Ga naar de inhoud

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Wat was het heerlijk hé, het lente-weer van afgelopen weekend. Ik hoop dat jullie er lekker van hebben kunnen genieten. Dat deed ik ook samen met vriend en kind was ik een weekendje weg dus het mooie weer kwam ook voor ons goed uit. Zo fijn en dat smaakt naar...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Preistamppotje met kabeljauw en spekjesWat was het heerlijk hé, het lente-weer van afgelopen weekend. Ik hoop dat jullie er lekker van hebben kunnen genieten. Dat deed ik ook samen met vriend en kind was ik een weekendje weg dus het mooie weer kwam ook voor ons goed uit. Zo fijn en dat smaakt naar meer: laat de lente (en zomer) maar komen met dit preistamppotje met kabeljauw en spek.

Ik hoop dat jullie trek hebben in stamppot. Ik kan het namelijk niet laten om vandaag een lekker stamppottje te delen. Geen zware winter-stamppot, maar een stamppot die ook in de lente kan. Een preistamppotje met kabeljauw en spekjes, weer eens iets anders dan de bekende andijviestamp of boerenkoolstamp met worst.

Laatst deelde ik het recept voor stamppot van broccoli met zalm (klik hier voor het recept) en toen kreeg ik direct een idee voor een ander stamppotje met vis. Eentje met spekjes en witvis, dit is zo’n fijne combinatie!  Het is lekker zout, ziltig en hartig, de salie zorgt voor een verrassende twist. Het resultaat is dit lekkere preistamppotje met kabeljauw en spekjes.

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in stukken, snijd de prei in ringen.
2
Stap 2
Kook de aardappelen gaar. Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant, zet deze apart. Verwarm olie in de koekenpan en bak hier de prei in aan. Snijd de salie fijn en bak dit mee met de prei.
3
Stap 3
Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje verse citroensap en bak dit aan in een andere pan met olie. Snijd het hierna in stukjes.
4
Stap 4
Houd het kookvocht van de aardappelen apart. Stamp de gekookte aardappelen met een stamper fijn en doe hier een scheutje van het kookvocht bij om het smeuïg te maken. Roer mosterd, zout en peper door de puree.
5
Stap 5
Roer de prei en 3/4 van de gebakken spekjes door de aardappelen en roer hierna de kabeljauw voorzichtig door de stamppot. Garneer met de achterhouden gebakken spekjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

7 reacties

Helen

vandaag voor het eerst gemaakt en ik ga het zeker vaker maken. Heerlijk stamppotje in combinatie met de kabeljauw, een aanrader!

Laat een bericht achter

Els

Ik ga het ook zo maken, lijkt me heerlijk.

Laat een bericht achter

Daan

Wat ziet het er lekker uit!

Laat een bericht achter

Marga

Mmm, lekker! Heb het net op. Normaal eet ik bijna geen vis, maar in deze combinatie leek het me wel lekker. Dank voor het recept :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Marga

jonna@burgertrutjes

Preistamppot is super lekker!! Helemaal in combinatie met kabeljauw :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat klinkt alsof je het vaker hebt gegeten :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op