Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Warm kiphapje met spek

kip-baconhapjes

Het is de week van de snelle lekkere hapjes hier op brendakookt.nl! Dat komt goed uit zo vlak voor oudejaarsavond toch? Ik deel een warm kiphapje met spek.

Een vriendin stuurde me het recept van deze lekkere warme hapjes toe. Zij noemen het baconbites! Bij ieder feestje staan deze lekkertjes bij hen op tafel. Dat moest ik natuurlijk ook proberen!

De kip wordt in spek gerold wat opzich niet bijzonder is. Wat dit hapje extra lekker maakt is dat het voor het in de oven gaat door een mengsel van bruine basterdsuiker en chilipoeder wordt gehaald. Hierdoor wordt het warme kiphapje lekker sticky en een beetje knapperig.

Extra lekker door de zoute spek, hete chili én zoete basterdsuiker.

bacon-bites

Warm kiphapje met spek

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 9 hapjes

  • 1 kipfilet
  • 3 plakjes gerookte ontbijtspek
  • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • halve theelepel chilipoeder
  • olijfolie om te bakken.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in met olijfolie.

Snijd de kipfilet in 9 gelijke stukken. Snijd de plakken spek in drieën. Meng de bruine suiker met de chilipoeder.

Rol de stukjes kip in de spek en haal dit door het suikermengsel en verdeel ze over de ovenschaal.

Bak de stukjes kip 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Prik cocktailprikkers in de kiphapjes en serveer ze direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Roos 31 december 2016 om 11:51

    Ik ga iud en nieuw bij vrienden vieren en neem deze hapjes mee. Kunnen deze na voorbereiding in de magnetron opgewarmt worden?

    1. Brenda Kookt 31 december 2016 om 16:45

      Met het opwarmen van kip in de magnetron heb ik geen ervaring, in de koekenpan of oven kan het ook.

  2. Miranda 13 januari 2017 om 17:47

    Wil deze graag maken, makkelijk en lijkt me erg lekker. Maar bruine basterd suiker heb je in donker en licht bruin, welke is het? Voordat ik de fout in ga ☺️
    En complimenten voor je hele leuke site!

    1. Brenda Kookt 14 januari 2017 om 19:18

      In dit geval gebruik ik de donkerbruine basterdsuiker. Verwarrend is dat altijd he? Ik zal het meteen bij het recept vermelden

      1. Miranda 16 januari 2017 om 09:12

        Gisteravond gemaakt en ga ik zeker vaker maken. Erg lekker. Dank je wel voor het recept.

  3. Lisa Rinkel 17 december 2017 om 18:37

    Hoi Brenda! Vraagje: 180 graden, is dat voor een heteluchtoven? Zo nee, wat adviseer je dan qua temperatuur?
    Groetjes!

  4. Jolanda 7 november 2019 om 12:47

    Kun je dit hapje een dag van te voren maken? Of moet je het dan direct in de oven bakken en de volgende dag in de oven opwarmen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *