Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Preistamppotje met kabeljauw en spekjesWat was het heerlijk hé, het lente-weer van afgelopen weekend. Ik hoop dat jullie er lekker van hebben kunnen genieten. Dat deed ik ook samen met vriend en kind was ik een weekendje weg dus het mooie weer kwam ook voor ons goed uit. Zo fijn en dat smaakt naar meer: laat de lente (en zomer) maar komen met dit preistamppotje met kabeljauw en spek.

Ik hoop dat jullie trek hebben in stamppot. Ik kan het namelijk niet laten om vandaag een lekker stamppottje te delen. Geen zware winter-stamppot, maar een stamppot die ook in de lente kan. Een preistamppotje met kabeljauw en spekjes, weer eens iets anders dan de bekende andijviestamp of boerenkoolstamp met worst.

Laatst deelde ik het recept voor stamppot van broccoli met zalm (klik hier voor het recept) en toen kreeg ik direct een idee voor een ander stamppotje met vis. Eentje met spekjes en witvis, dit is zo’n fijne combinatie!  Het is lekker zout, ziltig en hartig, de salie zorgt voor een verrassende twist. Het resultaat is dit lekkere preistamppotje met kabeljauw en spekjes.

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

30 minuten

Ingrediënten

 • 350 gram aardappelen
 • 1 prei
 • 100 gram spekreepjes
 • 2 verse kabeljauwfilets
 • sap van 1/4 citroen
 • 5 blaadjes salie of een halve theelepel gedroogde salie
 • 1 theelepel mosterd
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Schil de aardappelen en snijd in stukken, snijd de prei in ringen.
 • Kook de aardappelen gaar. Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant, zet deze apart. Verwarm olie in de koekenpan en bak hier de prei in aan. Snijd de salie fijn en bak dit mee met de prei.
 • Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en een beetje verse citroensap en bak dit aan in een andere pan met olie. Snijd het hierna in stukjes.
 • Houd het kookvocht van de aardappelen apart. Stamp de gekookte aardappelen met een stamper fijn en doe hier een scheutje van het kookvocht bij om het smeuïg te maken. Roer mosterd, zout en peper door de puree.
 • Roer de prei en 3/4 van de gebakken spekjes door de aardappelen en roer hierna de kabeljauw voorzichtig door de stamppot. Garneer met de achterhouden gebakken spekjes.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Mmm, lekker! Heb het net op. Normaal eet ik bijna geen vis, maar in deze combinatie leek het me wel lekker. Dank voor het recept :)

 2. vandaag voor het eerst gemaakt en ik ga het zeker vaker maken.
  Heerlijk stamppotje in combinatie met de kabeljauw, een aanrader!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk