Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Courgette pasta met kip en pesto

Courgette pasta met kip en pestoEen makkelijke maaltijd die ook nog eens lekker gezond is, dit gerecht zit namelijk boordevol groente. Courgette pasta wordt ook wel courgetti genoemd. Als je courgette in slierten snijdt kan het door voor een soort van spaghetti. Deze keer bereidde ik de courgette pasta met kip en pesto. Een smakelijke makkelijke maaltijd, zonder koolhydraten.

Ongemerkt heb ik de afgelopen weken een aantal gerechten zonder koolhydraten gekookt. Ik heb er niet bewust op gelet, maar wilde wel wat lichtere maaltijden eten (en delen op het blog ;)). In dit geval heb ik courgette slierten bereid als pasta. Hierdoor eet je lekker veel groenten, en dus geen koolhydraten. Je hoeft niet bang te zijn dat je in dit geval te weinig eet, mijn portie was in dit geval zo groot dat ik het niet eens op kreeg.

Als extra groenten heb ik spinazie en pompoen toegevoegd. Samen met de kip, pijnboompitjes en pesto is het een heerlijke maaltijd die goed op smaak is. En het is een maaltijd waarbij ik de koolhydraten echt niet mis. En eet je liever wel gewoon pasta? Vervang de courgette slierten dan door spaghetti, of vul het recept aan met extra spaghetti.

Courgette paste met pesto en kip

Courgette pasta met kip en pesto

Courgette pasta met kip en pesto

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 1,5 courgette
  • 100 gram champignons
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 10 minuten voor in ruim water. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een koekenpan of wok aan. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de kip mee. Snijd of schaaf de courgette in slierten. Dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een mandoline, maar er zijn ook spiraalsnijders voor verkrijgbaar.
  • Doe de spinazie bij de kip en bak dit even mee. Doe de courgette slierten en gekookte pompoenblokjes er ook bij en bak deze ook mee. Voeg tot slot de pesto toe en roer dit door het gerecht, breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de courgette pasta over de borden en garneer met pijnboompitjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Restaurant Catalogus nl 23 januari 2017 om 14:08

    Wat een plaatjes Brenda! Ik moet nog boodschappen doen voor vanavond en dit ziet er zo lekker uit, ik moet het proberen! :) x Lisette – Restaurantcatalogus.nl

  2. Tahnee 6 februari 2017 om 23:55

    Yes! Dit ga ik morgen maken. Nu al heel veel zin in.
    Vandaag speciaal een snijder gehaald bij de kokswinkel om de courgetti te maken.

    Can’t wait!

    Zag toevallig dat je op de foto’s champignons hebt toegevoegd, maar deze staan niet op je lijstje. :)

  3. Linda 20 februari 2017 om 12:44

    Gisteravond gemaakt. Smaakte prima. Omdat ik het een klein beetje aan de flauwe kant vond heb ik er een handje geraspte 30+ kaas overheen gestrooid. Vond ik een lekkere toevoeging!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept