Het is de week van de snelle lekkere hapjes hier op brendakookt.nl! Dat komt goed uit zo vlak voor oudejaarsavond toch? Ik deel een warm kiphapje met spek.
Een vriendin stuurde me het recept van deze lekkere warme hapjes toe. Zij noemen het baconbites! Bij ieder feestje staan deze lekkertjes bij hen op tafel. Dat moest ik natuurlijk ook proberen!
De kip wordt in spek gerold wat opzich niet bijzonder is. Wat dit hapje extra lekker maakt is dat het voor het in de oven gaat door een mengsel van bruine basterdsuiker en chilipoeder wordt gehaald. Hierdoor wordt het warme kiphapje lekker sticky en een beetje knapperig.
Extra lekker door de zoute spek, hete chili én zoete basterdsuiker.
Warm kiphapje met spek
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 9 hapjes
- 1 kipfilet
- 3 plakjes gerookte ontbijtspek
- 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
- halve theelepel chilipoeder
- olijfolie om te bakken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snijd de kipfilet in 9 gelijke stukken. Snijd de plakken spek in drieën. Meng de bruine suiker met de chilipoeder.
Rol de stukjes kip in de spek en haal dit door het suikermengsel en verdeel ze over de ovenschaal.
Bak de stukjes kip 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Prik cocktailprikkers in de kiphapjes en serveer ze direct.