Ga naar de inhoud

Fruitsalade met blauwe kaas

Frisse fruitsalade met blauwe kaas. Lekker met meloen, aardbeien en druiven. Perfecte salde bij de barbecue.

15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de meloen in blokjes, of maak mooie balletjes met een meloenlepel.
2
Stap 2
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en snijd grotere stukken in kwarten. Halveer de druiven.
3
Stap 3
Verdeel de rucola over een schaal en verdeel hierover het fruit. Bestrooi dit met verkruimelde blauwe kaas.
4
Stap 4
Maak de fruitsalade met blauwe kaas af moet vijgen-dadelazijn.

Fruitsalade met blauwe kaas

We zijn inmiddels halverwege augustus en ik geniet nog steeds van het salade seizoen. Ik vind het heerlijk om hiermee te variëren en nieuwe variaties te bedenken. Deze keer heb ik hulp gehad van mijn vriendin Jorien. Zij ging aan de slag met deze fruitsalade met blauw kaas.

Een super lekkere frisse salade met meloen, aardbei en druiven. De blauwe kaas geeft de salade pit!
Serveer de fruitsalade met blauwe kaas als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue.

Fruitsalade met blauwe kaas

Salade recepten

Er staan inmiddels 132 salade-recepten online op brendakookt.nl, en nog geen één met blauwe kaas. En daar is een reden voor. Ik hou daar namelijk niet. Ik lust zo’n beetje alle kazen, maar blauw schimmelkaas is niet mijn ding. Iedere keer als ik het toch probeer valt het me weer tegen.

Maar gelukkig is daar mijn vriendin Jorien. Zij helpt mij vaak op kookdagen in de keuken en deze keer vroeg ik haar inspiratie voor de recepten. Ze kwam op het idee van deze fruitsalade met blauwe kaas. Persoonlijk zou ik hem dus niet helemaal maken op deze manier, omdat ik de kaas niet lust. Maar verder vind ik deze salade helemaal top! De kaas zou ik vervangen door feta bijvoorbeeld.

Fruitsalade met blauwe kaas

Fruitsalade met blauwe kaas

Deze fruitsalade met blauwe kaas bevat een basis van fruit. In dit geval zijn we gegaan voor meloen met druiven en aardbei. Eventueel zou je bijvoorbeeld ook nog blauwe bessen toe kunnen voegen. Rucola vinden we lekker voor erbij, en de blauwe kaas maakt het compleet.

Een dressing is bij deze fruitsalade niet helemaal nodig, maar kan wel. Wij gaan graag voor vijgen-dadelazijn. Als je dit niet in huis hebt kun je ook gaan voor balsamico.

Deze fruitsalade met blauwe kaas doet het goed als bijgerecht bij de barbecue, maar is ook lekker in combinatie met andere gerechten.

Fruitsalade met blauwe kaas

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op