Draadjesvlees

Recept draadjesvlees stoofvleesTijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker.

Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik hier gek op. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak ga ik liever voor een stoofpotje zoals de Bouef Bourguignon, mijn stoofpotje met wortel en champignons of bijvoorbeeld dit recept dat ik met tagliatelle at. Zonde, want een goed stukje draadjesvlees kan zo lekker zijn.

Daarom ging ik met de echte draadjesvlees aan de slag. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Ik vind het fijn om er een gevulde jus bij te eten, daarom heb ik naast een uitje ook champignons mee laten sudderen. Voor de binding gebruik ik het liefst ontbijtkoek.

Als je het deze winter nog niet gegeten hebt moet je echt met dit recept aan de slag. Zeker nu het nog winter is, is het zo lekker. Van huis uit eet ik de draadjes vlees met rode kool, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

Benodigdheden:

Zelf draadjesvlees maken

Draadjesvlees

Draadjesvlees

20 minuten
+ 4 uur

Ingrediënten

 • 500 gram riblappen
 • 2 eetlepels dijon mosterd
 • 1 ui
 • 300 ml rode wijn
 • 1 laurierblad
 • 3 kruidnagels
 • eetlepel appelstroop
 • 300 ml water
 • 3 plakken ontbijtkoek
 • 100 gram champignons
 • boter om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten aan.
 • Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe.
 • Snipper de ui en doe dit samen met het laurierblad, kruidnagel en de appelstroop bij de rode wijn. Verwarm dit een half uur mee. Voeg warm water toe en laat het vlees 3,5 uur stoven op laag vuur.
 • Verwijder hierna de laurier en kruidnagels. Snijd de champignons in plakjes en verbrokkel de ontbijtkoek. Doe dit bij het stoofvlees en verwarm dit nog een half uur mee.
 • Het vlees is klaar als het zo mals is dat het uit elkaar valt.
Pin dit recept
Afdrukken

21 Comments

 1. Corianne 30 januari 2019 at 16:45

  Een favoriet recept! Het is heerlijk!!

  Reply
 2. Monique leenderts 11 oktober 2019 at 13:26

  Hoi hoi
  Welke wijn zou ik dan moeten nemen ik ben geen wijn drinker dus heb er totaal geen idee bij
  En zou ik het eventueel ook kunnen vervangen met iets zo ja wat

  Reply
  1. Yvonne 29 oktober 2019 at 09:32

   Maakt niet uit. Flesje bruin bier is ook heel lekker!

   Reply
 3. Marian 2 november 2019 at 20:50

  Hoi! Ik woon in Spanje en vind het heel leuk om af en toe nederlands eten te maken. Dit receptrziet de lekker uit, maar ik kan hier helaas niet aan appelstroop komen… Met wat kan ik die vervangen??

  Reply

Geef een reactie