje. Kip Hawaii.

Of eigenlijk is het kip in zoetzure saus met ananas. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘ Hawaii’  genoemd (noem een pizza Hawaii, die ze in Italië trouwens niet eens kennen). Alsof ze in Hawaii alleen maar ananas eten. Maar goed. Dit is een lekker zoetzuur sausje (valt bij mijn Mr altijd in de smaak) en daarom is het fijn om dit soort recepten achter de hand te hebben. En het is ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Handig! En lekker.

kip-met-hawaiisaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip hawaii

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananasringen in stukjes.
2
Stap 2
Snijd de paprika's in reepjes en bak dit mee met de blokjes kip.
3
Stap 3
Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan.  Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker en het siroop van de ananas toe aan de saus.
4
Stap 4
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
5
Stap 5
Doe de saus in de koekenpan bij de aangebakken kip en voeg de stukjes ananas ook toe. Verwarm dit kort met elkaar mee.
6
Stap 6
Serveer de kip hawaii met de rijst en eventueel een beetje kroepoek.

Tip: de saus (incl kip en ananas) kun je heel goed invriezen. Ontdooi het in de koelkast en warm het opnieuw op in een pannetje. 

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

23 reacties

Nicoline

Hallo Brenda Klinkt heeerlijk maar ik verdraag ook geen paprika’s. Heb je een tip waar ik dit door zou kunnen vervangen? Dank je, Nicoline

Laat een bericht achter

Jolanda

Alles wat je wilt Broccoli champignons courgette aubergine Wat je lekker vind.

Brenda Hoff

Bijvoorbeeld door blokjes wortel, of gebruik roerbakgroenten.

Herman

Vandaag gegeten, heerlijk! Precies zo gemaakt als aangegeven.

Laat een bericht achter

Loes

Vandaag gemaakt. Wel een beetje aangepast, geen gember gebruikt, maar wel een rood uitje gesnipperd en een halve komkommer in blokjes. Dit samen met de paprika meegebakken. Ook een theelepeltje sambal toegevoegd. En een wokpan gebruikt, eerst de kip gebakken en daarna de groente toegevoegd en vervolgens de ingredienten voor de saus. Had geen maizena nodig, saus was dik genoeg. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar en veel lekkerder dan uit een pakje. Bedankt voor het recept.

Laat een bericht achter

Niki

Hoi Brenda, Ik heb dit recept al vaker bereid en het is heerlijk! Nu heb ik een vraagje. Ik zou er graag eens een salade bij willen serveren. Wat past erbij? Groetjes Niki

Franca

Hallo Brenda, lijkt me een lekker recept. Wat zou ik ipv de paprika’s kunnen gebruiken, ik verdraag ze niet goed.

Laat een bericht achter

Susan

Vandaag gemaakt, was heerlijk!! Heb iets meer saus gemaakt door er nog 250 ml water en een kippenbouillonblokje bij te doen.

Laat een bericht achter

Anne

Dit was precies de smaak die ik zocht maar zonder pakje of zakje! Was heerlijk!

Laat een bericht achter

Sabine

Jeetje, wat was dit lekker! Ik heb volgens mij veel te veel gegeten hiervan, haha! Ik vond de saus wel iets te zoet, dus de volgende keer ga ik hem zonder suiker proberen. Dankjewel voor dit goede recept!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je leuke reactie Sabine :)

Mariella

Hi Brenda, heerlijk gegeten van de kip Hawaii heb wel het eea aangepast zoals de annanas deze was vers de suiker was kokosbloemsuiker hen een klein uitje erbij gedaan enwat champignons. Dit gegeten met silvervlies rijst. Wij zijn met zn 2en dus wij hebben nog iets over dit gaan we zeker niet invriezen maar morgen dus nog een keer.

Laat een bericht achter

Marion

Net gemaakt, is echt heeeeerlijk!!

Laat een bericht achter

Freya

Heb deze vandaag gemaakt, maar zonder ananas (want ben er allergisch aan..) en ipv de siroop heb ik siroop van perziken op sap gebruikt. Superlekker! Bedankt voor je recept :)

Laat een bericht achter

Nicole

Heerlijk, makkelijk gerecht. En het smaakte ook prima. Komt bij mijn favorieten te staan.

Laat een bericht achter

Marijke Wolf

Vandaag heb ik de Kip Hawaii gemaakt. Precies volgens recept. Het was zalig. Heb nog de helft over en verkneukel me nu al om de rest op te eten van de week. Dit is echt een aanrader. Eten we zeker vaker. Dank je wel.

Laat een bericht achter

Wendy

Kinkt goed. Ik ga dit is recept gauw maken. De ingredienten staan al op mijn boodschappenlijstje.

Laat een bericht achter

Corrien

Hoi Brenda, Ziet er heerlijk uit, goed om binnenkort uit te proberen! Op de foto lijkt het of er ook 3 kleuren paprika door je saus zit. Maar dit staat niet tussen de ingrediënten. Klopt dit?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Scherp! Zonder paprika's is het een gerecht zonder groenten. Met de kip heb ik paprikareepjes mee gebakken. Heb het inmiddels toegevoegd.

Jan Willem Pol

Eindelijk weer een recept waarvan ik ga watertanden!! De "pompoenen" kan ik hiermee naar de achtergrond dringen, brrrr! Ga door, ga door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

:)

eliza

Op de foto zie ik paprika maar dit zie ik niet staan bij de ingrediënten. Vreemd!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op