Kaasfondue – Dip Tips

Kaasfondue dippen overzichtToen we laatst gingen kaasfonduen wilde ik niet dat het eentonig zou zijn. Er moest meer dan genoeg lekkers op tafel staan om in de kaas te dippen. Nou ik kan je zeggen: dat is gelukt! Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld.

Na het delen van het basisrecept voor kaasfondue (bekijk deze hier) wilde ik ook inspiratie bieden voor het dippen in de kaasfondue. Blokjes brood, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes zijn lekker. Maar er is nog veel meer mogelijk! Wat dacht je van pasta, of andere groenten en fruit of vlees? En wil je nog meer afwisselen met de kaasfondue, lees dan onder dit artikel ook even hoe je de kaasfondue een extra twist kunt geven door extra ingrediënten toe te voegen.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete kaasfondue dippers zijn. Mijn favoriet waren de gehaktballetjes, nacho’s, (gebakken) champignons en aardappeltjes. 

 

Kaasfondue tips

Kaasfondue tips, dippen nacho en brood

Brood, pasta en meer!

Blokjes brood zijn standaard bij een kaasfondue, en ook erg lekker. Maar op dat gebied is er nog veel meer mogelijk. Zoals:

  • blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
  • soepstengels
  • blokjes gekookte aardappel
  • gekookte pasta of ravioli
  • nacho’s

Kaasfondue tips

Groente en fruit

Ook bloemkoolroosjes en broccoliroosjes worden standaard bij een kaasfondue geserveerd. Maar wist je dat er qua groenten en fruit nog veel meer mogelijk is? Dit lijstje geeft je vast nog meer inspiratie! 

    • ananas
    • appel
    • peer
    • druiven
    • vijgen
    • champignons
    • bloemkoolroosjes
    • broccoliroosjes
    • witlofblaadjes
    • stukjes paprika
    • cherry tomaten
    • rauwe ui
    • wortel
    • venkel
    • komkommer
    • bleekselderij

     

 

Tip: het is lekker om sommige groenten (zoals bloemkool en broccoli) vooraf even te blanceren zodat ze beetgaar zijn. Het is ook erg lekker om de champignons vooraf even te bakken. 

Extra tip: het is ook erg lekker om de witlof met een reepje ham erop in de kaasfondue te dippen. 

Kaasfondue tips

Vlees of vis

Heb je er weleens aan gedacht om vlees of vis te serveren bij de kaasfondue? Gebakken garnalen zijn een topper wat mij betreft, al overtreffen ze gehaktballetjes niet. Het is zo lekker om dit even in de kaas te dippen.

  • garnalen (gebakken)
  • gehaktballetjes (gebakken, mijn persoonlijke favoriet)
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • blokjes droge worst

Nog een extra kaasfondue tips van mijn schoonzusje: het schijnt ook lekker te zijn om KitKats te dippen in de kaasfondue. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar nu ik dit gehoord heb moet ik dat de volgende keer zeker proeven. 

Kaasfondue tips

Extra smaak!

Tot slot is het ook lekker om iets extra’s aan het kaasmengsel toe te voegen zodat het net wat meer smaak heeft. Denk hierbij eens aan:

  • fijngesneden bieslook
  • ringetjes lente ui
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • mosterd

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
  1. Hallo Brenda, De venkel die je er bij zet, moet je die voorkoken? Alvast bedankt voor de super tips, we gaan het met Kerst zeker uitproberen.

  2. Bij de kaasfondue eten wij graag blokjes biefstuk erbij , deze voor gebakken en geserveerd op een warmhoudplaat dan deze in de kaasfondue met een stukje brood , in een woord ” smullen “

  3. Hallo Brenda
    Ik ga 1ste Kerstdag kaasfondue maken nav je heerlijke recepten. Dat ben ik alleen met Rene dus samen genieten en kaarsjes aan!
    Jullie ook fijne dagen. Liefs Elly

  4. Ook lekker is om vlak voor het serveren een handvol ongebrande en ongezouten walnoten aan de kaasfondue toe te voegen.
    Dan zou je in plaats van een scheut kirsch een scheut armagnac kunnen gebruiken. Dat combineert beter.

  5. Wat heel lekkker is: 40 gram sesamzaad roosteren voor 1 persoon.
    Als je brood, druif of groenten in de kaas doopt dan in schaaltje sesam dopen.
    Ik geef iedereen een eigen bakje met sesamzaadjes, andere zaad of gebroken walnoten kan ook.
    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk