Ga naar de inhoud

Oosterse salade met kip

Op zoek naar een andere salade dan normaal? Dan tip ik je deze Oosterse salade met kip. Een frisse salade met zelfgemaakte dressing met limoen, komkommer en groente.

25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Oosterse salade met kip

Ik breek de week met een frisse salade, een Oosterse salade met kip. Hoewel het buiten nog koud is heb ik toch steeds vaker weer trek in salades. Deze eet ik op dit moment niet als avondmaaltijd, dan ga ik toch liever voor iets warms, maar als lunch kan ik er echt van genieten.

Het is een fijne manier om extra groenten te eten, als je een salade eet als lunch. Al kun je hier voor in de koudere maanden natuurlijk ook gaan voor een warme soep, bereid met lekker veel groenten. Maar ik wijk af, laten we het in dit geval bij deze lekker Oosterse salade houden. Met kip, taugé en een dressing met limoen. Yum!

Salade met kip en tauge

Na een afspraak in Den Haag moest ik vorige maand lunchen op Den Haag CS. Ik mocht van mezelf geen slechte (lekkere) dingen als saucijzenbroodjes nemen en ging uiteindelijk voor een salade van Chop Chop. Ik nam de salade met Oosterse kip. En dat beviel zo goed, dat ik besloot dit thuis nog een keer te eten en mijn eigen versie er van te maken.

Ik ga voor een simpele dressing met limoen en vul de salade met lekker veel groenten zoals (gele) paprika en komkommer. Voor een Oosters tintje marineer ik de gebakken kipfilet kort in sojasaus.

Salade oosterse kip

Oosterse salade met kip

De oosterse salade met kip heeft een basis van paprika met lente-ui en komkommer. Taugé is een ingrediënt die wat mij betreft echt niet mag ontbreken bij een Oosterse salade. Ik voeg ook wat fijngesneden ment en gemengde sla toe.

De kipfilet bak ik aan in een koekenpan en snijd ik in blokjes. Laat de kip even afkoelen voor je het aan de Oosterse salade toevoegt. Het is extra lekker om de gebakken kip even te marineren in sojasaus.

De dressing die ik gebruik is simpel, maar ontzettend lekker bij deze combinatie. Met limoen, sesamolie, olijfolie en een snufje peper.

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades als deze doen het altijd goed als lunch. Het hoeft in dat geval ook helemaal niet moeilijk te zijn of lang te duren voor je een salade in elkaar draait. Ga voor een simpele basis, lekker veel groenten en voeg een aantal smaakmakers toe.

Deze maaltijdsalades van de website zijn ook toppers die het goed doen als lunch:

Ingrediënten

personen

Ingrediënten voor de salade

Ingrediënten voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oosterse salade met kip

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1

Bak de kipfilet in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide kanten aan. Snijd de bereide (en gare) kipfilet in blokjes en schep dit door de sojasaus. Laat dit even staan.

2
Stap 2

Meng voor de dressing het sap van een halve limoen met sesamolie, olijfolie en een snuf peper.

3
Stap 3
Snijd de paprika in blokjes, lente ui in ringen en de komkommer in stukjes. Snijd de munt fijn en snijd de gewassen sla ook fijner.
4
Stap 4
Meng de sla met de gesneden groenten en munt en roer de blokjes kipfilet er ook door. Voeg de dressing toe en roer dit nogmaals door elkaar. Verdeel de salade over twee bordjes en verdeel hier sesamzaadjes over en tot slot de taugé.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

1 reactie

Demi | StudioKOOK

Ziet er echt heerlijk uit! Dol op een goede salade.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op