Ga naar de inhoud

Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot combineer ik niet vaak met vis. En dat is zonde, want het kan zo lekker zijn. Zoals deze stamppot van broccoli met zalm. Dit zijn de gerechten waar ik van houd: makkelijke maaltijden die écht lekker zijn. De stamppot draai je zo in elkaar, en het is echt smullen....
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot met visStamppot combineer ik niet vaak met vis. En dat is zonde, want het kan zo lekker zijn. Zoals deze stamppot van broccoli met zalm.

Dit zijn de gerechten waar ik van houd: makkelijke maaltijden die écht lekker zijn. De stamppot draai je zo in elkaar, en het is echt smullen.

Broccoli met aardappelen is wat mij betreft altijd goed. Broccoli en kaas zijn dikke vrienden en zalm met broccoli is een lekkere combinatie. Voeg er nog een beetje champignons aan toe en je hebt een topper van een stamppot.

Stamppot met vis klinkt misschien niet zo aantrekkelijk? Dat komt doordat je niet wilt dat de hele stamppot naar vis smaakt. Met deze stamppot hoef je daar niet bang voor te zijn. Waar je wel om moet denken is dat je de gebakken zalm er op het laatst voorzichtig doorheen roert of overheen verdeeld. Zo voorkom je dat de zalm verpulverd door de stamppot.

 

Stamppot zalm en broccoli

Stamppot van broccoli met zalm

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stamppot van broccoli met zalm

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in stukken, snijd de broccoliroosjes van de stam. Snijd de champignons in plakjes.
2
Stap 2
Kook de aardappelen gaar. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar in water. Bak de zalm in een koekenpan met olijfolie aan, samen met de champignons.
3
Stap 3
Houd het kookvocht van de aardappelen apart. Stamp de aardappelen met een stamper fijn en doe hier een scheutje van het kookvocht bij om het smeuïg te maken. Roer de geraspte kaas en mosterd door de puree.
4
Stap 4
Roer de gebakken champignons en brocoliroosjes door de puree. Snijd de zalm in stukjes en roer tot slot voorzichtig door de stamppot.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

4 reacties

Riek

Sorry, maar waarom de extra moeite van stampen als je alles ook mooi apart op je bordje kunt schikken? Alles is al klaar om te kauwen.

Laat een bericht achter

Jonna@burgertrutjesNL

Lekker!!! Sinds kort ben ik dol op zalm, dus dit receptje ga ik absoluut een keer maken

Laat een bericht achter

Femke

Hoi Brenda, naast dat het er heerlijk uitziet, vind ik de borden die je gebruikt hebt heel mooi! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Femke, de borden zijn van Broste Copenhagen, ik kocht ze bij Kop en Mok (zie http://www.weeteling-keukens.nl/kop-mok/)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op