Eton mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeerNa het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de meringue en stoofperen van te voren bereid is het na het hoofdgerecht alleen nog een kwestie van het opmaken van de borden, schaaltjes of glaasjes.

En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je de meringue en stoofperen ook nog kant-en-klaar kopen.  Maar zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerste.

Eton Mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeer

Eton mess met stoofpeer

20 minuten
+ 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap

    Overige ingrediënten:

    • 125 ml ongeklopte slagroom
    • 2 tl kristalsuiker
    • 3 afgekoelde bereidde stoofperen 'met sap' bijvoorbeeld bereid volgens a href="https://www.brendakookt.nl/2012/12/11/mams-stoofpeertjes/">dit recept
    • 3 eetlepels amandelschaafsel

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door.
    • Verdeel het eischuim in kleine hoopjes de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
    • Klop de slagroom met suiker op. Breek de meringue in stukken en snijd de stoofperen in blokjes.
    • Verdeel  een beetje slagroom over de glazen en bestrooi met meringue, blokjes stoofperen en amandelschaafsel. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, blokjes stoofpeer en tot slot amandelschaafsel.
    Eton Mess met stoofpeer, kerst dessert,
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    2 comments

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk