Eendenborst met rode biet (video)
Bewaren
Vandaag deel ik een hele lekkere tip voor het kerstdiner: eendenborst met rode biet.
Ja, je ziet het goed. Ik heb een kookfilmpje opgenomen! De komende week publiceer ik drie video’s waarin ik een compleet kerstmenu bereid. Het kerstmenu dat ik heb samengesteld is toegankelijk, en kan goed worden voorbereid. Niet te veel gedoe, maar wel heel erg lekker eten met familie of vrienden.
We trappen af met een lekker voorgerechtje. Met eend en rode biet en een lekkere honing/mosterddressing.
Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als eerste bekijken.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eendenborst met rode biet (video)
Stap 1
Laat de eendenborst filet een half uur voor de bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen.Stap 2
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de bietjes met een mandoline in dunne plakjes. Rasp of hak de kaas in grove stukken.Stap 3
Snijd het vet van de eendenborst kruislings in en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm boter in een koekenpan. Bak de eendenborst op de kant van het vet 12 minuutjes aan. Draai de eendenborst om, bak het hier nog ongeveer 6 minuten aan. Haal de eendenborst vervolgens uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten.Stap 4
Maak in de tussentijd een begin met het opmaken van de borden door de plakjes rode biet over de borden te verdelen.Stap 5
Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel dit over de plakjes rode biet. Verdeel de dressing erover en maak het bord af met een plukje veldsla, pijnboompitjes en snippers kaas.Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eendenborst met rode biet (video)
Stap 1
Laat de eendenborst filet een half uur voor de bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen.Stap 2
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de bietjes met een mandoline in dunne plakjes. Rasp of hak de kaas in grove stukken.Stap 3
Snijd het vet van de eendenborst kruislings in en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm boter in een koekenpan. Bak de eendenborst op de kant van het vet 12 minuutjes aan. Draai de eendenborst om, bak het hier nog ongeveer 6 minuten aan. Haal de eendenborst vervolgens uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten.Stap 4
Maak in de tussentijd een begin met het opmaken van de borden door de plakjes rode biet over de borden te verdelen.Stap 5
Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel dit over de plakjes rode biet. Verdeel de dressing erover en maak het bord af met een plukje veldsla, pijnboompitjes en snippers kaas.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.