Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kip Hawaii

kip-hawaii

Dit zijn van die receptjes die altijd goed zijn toch? Rijst met kip in een lekker sausje. Deze keer gaan we voor de Kip Hawaii. Zo heb je tijdens deze grijze dagen de zon in ieder geval op je bord.

We eten niet zo vaak rijst, maar als we dat doen dan is het met een lekker sausje er bij. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Verschillende recepten heb ik inmiddels met jullie gedeeld (o.a. kip madras en kip kerrie) en nu is het tijd voor een nieuw recept met kip in een sausje. Kip Hawaii.

Of eigenlijk is het kip in zoetzure saus met ananas. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘ Hawaii’  genoemd (noem een pizza Hawaii, die ze in Italië trouwens niet eens kennen). Alsof ze in Hawaii alleen maar ananas eten. Maar goed. Dit is een lekker zoetzuur sausje (valt bij mijn Mr altijd in de smaak) en daarom is het fijn om dit soort recepten achter de hand te hebben. En het is ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Handig! En lekker.

kip-met-hawaiisaus

Kip Hawaii

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet
  • rijst
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 paprika’s (ik nam 3 kleuren)
  • 500 gram ananasringen uit blik, met siroop

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananasringen in stukjes.

Snijd de paprika’s in reepjes en bak dit mee met de blokjes kip.

Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan.  Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker en het siroop van de ananas toe aan de saus.

Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

Doe de saus in de koekenpan bij de aangebakken kip en voeg de stukjes ananas ook toe. Verwarm dit kort met elkaar mee.

Serveer de kip hawaii met de rijst en eventueel een beetje kroepoek.

Tip: de saus (incl kip en ananas) kun je heel goed invriezen. Ontdooi het in de koelkast en warm het opnieuw op in een pannetje. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Anne 29 juni 2017 om 17:48

    Dit was precies de smaak die ik zocht maar zonder pakje of zakje! Was heerlijk!

  2. Susan 11 maart 2018 om 23:04

    Vandaag gemaakt, was heerlijk!! Heb iets meer saus gemaakt door er nog 250 ml water en een kippenbouillonblokje bij te doen.

  3. Franca 13 maart 2018 om 11:55

    Hallo Brenda, lijkt me een lekker recept. Wat zou ik ipv de paprika’s kunnen gebruiken, ik verdraag ze niet goed.

  4. Loes 12 april 2018 om 18:02

    Vandaag gemaakt. Wel een beetje aangepast, geen gember gebruikt, maar wel een rood uitje gesnipperd en een halve komkommer in blokjes. Dit samen met de paprika meegebakken. Ook een theelepeltje sambal toegevoegd. En een wokpan gebruikt, eerst de kip gebakken en daarna de groente toegevoegd en vervolgens de ingredienten voor de saus. Had geen maizena nodig, saus was dik genoeg. Het was heerlijk, voor herhaling vatbaar en veel lekkerder dan uit een pakje. Bedankt voor het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *