Draadjesvlees

Recept draadjesvlees stoofvleesTijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker.

Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik hier gek op. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak ga ik liever voor een stoofpotje zoals de Bouef Bourguignon, mijn stoofpotje met wortel en champignons of bijvoorbeeld dit recept dat ik met tagliatelle at. Zonde, want een goed stukje draadjesvlees kan zo lekker zijn.

Daarom ging ik met de echte draadjesvlees aan de slag. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Ik vind het fijn om er een gevulde jus bij te eten, daarom heb ik naast een uitje ook champignons mee laten sudderen. Voor de binding gebruik ik het liefst ontbijtkoek.

Als je het deze winter nog niet gegeten hebt moet je echt met dit recept aan de slag. Zeker nu het nog winter is, is het zo lekker. Van huis uit eet ik de draadjes vlees met rode kool, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

Zelf draadjesvlees maken

Draadjesvlees

Draadjesvlees

20 minuten
+ 4 uur

Ingrediënten

 • 500 gram riblappen
 • 2 eetlepels dijon mosterd
 • 1 ui
 • 300 ml rode wijn
 • 1 laurierblad
 • 3 kruidnagels
 • eetlepel appelstroop
 • 300 ml water
 • 3 plakken ontbijtkoek
 • 100 gram champignons
 • boter om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten aan.
 • Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe.
 • Snipper de ui en doe dit samen met het laurierblad, kruidnagel en de appelstroop bij de rode wijn. Verwarm dit een half uur mee. Voeg warm water toe en laat het vlees 3,5 uur stoven op laag vuur.
 • Verwijder hierna de laurier en kruidnagels. Snijd de champignons in plakjes en verbrokkel de ontbijtkoek. Doe dit bij het stoofvlees en verwarm dit nog een half uur mee.
 • Het vlees is klaar als het zo mals is dat het uit elkaar valt.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
 1. De printvriendelijke versie is niet echt printvriendelijk. Als je alles print krijg je 5 pagina’s waarvan er maar 2 relevant zijn n.l. pagina 4 (foto) en 5 (recept). Kunnen jullie dit aanpassen? Ook voor andere recepten?

  1. Hoi Annemie, de printvriendelijke versie kun je zelf aanpassen. In het scherm dat je krijgt kun je de foto’s en stukken tekst die je niet wilt uitprinten verwijderen door er op te klikken.
   Ik werk achter de schermen ook aan een ander systeem. In dat systeem zal dit automatisch worden aangepast.

 2. Beste Brenda,
  Mag je tijdens het stoven extra vocht toevoegen (in aanvulling op de 150 ml water en 150 ml rode wijn) of gaat dit ten koste van de smaak? Ik heb het recept geprobeerd. Na ongeveer twee uur was mijn vlees aangebrand en de jus drooggekookt. Ik had het kookpitje op de laagste stand staan en het vlees zat in een braadpan, met de deksel erop (de braadpan van de pannenserie van de ah). Ik heb vast iets verkeerd gedaan, maar wat? Zou je mij een tip kunnen geven, het lijkt me nml een heerlijk recept (de eerste anderhalf uur? rook het ook heerlijk in huis).

    1. Bedankt! Ik ga het recept opnieuw proberen.
     De deksel zat op de pan, maar dit is wel de eerste keer dat ik deze vivo braadpan heb gebruikt en ik heb er verder dus geen ervaring mee; wellicht sluit de pan inderdaad niet goed genoeg, is de bodem te dun, etc? Ik vond online ergens al de tip een ouderwets sudderplaatje/warmteverdeler aan de te schaffen en te gebruiken. Daar ga ik ook naar op zoek!

 3. Hoi!
  Ik zou graag binnenkort dit recept proberen, maar vraag me af wat voor rode wijn hier in zou moeten? Kan er ook iets anders in in plaats van de rode wijn?
  Alvast bedankt voor de reactie!

 4. Eerste keer dat ik draadjesvlees ga maken. Exited! Als het water aan de rode wijn toegevoegd word, haal ik dan het laurierblad en kruidnagels eruit? Dan pad de deksel op de pan toch?

 5. Hoi Brenda,
  Dank voor het heerlijke recept!!
  Vraag: als je dit voor 8 (ipv 4) personen maakt, moet je dan van alle ingrediënten de dubbele hoeveelheid nemen?
  Hartelijke groet, Hedy Bollen

 6. Hoi hoi
  Welke wijn zou ik dan moeten nemen ik ben geen wijn drinker dus heb er totaal geen idee bij
  En zou ik het eventueel ook kunnen vervangen met iets zo ja wat

 7. Hoi! Ik woon in Spanje en vind het heel leuk om af en toe nederlands eten te maken. Dit receptrziet de lekker uit, maar ik kan hier helaas niet aan appelstroop komen… Met wat kan ik die vervangen??

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk