Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kaasfondue – Dip Tips

Kaasfondue dippen overzichtToen we laatst gingen kaasfonduen wilde ik niet dat het eentonig zou zijn. Er moest meer dan genoeg lekkers op tafel staan om in de kaas te dippen. Nou ik kan je zeggen: dat is gelukt! Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld.

Na het delen van het basisrecept voor kaasfondue (bekijk deze hier) wilde ik ook inspiratie bieden voor het dippen in de kaasfondue. Blokjes brood, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes zijn lekker. Maar er is nog veel meer mogelijk! Wat dacht je van pasta, of andere groenten en fruit of vlees? En wil je nog meer afwisselen met de kaasfondue, lees dan onder dit artikel ook even hoe je de kaasfondue een extra twist kunt geven door extra ingrediënten toe te voegen.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete kaasfondue dippers zijn. Mijn favoriet waren de gehaktballetjes, nacho’s, (gebakken) champignons en aardappeltjes. 

 

Kaasfondue tips

Kaasfondue tips, dippen nacho en brood

Brood, pasta en meer!

Blokjes brood zijn standaard bij een kaasfondue, en ook erg lekker. Maar op dat gebied is er nog veel meer mogelijk. Zoals:

  • blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
  • soepstengels
  • blokjes gekookte aardappel
  • gekookte pasta of ravioli
  • nacho’s

Kaasfondue tips

Groente en fruit

Ook bloemkoolroosjes en broccoliroosjes worden standaard bij een kaasfondue geserveerd. Maar wist je dat er qua groenten en fruit nog veel meer mogelijk is? Dit lijstje geeft je vast nog meer inspiratie! 

  • ananas
  • appel
  • peer
  • druiven
  • vijgen
  • champignons
  • bloemkoolroosjes
  • broccoliroosjes
  • witlofblaadjes
  • stukjes paprika
  • cherry tomaten
  • rauwe ui
  • wortel
  • venkel
  • komkommer
  • bleekselderij

 

 

 

 

 

 

Tip: het is lekker om sommige groenten (zoals bloemkool en broccoli) vooraf even te blanceren zodat ze beetgaar zijn. Het is ook erg lekker om de champignons vooraf even te bakken. 

Extra tip: het is ook erg lekker om de witlof met een reepje ham erop in de kaasfondue te dippen. 

Kaasfondue tips

Vlees of vis

Heb je er weleens aan gedacht om vlees of vis te serveren bij de kaasfondue? Gebakken garnalen zijn een topper wat mij betreft, al overtreffen ze gehaktballetjes niet. Het is zo lekker om dit even in de kaas te dippen.

  • garnalen (gebakken)
  • gehaktballetjes (gebakken, mijn persoonlijke favoriet)
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • blokjes droge worst

Nog een extra kaasfondue tips van mijn schoonzusje: het schijnt ook lekker te zijn om KitKats te dippen in de kaasfondue. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar nu ik dit gehoord heb moet ik dat de volgende keer zeker proeven. 

Kaasfondue tips

Extra smaak!

Tot slot is het ook lekker om iets extra’s aan het kaasmengsel toe te voegen zodat het net wat meer smaak heeft. Denk hierbij eens aan:

  • fijngesneden bieslook
  • ringetjes lente ui
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • mosterd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

24 Reacties

  1. Elise 3 januari 2019 om 15:35

    Ook lekker is om vlak voor het serveren een handvol ongebrande en ongezouten walnoten aan de kaasfondue toe te voegen.
    Dan zou je in plaats van een scheut kirsch een scheut armagnac kunnen gebruiken. Dat combineert beter.

  2. Stephanie 3 november 2019 om 11:47

    Kipspiesjes dippen is ook erg lekker erbij.

  3. Jolanda 15 november 2019 om 10:58

    Wat heel lekkker is: 40 gram sesamzaad roosteren voor 1 persoon.
    Als je brood, druif of groenten in de kaas doopt dan in schaaltje sesam dopen.
    Ik geef iedereen een eigen bakje met sesamzaadjes, andere zaad of gebroken walnoten kan ook.
    Eet smakelijk!

  4. MMMMM 24 december 2019 om 18:15

    Stukjes wortel zijn ook heerlijk

  5. W. Vijftigschild 21 mei 2020 om 11:06

    Kan je ook groene asperges gebruiken en moet je die ook eerst blancheren.

  6. Nathalie 26 oktober 2020 om 12:37

    met blauwe kaasfondue (vind ik erg lekker) is ook zoet brood zoals abrikozenbrood of krentenbrood erg lekker en serranoham bij de witlof is ook erg lekker. Voor de blauwe kaasfondue gebruik ik altijd basis en voeg ik fourme d’ambert toe heerlijk!

    1. anonim 6 november 2020 om 18:31

      je hebt me geïnspireerd om wat lekker dingen voor de kaasfondue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *