Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot met visStamppot combineer ik niet vaak met vis. En dat is zonde, want het kan zo lekker zijn. Zoals deze stamppot van broccoli met zalm.

Dit zijn de gerechten waar ik van houd: makkelijke maaltijden die écht lekker zijn. De stamppot draai je zo in elkaar, en het is echt smullen.

Broccoli met aardappelen is wat mij betreft altijd goed. Broccoli en kaas zijn dikke vrienden en zalm met broccoli is een lekkere combinatie. Voeg er nog een beetje champignons aan toe en je hebt een topper van een stamppot.

Stamppot met vis klinkt misschien niet zo aantrekkelijk? Dat komt doordat je niet wilt dat de hele stamppot naar vis smaakt. Met deze stamppot hoef je daar niet bang voor te zijn. Waar je wel om moet denken is dat je de gebakken zalm er op het laatst voorzichtig doorheen roert of overheen verdeeld. Zo voorkom je dat de zalm verpulverd door de stamppot.

 

Stamppot zalm en broccoli

Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot van broccoli met zalm

30 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram aardappelen
  • 1 broccoli
  • 125 gram champignons
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 verse zalmfilets
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken, snijd de broccoliroosjes van de stam. Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de aardappelen gaar. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar in water. Bak de zalm in een koekenpan met olijfolie aan, samen met de champignons.
  • Houd het kookvocht van de aardappelen apart. Stamp de aardappelen met een stamper fijn en doe hier een scheutje van het kookvocht bij om het smeuïg te maken. Roer de geraspte kaas en mosterd door de puree.
  • Roer de gebakken champignons en brocoliroosjes door de puree. Snijd de zalm in stukjes en roer tot slot voorzichtig door de stamppot.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Femke 6 februari 2017 om 11:15

    Hoi Brenda, naast dat het er heerlijk uitziet, vind ik de borden die je gebruikt hebt heel mooi! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

  2. Riek 7 oktober 2017 om 11:58

    Sorry, maar waarom de extra moeite van stampen als je alles ook mooi apart op je bordje kunt schikken? Alles is al klaar om te kauwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept