Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Rijst met panga en sperziebonen

Rijst met panga en sperziebonenVandaag deel ik een lekker snel gerechtje: rijst met panga en sperziebonen. Het is tenslotte vrijdag, visdag.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker receptje met vis plaatste op brendakookt.nl. Zonde, want het is zo lekker om vis te eten. Meestal (lees 99 van de 100 keer) als ik rijst eet dan combineer ik dit met kip. Op de een of andere manier is dat voor mij een combi die ik erg lekker vind. Denk aan Nasi, Kip madras, Kip kerrie, Kip Hawaii…. Deze keer besloot ik het anders te doen.

Het werd een lekker maaltje van rijst met panga en sperziebonen. Wortel, prei en lekkere kruiden. Toen het eenmaal op mijn bordje lag besloot ik dat het ook lekker zou zijn om er een schepje pindasaus bij te serveren. Deze makkelijke (en lekkere) maaltijd gaat hier zeker vaker op tafel komen.

Rijst met panga en sperziebonen

Rijst met panga en sperziebonen

Rijst met panga en sperziebonen

25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 2 pangafilets
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 winter wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel laos
  • 1/4 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snuf zout

Bereiding

  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in blokjes. Kook de sperziebonen samen met de blokjes wortel in ongeveer 8 minuten beetgaar in ruim water.
  • Snipper de ui en snijd de prei fijn. Verwarm olijfolie in een grote wok of hapjes pan. Voeg de ui samen met de prei in de pan en bak dit even aan. Doe de gekookte groenten er bij en bak dit samen met de knoflook en kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) aan. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Snijd de panga in stukjes en bak dit tot slot nog even met het mengsel mee tot het gaar is. (schuif de groenten even aan de kant zodat de panga de pan raakt)
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
  • Serveer het gerecht met pindasaus en eventueel een beetje cassave kroepoek.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Yvonne 2 juni 2017 om 17:54

    Hoi Brenda,

    Weer een heerlijk recept. Naast de piepers en groente dagen kijk ik altijd op jou site voor lekkere ideeën om die dag te gaan maken.
    Erg leuke recepten om te maken en meestal ook erg makkelijk en altijd zalig!
    Dit maakt koken zo leuk!

    Bedankt en veel succes

  2. Danielle 6 maart 2018 om 21:35

    Vandaag dit recept gemaakt…heerlijk! Ook favoriet bij de kinderen! We gaan het zeker vaker eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept