Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Draadjesvlees

Recept draadjesvlees stoofvleesTijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker.

Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik hier gek op. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak ga ik liever voor een stoofpotje zoals de Bouef Bourguignon, mijn stoofpotje met wortel en champignons of bijvoorbeeld dit recept dat ik met tagliatelle at. Zonde, want een goed stukje draadjesvlees kan zo lekker zijn.

Daarom ging ik met de echte draadjesvlees aan de slag. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Ik vind het fijn om er een gevulde jus bij te eten, daarom heb ik naast een uitje ook champignons mee laten sudderen. Voor de binding gebruik ik het liefst ontbijtkoek.

Als je het deze winter nog niet gegeten hebt moet je echt met dit recept aan de slag. Zeker nu het nog winter is, is het zo lekker. Van huis uit eet ik de draadjes vlees met rode kool, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

Benodigdheden:

Zelf draadjesvlees maken

Draadjesvlees

Draadjesvlees

20 minuten
+ 4 uur

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 ui
  • 300 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • eetlepel appelstroop
  • 300 ml water
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 100 gram champignons
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten aan.
  • Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe.
  • Snipper de ui en doe dit samen met het laurierblad, kruidnagel en de appelstroop bij de rode wijn. Verwarm dit een half uur mee. Voeg warm water toe en laat het vlees 3,5 uur stoven op laag vuur.
  • Verwijder hierna de laurier en kruidnagels. Snijd de champignons in plakjes en verbrokkel de ontbijtkoek. Doe dit bij het stoofvlees en verwarm dit nog een half uur mee.
  • Het vlees is klaar als het zo mals is dat het uit elkaar valt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

37 Reacties

  1. Corianne 30 januari 2019 om 16:45

    Een favoriet recept! Het is heerlijk!!

  2. Monique leenderts 11 oktober 2019 om 13:26

    Hoi hoi
    Welke wijn zou ik dan moeten nemen ik ben geen wijn drinker dus heb er totaal geen idee bij
    En zou ik het eventueel ook kunnen vervangen met iets zo ja wat

    1. Yvonne 29 oktober 2019 om 09:32

      Maakt niet uit. Flesje bruin bier is ook heel lekker!

      1. Michelle 6 april 2021 om 10:29

        Supper lekker recept. Ik maak het nu voor de 2e keer en is echt een aanrader.

    2. Inge 28 november 2020 om 13:12

      Beste Brenda,

      Hoe zou je dit is de slowcooker bereiden? En hoe lang?

      Groeten Inge

  3. Marian 2 november 2019 om 20:50

    Hoi! Ik woon in Spanje en vind het heel leuk om af en toe nederlands eten te maken. Dit receptrziet de lekker uit, maar ik kan hier helaas niet aan appelstroop komen… Met wat kan ik die vervangen??

  4. Diane 22 november 2020 om 09:16

    Als ik 2 keer zoveel vlees neem moet ik de rest Vd ingrediënten dan ook verdubbelen?

    1. Brenda Hoff 2 december 2020 om 11:55

      Qua vocht zou ik het niet verdubbelen, maar bijv 1/2 van vocht erbij. Qua kruiden wel dubbel.

  5. Prangers 16 januari 2021 om 19:45

    Vraagje, als er staat laag vuur. Hoeveel zet je hem dan? 3/4??

    1. Brenda Hoff 26 januari 2021 om 15:10

      Hoi, dat is per fornuis verschillend. Ik zet hem in dat geval ongeveer 1/4 onder het midden.

  6. Denise 4 februari 2021 om 09:40

    Kun je rode wijn ook vervangen voor een non-alcohol product?

    1. Peter 12 november 2021 om 17:49

      om de spieren, vet en het vlees echt lekker zacht te krijgen heb een zuur nodig. dit kan door tomaten puree of een scheutje azijn toe te voegen. anders heb je kans dat het vlees niet ‘in je mond smelt’.

  7. Gwendolyn 8 februari 2021 om 22:19

    Hoi Brenda,

    Als ik dit recept met de slowcooker wil maken, hoe lang en op welke stand kan ik dit het beste doen?

    Groetjes Gwen

    1. Brenda Hoff 10 februari 2021 om 13:45

      Hoi Gwendolyn, ik zou 1 uur op high doen en daarna minimaal 6 uur op low.

  8. Martin 15 februari 2021 om 11:25

    Hoi Gwendolyn
    Ik kook op inductie vrijwel nergens staat iets over draadjes vlees maken op inductie. Vroeger maakte mijn moeder dit (nog nooit kunnen evenaren) op gas met een plaatje er onder. Hoe ga ik hier mee om met inductie

    Gr Martin

    1. Brenda Hoff 19 februari 2021 om 05:44

      Hoi Martin, op mijn inductieplaat zitten ook een aantal programma’s. Stoven staat hier ook bij, heb jij dit niet? Bij mij is het ‘stand’ 2 of 3 van de inductieplaat.

    2. Michelle 6 april 2021 om 10:32

      Ik maak het ook op Inductie en ik zet hem altijd op stand 4 dan pruttelt die lekker door.

      1. Jolanda 11 april 2021 om 14:54

        Ik heb ook inductie met stand van 1_9.
        Na het goed vervarmt en doorgekookt te hebben, zet ik de pan op 2½ en last het stilletjes pruttelen. Gaat prima en wordt heel lekker.

  9. Yvonne Haeck 12 oktober 2021 om 18:26

    Smaakt heerlijk maar is nog wel een beetje soepachtig wellicht doordat ik gelijk ui en wortel heb bijgedaan waar kan ik het mee binden? Gemaakt in slowcooker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!