Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Spinazie ravioli met zalm

spinazie ravioli met zalmAls je opzoek bent naar een snelle maaltijd dan moet je voor deze gaan: Spinazie ravioli met zalm.

Sinds kort ben ik fan van ravioli. Ik vind het een ideaal cheat-maaltje voor als ik niet zoveel tijd heb om te koken. Aangezien ik de ravioli kant-en-klaar gekocht heb is het niet helemaal zelf gemaakt en super snel klaar. Al komt dat zelf maken van ravioli er vast nog een keer van, dat lijkt me erg leuk om te doen.

Doordat de ravioli gevuld is heeft het gerecht niet heel veel meer nodig dan een paar lekkere smaakmaker die goed bij de vulling van de ravioli past.

Ik koos voor spinazie ravioli. Om er voor te zorgen dat het gerecht voldoende groente zou bevatten heb ik extra spinazie aan het gerecht toegevoegd en er een lekker stukje zalm bij gebakken. Een klein beetje rasp van een citroen maakt het gerecht extra lekker en fris. En om het helemaal af te maken voeg ik nog een beetje Parmezaan toe.

spinazie ravioli met zalm

Spinazie ravioli met zalm

Spinazie ravioli met zalm

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram gevulde pasta met ricotta en spinazie
  • teentje knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 75 gram doperwten
  • 2 zalmfilets
  • rasp van een kwart citroen
  • pijnboompitjes geroosterd
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de gevulde pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak in een koekenpan met olie of boter de zalm aan beide kanten aan.
  • Verwarm een beetje olie in een andere koekenpan of wok en bak hier de spinazie met een geperst teentje knoflook in aan. Voeg na 5 minuten de roomkaas toe. Breng op smaak met zout en peper en warm de doperwtjes nog even mee.
  • Haal de zalm met een vork uit elkaar en roer dit samen met de gekookte pasta door het spinaziemengsel. Verdeel de citroenrasp er door.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaan en pijnboompitjes.

 

Eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Auke 3 maart 2017 om 10:17

    Hoi Brenda, een leuk artikel van je in Dichterbij van de Rabobank. Een mooie presentatie van je als ondernemer. Ik ben een trouwe volger van je blogs. Veel succes toegewenst met de dingen die je onderneemt.

    Met een vriendelijke groet,
    Auke Abbekerk
    Hoogkarspel

    1. Brenda Kookt 3 maart 2017 om 14:06

      Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, dank je wel. Super leuk om te horen!
      Groeten, Brenda

  2. Jolanda 7 mei 2020 om 13:58

    Hoi Brenda,

    Lekker recept maar je bent de pijnboompitjes vergeten. Neem aan dat je die even roostert en deze samen met de parmezaanse kaas als garnering gebruikt?

    1. Brenda Hoff 25 mei 2020 om 06:45

      Hoi Jolanda, je hebt gelijk die ben ik helemaal vergeten. Die kun je roosteren en inderdaad als garnering gebruiken.

  3. Nancy 1 april 2021 om 18:35

    5 sterren
    Super lekker recept.

  4. Nancy 1 april 2021 om 18:51

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept