Salade van zoete aardappel (VIDEO)

Aardappelsalade van zoete aardappelVandaag gaan we op de gezondere tour. Ik maak een een lauw-warme salade van zoete aardappel. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd. Deze salade kun je zowel warm als koud eten, ook lekker om restjes in een bakje mee te nemen naar je werk. Lekker makkelijk en gezond zo door de weeks.

 

Video recept: salade van zoete aardappel

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Zoete aardappelsalade met avocado

Recept voor een lauwwarme salade

Salade van zoete aardappel (VIDEO)

25 minuten

Ingrediënten

 • 2 zoete aardappels
 • 1 avocado
 • 10 cherry tomaatjes
 • 2 handjes rucola
 • 40 gram verse geitenkaas
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 theelepel honing
 • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 0.5 theelepel Franse mosterd
 • zout en peper
 • pijnboompitjes

Bereiding

 • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water beetgaar. Giet de aardappelen hierna af.
 • Snijd ondertussen de avocado in blokjes en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
 • Bereid de dressing door balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra veringine olijfolie, zout en peper te mengen.
 • Meng de blokjes zoete aardappel met de rucola en de dressing. Verdeel dit over de borden en verdeel hierover de blokjes avocado, tomaatjes en verbrokkel de geitenkaas. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk